Το τυχερό του 2018 από τον σχεδιαστή κοσμημάτων Costis

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 22 Νοεμβρίου 2017

tortoise pendants-black

Κάθε χρόνο ο σχεδιαστής κοσμημάτων Costis δημιουργεί το «τυχερό της νέας χρονιάς». Εμπνέεται από τη φύση γύρω μας και την καθημερινότητά μας, και συνδυάζοντας αριθμούς με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο κόσμημα, τόσο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό.

Είναι ο σχεδιαστής που πρώτος το 1995 παρουσίασε στην Ελλάδα την ιδέα του σχεδιαστικού-δημιουργικού «τυχερού» παρακάμπτωντας την μέχρι τότε πρακτική των συνηθισμένων γουριών, τα οποία είναι συνήθως μαζικής παραγωγής, φοριούνται μόνο τις μέρες των εορτών και απεικονίζουν μόνο κάποιους αριθμούς χωρίς καμία εικαστική παρέμβαση. Έτσι λοιπόν, ο Costis θέλει να γιορτάσει τον ερχομό της νέας χρονιάς με ένα τυχερό χελωνάκι στου οποίου το καβούκι διαγράφεται το 2018.

tortoise pendants-silver

Η χελώνα ήταν η αφορμή δημιουργίας του feng shui. Η φυσιολογία της παραπέμπει ήδη σε ένα νικητή της φύσης αφού με το καβούκι της μπορεί να προστατευτεί από τους εχθρούς της. Είναι σύμβολο της μακροβιότητας, της σταθερότητας, της σοφίας, της επιμονής, του πλούτου και της προστασίας, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το ότι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πυλώνα στις παραδόσεις και τους συμβολισμούς των περισσότερων αρχαίων μυθολογιών και πολιτισμών.

 

Το τυχερό του 2018, είναι χειροποίητο από ασήμι 925, και διατίθεται σε δύο μεγέθη ως κρεμαστό για το λαιμό, απλό, με μαύρο επιπλατίνωμα, ή με ημιπολύτιμη πέτρα, καθώς και σε βραχιόλι. Επίσης διατίθεται και ως κλειδοθήκη. Την εορταστική συλλογή συμπληρώνει ένα μπρελόκ «αυτοκινητάκι» το οποίο σχηματίζεται από τα νούμερα του νέου έτους.

Οι τιμές ξεκινούν από 80 ευρώ.

 

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *