O Θοδωρής Βουτσικάκης από το Α ως το Ω: “Πέτα στα όνειρά σου”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 26 Απριλίου 2018

VOUTSIKAKIS_Foto2018_1

‘’Πέτα στα όνειρά σου’’ τιτλοφορείται η συναυλία που θα παρουσιάσειστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 30 Απριλίου, ο φέρελπις και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης της νέας γενιάς Θοδωρής Βουτσικάκης– είμαι βέβαιος ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνει σπουδαία καριέρα- σε συνεργασία με τη σημαντική στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου . Εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραµµα της συναυλίας περιλαµβάνονται τραγούδια-σταθµοί από την 35χρονη πορεία της Λίνας Νικολακοπούλου σε µουσική Μίκη Θεοδωράκη, Σταµάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεµπούτσικα, Νίκου Αντύπα κ.α., καθώς και συνθέσεις του Nicola Piovani σε ακυκλοφόρητα τραγούδια µε πρωτότυπους στίχους στα ελληνικά της στιχουργού ,που θα είναι και η καινούργια του δισκογραφική δουλειά. Τον Θοδωρή Βουτσικάκη συνοδεύει επί σκηνής 4µελής ορχήστρα. Προσκεκληµένος στην πρεµιέρα της περιοδείας στο ΜΜΘ θα είναι ο Αντώνης Σουσάµογλου, Α’ βιολί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης. Θα προβληθεί πρωτότυπο οπτικό υλικό σχεδιασµένο από τους Fly Theater . Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό( Φίλυρο) Θεσσαλονίκης.

erotokritos backstage 1 Ο τίτλος της συναυλίας για τον Θοδωρή Βουτσικάκη σημαδιακός! Ο χαρισματικός καλλιτέχνης ανοίγει τα φτερά του για να πετάξει ψηλά- και θα φτάσει ψηλά- πατώντας, όμως, γερά στα πόδια του! Γιατί, έχει πολλά τάλαντα: υπέροχη και εκφραστική φωνή τενόρου με ευαισθησία και δυναμισμό- θα μπορούσε κάλλιστα να διαπρέψει σε μιούζικαλ του West End και του Broadway- σκηνική παρουσία, λάμψη,υποκριτική δεξιότητα, εμφάνιση και προ πάντων ήθος, ευγένεια και καλλιέργεια. Όλες, δηλαδή, εκείνες τις προδιαγραφές που θα τον βοηθήσουν  να εξελιχθεί και να ανελιχθεί σε ένα αυτόφωτο λαμπερό αστέρι! Γνωρίστε τον αυριανό τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη από το Α έως το Ω !

Ακεραιότητα: Αυτό που λείπει από την πολιτική σκηνή της χώρας μας.

Βαναυσότητα: Πολλές καταστάσεις και συμπεριφορές στην καθημερινότητα μας είναι βάναυσες. Ζούμε σε μια σκληρή κοινωνία και εποχή. Δεν ξέρω αν ήταν πάντα έτσι και παντού. Οφείλουμε όμως να το αντιπαλέψουμε.

Γαλήνιος: Αρετή.

Δισκογραφική εταιρεία: Υπάρχω καλλιτεχνικά – μέχρι τώρα – χωρίς κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο. Πιστεύω όμως, πως μια αγαστή συνεργασία μεταξύ μιας δισκογραφικής εταιρίας και ενός καλλιτέχνη, μπορεί να δώσει πολύ ωραία πράγματα.

Voutsikakis backstage 1

Ειρήνη: “Αδέρφια μου, μες στην ειρήνη διάπλατα ανασαίνει όλος ο κόσμος με όλα τα όνειρά του. Δόστε τα χέρια, αδέρφια μου, αυτό ‘ναι η ειρήνη.” (Γ.Ρ)

Ζεστασιά: Οικογένεια.

Ηθικολόγος: Αγαπώ τους ηθικούς περισσότερο από τους ηθικολόγους.

Θοδωρής Βουτσικάκης: Μικρός εξερευνητής της ζωής.

Ιδεαλιστής: Πλάτωνας.

Καλλιτεχνικά σχέδια: “Πέτα στα όνειρά σου”. Ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής) στις 30 Απριλίου η πρώτη μου προσωπική σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου και έπεται η δισκογραφική μας συνεργασία σε μουσική Nicola Piovani.

VOUTSIKAKIS+LINA_FotoMain

Λίνα Νικολακοπούλου: Πηγή φωτός και έμπνευσης.

Μιούζικαλ: Ο “Ερωτόκριτος” για μένα ήταν ρόλος ζωής. Αγαπώ πολύ επίσης τα Les Miserables και Phantom of the Opera.

Νότες: Μικρά στρογγυλά σχηματάκια ανάμεσα από ευθείες και κάθετες  γραμμές που κρύβουν μέσα τους έναν ολόκληρο κόσμο.

Ξένο ρεπερτόριο: Μουσική από κινηματογράφο και θέατρο, Jazz επιρροές και ό,τι αφορά το γεωγραφικό τόξο της ευρωπαϊκής Μεσογείου.

Όνειρα: “Τα όνειρα σου θα γίνουν πραγματικότητα μόνο όταν κοιτάξεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου. Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει προς τα μέσα του ξυπνάει.” (C.J)

Προβλήματα: Οι λύσεις των προβλημάτων μπορεί να μην είναι γνωστές ή προφανείς αλλά είναι υπαρκτές. Ο,τιδήποτε δεν λύνεται, δεν είναι πρόβλημα!

Ρυθμός: Σημάδι ζωής.

Voutsikakis backstage 2

Συνεργασίες: Όλες οι συνεργασίες είναι διδακτικές και μοναδικές.  Σταύρος Ξαρχάκος, Λίνα Νικολακοπούλου, Dulce Pontes, Χρήστος Λεοντής, Δημήτρης Μαραμής, Μάριος Φραγκούλης, Κωνσταντίνος Ρήγος, Δάφνη Αλεξανδρή, και πολλοί ακόμα νεότεροι συνάδελφοι και συνεργάτες μου έχουν κάνει την τιμή να συνυπάρξουμε στην ίδια σκηνή ή στην προετοιμασία μιας κοινής δουλειάς. Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και σε όσους ακόμα θα μπουν στη ζωή μου.

Τραγούδι: Κομμάτι του εαυτού μου.

Υστερόβουλος: Δυσδιάκριτο χαρακτηριστικό σε έναν άνθρωπο. Θα έλεγα πως έχει και υποκειμενικό χαρακτήρα. Δεν νομίζω πως αντιλαμβανόμαστε την υστεροβουλία όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Φυσιολάτρης: Η επαφή με την φύση είναι ελευθερία. Η μόνη ουσιαστική διέξοδος από την αστική καθημερινότητα.

Χαρισματικός: Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι είναι χαρισματικοί. Το χάρισμα είναι σαν ένα κρυφό “δώρο” που μας έχει δοθεί και που το αποκαλύπτουμε πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ψυχισμός: Οι όψεις της ψυχής.

Ωραία καριέρα: Αυτή που περιέχει ωραίες στιγμές, ουσιαστική εξέλιξη, πηγαίες συναντήσεις, δοτικές συνεργασίες, αληθινή επικοινωνία με το κοινό, τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο.

Erotokritos_press_02

O Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σηµαντικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, ερµήνευσε το ρόλο τίτλου στη µεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Ερωτόκριτος”, σε µουσική Δηµήτρη Μαραµή. Έχει συνεργαστεί µεταξύ άλλων µε τους Σταύρο Ξαρχάκο, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστο Λεοντή, Dulce Pontes, Μάριο Φραγκούλη, Δάφνη Αλεξανδρή, Luis Borda, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει εµφανιστεί σε σηµαντικούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Θέατρο Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης κ.α. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος “Αισθηµατική ηλικία” (µουσική Δηµήτρη Μαραµή) απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ έχει συµµετάσχει στους δίσκους “Φλόγα που καίει”, “Aleli, De Creta a Buenos Aires”, “Στον αέρα του Μελωδία” (Τυχερό Αστέρι) κλπ. Κάτοχος διπλώµατος Μονωδίας (Θάλεια Μαυρίδου | Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και πτυχίου Νοµικής (ΑΠΘ | Υποτροφία Ι.Κ.Υ), παρακολούθησε επίσης µαθήµατα µοντέρνου τραγουδιού (Ceris Deveril | Arts Educational Schools London | Υποτροφία Arnaoutis Foundation), musical performance (Σία Κοσκινά | PMTP) και υποκριτικής (Χρήστος Παπαστεργίου | Μεταµορφώσεις).

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *