O Κάρολος, η Καμίλα, ο Αλέξης και η ωραία Μπέτυ

Από την/τον Christina Politi | 9 Μαΐου 2018

ÅÐÉÓÇÌÇ ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÇÓ Á.Â.Õ. ÔÏÕ ÐÑÉÃÊÇÐÁ ÔÇÓ ÏÕÁËÉÁÓ ÊÁÑÏËÏÕ ÊÁÉ ÔÇÓ Á.Â.Õ. ÔÇÓ ÄÏÕÊÉÓÓÁÓ ÔÇÓ ÊÏÑÍÏÕÁËËÇÓ ÊÁÌÉËÁ ÐÁÑÊÅÑ ÌÐÏÏÕËÓ ÓÔÇÍ ÅËËÁÄÁ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ

Ορόσημο στις σχέσεις της Ελλάδας και της Βρετανίας μπορεί να αποτελέσει η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στην Αθήνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε πρόσκληση που του απηύθυνε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, να επισκεφθεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός, πρέπει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνμεργασία μας», είπε ο πρωθυπουργός, με τον πρίγκιπα Κάρολο να αναφέρει από πλευράς του:

«Είμαι βαθιά ευγνώμων στην Ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία και τη στήριξη της και πιστεύω οτι θα συνεχίσουμε ταυτή τη σπουδαία φιλία και στο μέλλον. Θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά το θέμα ασφάλειας και μετανάστευσης και όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Είπε επίσης ότι νιώθει βαθιά ευγνωμοσύνη για την ελληνική κυβέρνηση που έχει στηρίξει τη χώρα του και ότι ελπίζει ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών.

Για άλλη μια φορά η ωραία και άψογα ντυμένη Μπέττυ Μπαζιάνα έκλεψε την παράσταση.

Στο Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι βρέθηκαν αμέσως μετα το Προεδρικό Μέγαρο η Μπέττυ Μπαζιάνα με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.

Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της ελληνικής ιστορίας και τέχνης, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς, τη μόνιμη συλλογή του, στην οποία και ξεναγήθηκαν από δυο επιμελήτριες του Μουσείου.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να δείξει τη σημαντική αυτή συλλογή τη δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία έχει εκδηλώσει την αγάπη της για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης ενθουσιάστηκε με τα εκθέματα και ψιθύρισε ότι, θα ήθελε και ο πρίγκιπας Κάρολος να τα είχε δει.

Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί τον παλαιότερο πολιτιστικό φορέα ιδιωτικού δικαίου στη χώρα και έναν από τους σημαντικότερους του είδους, αφού υπό την διεύθυνση του προσφάτως εκλιπόντα  Άγγελου Δεληβορριά κατόρθωσε, όχι μόνο να αναπτυχθεί και να αποκτήσει διεθνή αίγλη, αλλά και να αναδείξει τη διαχρονικότητα των μορφών του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Περισσότερα στο  iefimerida.gr

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *