Έλενα Παπαρίζου, η μοναδική Number One μας! Συνέντευξη στην Χριστίνα Πολίτη

Από την/τον Christina Politi | 14 Αυγούστου 2017

Downloads17

Ωριμάζει και απελευθερώνεται, νιώθει ευτυχισμένη και ονειρεύεται το μέλλον με τέσσερα παιδιά και το μικρόφωνο στο χέρι. Αν και δεν της αρέσει να μιλά για τον εαυτό της, η Έλενα Παπαρίζου αφήνεται σε μια αυθόρμητη συζήτηση.

74195cfd-7fbb-467d-8bdb-81dd68dd304c

Όταν μιλάς με την Έλενα Παπαρίζου, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι θα ακούσεις πολλές φορές τη λέξη αγάπη. Οι γυναίκες στα 35 έχουν λανθασμένη αίσθηση του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας είχα την αίσθηση πως η Έλενα νιώθει πιο ώριμη στα 35 της, όμως η ηλικία που ταιριάζει στον χαρακτήρα της είναι τα 25, και νομίζω έτσι θα παραμείνει πάντα. Θα έλεγα και 15, αλλά η ίδια μου εξομολογήθηκε πως τότε ήταν σκληρό και προβληματισμένο καρύδι – καμία σχέση με το ζεστό, γελαστό, αυθόρμητο και ζωντανό κορίτσι που είναι σήμερα, με σήμα κατατεθέν το γάργαρο γέλιο της.
Η Έλενα ζει τη ζωή της, είναι ευγνώμων, έχει κάνει τα λάθη της, βαίνει στα σωστά και αξιοποιεί θετικά τα πάθη της. Είναι χειμαρρώδης και ειλικρινής. Οι γυναίκες την αγαπάνε και την έχουν πρότυπο. Φέτος έχει πάρει την Δέσποινα Βανδή από το χέρι και κάνουν περιοδεία με τρομερό κέφι. Στην πρώτη κλασική ερώτηση που της έκανα, «Πού σε βρίσκουμε τώρα;», μου απάντησε κυριολεκτικά: «Στο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό. Μόλις τελείωσα μία πρόβα». Απολαύστε τη μοναδική Number One μας!

–Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Δέσποινα Βανδή;
Με πάρα πολλή αγάπη. Γνωριζόμασταν πολλά χρόνια, αλλά μάλλον τυπικά, πάντα με πολύ σεβασμό και ειδικά από τη δική μου πλευρά, αφού όταν εγώ ξεκίνησα η Δέσποινα ήταν ήδη φτασμένη σταρ. Την είχα δει πολλές φορές στα φαντασμαγορικά shows που έκανε στα μαγαζιά. Συναντηθήκαμε πριν από ένα χρόνο επαγγελματικά για πρώτη φορά στη σκηνή, σε μία συναυλία στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Αντώνη Ρέμο. Ντουέτο δεν είχαμε κάνει ποτέ, αλλά εκείνο το τριήμερο κάναμε πολλή παρέα, καταλάβαμε πως έχουμε χημεία και κολλήσαμε.

–Δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσά σας; Εδώ ακούμε πως καλλιτέχνες ανταγωνίζονται ακόμα και κολλητούς τους.
Καθόλου! Είμαστε μαζί όλη την ώρα, η μία συμπληρώνει την άλλη – κάτι που δεν μου έχει συμβεί πολλές φορές στη ζωή μου, όχι μόνο με γυναίκα, αλλά γενικά με άνθρωπο. Η Δέσποινα είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις. Ένα περίεργο και μαγικό πράγμα. Η φετινή συνεργασία ήταν κατάληξη της άψογης σχέσης μας. Δεν ξέρω ποια το πρότεινε πρώτα, αλλά φάνηκε ως το πιο φυσιολογικό πράγμα. Σαφώς η Δέσποινα έχει μεγαλύτερη πορεία, αλλά έχουμε τον ίδιο στόχο.

–Μιλάς για τους άλλους, αλλά κι εσύ δεν έχεις κάνει λίγα. Έχεις φέρει στη χώρα αξέχαστες στιγμές και παραμένεις αυθόρμητη και εξαιρετικά χαμηλών τόνων.
Μ’ αρέσει να είμαι ο εαυτός μου και να μην καταπιέζομαι. Προτιμώ να μιλάω για τους άλλους παρά για μένα. Όταν δίνω μια συνέντευξη, αναγκαστικά πρέπει να μιλήσω για τον εαυτό μου, αλλά νιώθω άβολα. Δεν το έχω με τον μονόλογο. Μου αρέσει ο διάλογος. Γι’ αυτό μου αρέσουν και οι συνεργασίες.

–Είναι εύκολες οι συνεργασίες στο χώρο;
Κατά καιρούς έχω γνωρίσει και δύσκολους χαρακτήρες, αλλά προσπαθώ να βρω το καλό κομμάτι, ψάχνω και επιμένω. Βλέπω την ψυχή σαν ένα χρυσό σακίδιο όπου μέσα βρίσκω θησαυρούς. Στη ζωή τα εμπόδια έρχονται πιο εύκολα από τα ευχάριστα πράγματα. Κάθε εμπόδιο για καλό, που λένε. Πρέπει να αγωνιζόμαστε να γυρνάμε τα πράγματα υπέρ μας. Τα αρνητικά να τα μετατρέπουμε σε θετικά.

–Είσαι αυθόρμητη, σαν χείμαρρος. Μπορεί κάποιοι αυτό να το παρεξηγούν ως αφέλεια ή αγαθοσύνη και να σε θεωρούν δεδομένη;
Έχει συμβεί κι αυτό. Όλοι είμαστε καλοί μέχρι να αποδείξουμε το αντίθετο. Εγώ επιμένω και υπομένω θετικά μέχρι να μου γυρίσει ανάποδα. Έχω αντοχές αλλά και όρια. Οφείλουμε να είμαστε θετικοί, καλοί και δοτικοί όσο περισσότερο μπορούμε. Μετά καλύτερα να λύνουμε τα θέματα με ειλικρίνεια και να προστατεύουμε τον εαυτό μας… και ό,τι προκύψει.

–Φαίνεται να είσαι το αντίθετο της Δέσποινας. Εκείνη είναι τελειομανής με την εμφάνισή της, τη διατροφή, τη γυμναστική…
Ναι, ναι… Κοίταξε, δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει να πιέζομαι ή ότι είμαι τρελή με το γυμναστήριο. Κάνω την εγγραφή μου και δεν ξαναπατάω. Όμως, μου αρέσει η φυσική ζωή. Να χορεύω και να περπατάω ώρες δίπλα στη θάλασσα.

2039a089-76a9-4467-9a50-39d895682048

–Είδα μία ωραία selfie πρόσφατα με τον σύζυγό σου, από τον γάμο του Σάκη, όπου φαινόσουν ευτυχισμένη. Τι νιώθεις για τον άντρα σου;

Πρώτον τον σέβομαι, δεύτερον τον αγαπάω και τρίτον τον θαυμάζω.

–Τι βάζεις προτεραιότητα, την καριέρα ή την προσωπική σου ζωή;
Η καριέρα μου είναι αυτή που είναι. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από αυτά που μου έχουν συμβεί και δεν τα έχω ζυγίσει ποτέ. Απλώς έπαιρνα τη ζωή όπως ερχόταν. Είμαι πολύ τυχερή γιατί γνώρισα την αγάπη από πολλές πλευρές και γιατί είμαι με το σύντροφο που είμαι σήμερα – είμαι αληθινά ευτυχισμένη. Είμαι ένα πλάσμα του Θεού που έχει τόση αγάπη να δώσει.

–Με τόση αγάπη, σε φαντάζομαι με 3-4 παιδιά στο μέλλον.
Λατρεύω τα παιδιά. Πάντα έλεγα ότι θα κάνω 4 γιους για να με παρακαλάνε 5 άντρες μέσα στο σπίτι ποιος θα κοιμηθεί μαζί μου. Στα 35 μου, όμως, έχω φτάσει σε μια ηλικία που και με ένα παιδί θα είμαι ευτυχισμένη και ευγνώμων. Αν με αξιώσει ο Θεός, και με 2 ή με 3 θα είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου. Και μη με βλέπεις έτσι εύκολη τώρα, γιατί στα 16 μου τρωγόμουν με τα ρούχα μου. Έψαχνα να βρω ή να δημιουργήσω θέμα εκεί που δεν υπήρχε. Δεν ήμουν ευτυχισμένη. Τώρα είμαι.

–Ήσουν μία δύσκολη έφηβη δηλαδή.
Φυσικά. Ήμουν λίγο drama queen γενικότερα. Ή καλύτερα drama princess…

–Πάντως από την πρώτη μέχρι τη δεύτερη εμφάνιση στη Eurovision η Έλενα Παπαρίζου μοιάζει άλλος άνθρωπος. Στην πρώτη συνεσταλμένη και μετρημένη και στη δεύτερη εκρηκτική και απελευθερωμένη.
Αυτό είναι το ωραίο, Χριστίνα! Δεν είναι ωραίο πράγμα να ωριμάζεις και να απελευθερώνεσαι; Εσύ, που ξέρω πως έχεις εξαιρετικά καλή σχέση με τον εαυτό σου, με καταλαβαίνεις. Δεν ενηλικιώνεσαι, δεν μεγαλώνεις, αλλά ωριμάζεις και αποκτάς σιγουριά. Επίσης εκτιμάς την αξία του άντρα και της φιλίας.

–Αυτό λέγαμε με την Ελένη Μενεγάκη προχθές, πόσο καλά είμαστε και πόση ευτυχία μάς βρήκε στο μέσο της ζωής, δεν το περιμέναμε. Άρα εσύ στα 35 είσαι πολύ μικρή ακόμα.
Όταν είδα την Ελένη προχθές απαστράπτουσα, της είπα: «Μα πώς είναι δυνατόν να ομορφαίνεις κάθε μέρα που περνάει;» Είναι μια γυναίκα που γίνεται πιο όμορφη κάθε φορά που γίνεται μάνα. Είναι σπουδαία – είδωλο.

d3855a7b-5275-4499-b614-620317823787

–Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Σουηδία, μια χώρα που ερωτεύτηκα και είναι το άλλο άκρο από την Ελλάδα. Ό,τι έχει εκεί δεν έχει εδώ, ό,τι έχει εδώ δεν έχει εκεί. Πού προτιμάς να ζεις;
Είναι δύο χώρες που αγαπώ πάρα πολύ. Τη Σουηδία δεν την αλλάζω, είναι η χώρα όπου μεγάλωσα. Οι γονείς μου δεν είχαν χρόνο να μας προσφέρουν παιδεία γιατί δούλευαν πάρα πολύ. Εμένα την παιδεία μού την πρόσφερε το κράτος. Η Ελλάδα πάσχει στα βασικά. Δεν μπορεί πια το κράτος να προσφέρει τίποτα. Εγώ ως παιδί μεταναστών μπορεί να μην τα ξέρω όλα, αλλά βλέπω πως δεν τα ξέρουν και οι νεότεροι. Υπάρχουν πολλά κενά και αναγκαστικά οφείλουμε εμείς να τα συμπληρώνουμε και να διδάσκουμε τα παιδιά μας.

–Στη Σουηδία τιμούν τις μεγάλες προσωπικότητες. Εδώ είναι μια χώρα που απαξιώνει τους σταρ, τους κράζει και μετά, όταν φτάσουν κυριολεκτικά στα ουράνια, τους αποθεώνει. Θα έλεγα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξεχνάει.
Ακριβώς. Θα συνιστούσα σε όσους έχουν account στο Facebook να ακολουθήσουν μια σελίδα που λέγεται «Παλιά Αθήνα». Έχω έναν εξαιρετικό παραγωγό και μέντορα, τον Γιάννη Δόξα. Εκείνος μού τα μαθαίνει όλα, ακόμα και το να παρατηρώ τα παλιά κτήρια της Αθήνας. Όταν δεν υπήρχαν τα social media και η ξενομανία, η Ελλάδα ήταν σπουδαία. Τώρα πια ο κόσμος δεν γνωρίζει καλά τι έγινε με τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τη Φαραντούρη. Κι εγώ τώρα τα μαθαίνω, στα 35 μου, αλλά είμαι δεκτική. Δεν μένω μόνο στην τελευταία λέξη της μόδας στα παπούτσια… Όταν θα βγει ο δίσκος μου τον Οκτώβριο, θα είναι μια ωραία έκπληξη που συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

–Η μόδα σε ενδιαφέρει;
Πάντα! Με ενδιαφέρει να αφήσω το «στίγμα» μου… Επίσης, προτιμώ ελληνικά προϊόντα, Έλληνες δημιουργούς κλπ. Κι ας είναι ακριβότερα.

–Έβλεπες το Survivor, που έπιασε 77%;
Και βέβαια το είδα. Κι ένα διάστημα που ήμουν πιο χαλαρή, το έβλεπα τακτικά. Είμαστε ένας ευχάριστος και φιλόξενος λαός, αλλά και πολύ ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος ένιωσε μια οικειότητα με το Survivor, σε κάθε ηλικία, σε κάθε τάξη. Το έχουμε ξαναπεί: αυτοί που είχαν περισσότερα, τώρα έχουν λιγότερα και αυτοί που είχαν λιγότερα, τώρα δεν έχουν τίποτα.

–Η τηλεόραση που έκανες σου άρεσε;
Επειδή η δουλειά μου είναι να διασκεδάζω τον κόσμο και να ανακαλύπτω νέα παιδιά, ναι. Ήταν μια σφαίρα θετικότητας, προσπάθειας, αγωνίας. Κάποια στιγμή δυστυχώς πήρα ένα παιδί στο λαιμό μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαι δίπλα τους.

–Πώς καταφέρνεις να είσαι τόσο αγαπητή σε όλους και ειδικά στις γυναίκες; Ενώ είσαι μια σέξι γυναίκα, οι γυναίκες δεν αγχώνονται με την Έλενα Παπαρίζου…
Αυτό που είχα καταλάβει με τη Eurovision ήταν ότι πολλές γυναίκες με αγάπησαν επειδή τα παιδιά τους χόρευαν με το My Number One.

–Εγώ νομίζω ότι οι γυναίκες σε αγαπούν επειδή έχεις μια «φυσιολογικότητα» στο σώμα σου.
Εγώ πιστεύω ότι ως άνθρωπος δεν είμαι προκλητική. Οι περισσότερες γυναίκες με αγάπησαν μέσα από τα παιδιά τους. Νιώθουν οικεία μ’ εμένα για τα προβλήματά μου, για τα κιλά μου, την εμφάνισή μου, μια φορά ντύνομαι καλά, μια όχι και τόσο. Εγώ στο Instagram δεν θέλω να είμαι στημένη. Είμαι όπως είμαι.

8ef0a19d-27c8-487e-bbfb-c23619b30071

–Όταν παχαίνεις, γιατί παχαίνεις;
Από μικρό παιδί, μου έλεγε η μαμά μου ότι στα κιλά μου ήμουν σαν γιο-γιο. Πλέον με το θυρεοειδή που με ταλαιπωρεί κάνω τεράστια προσπάθεια. Αυτό που με απασχολεί δεν είναι τι λέει ο κόσμος, αλλά πώς αισθάνομαι εγώ. Εγώ ξυπνάω με τον εαυτό μου – όχι ο κόσμος.

–Όταν έχεις περισσότερα κιλά αισθάνεσαι καλά ή νιώθεις ότι δεν θέλεις να βγεις;
Νιώθω τέλεια. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ άσχημα με την εμφάνισή μου. Αυτό θα ήταν ύβρις και ανόητο αν σκεφτείς πως μέσα στα δισεκατομμύρια ψυχών στον πλανήτη είμαστε μοναδικοί! Οφείλουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας.

–Είσαι όμως ένα πρότυπο, ένας άνθρωπος που εκτίθεται, τον βλέπουν και θέλουν να τον μιμηθούν, να τον κριτικάρουν. Τι σε στενοχωρεί να ακούς για σένα;
Όποιοι θέλουν να με κριτικάρουν, ας το κάνουν. Δεν δίνω καμία σημασία. Εμένα θα με κρίνει μόνο ο Θεός. Είμαι εδώ γιατί έχω αγάπη να δώσω, έχω να προσφέρω, είμαι εδώ για να υπηρετήσω και να προβληματιστώ και να παλέψω. Δεν είμαι μόνο «η Έλενα Παπαρίζου, η τραγουδίστρια».

–Πώς περιποιείσαι τον εαυτό σου;
Με πολύ βασικά πράγματα. Πίνω πολύ νερό, περπατάω αρκετή ώρα, συμβουλεύομαι φίλους που εμπιστεύομαι στη μόδα και προσπαθώ να κοιμάμαι καλά.

06184547-fe3e-4407-9fa7-58e7ede3b576

–Πώς αισθάνεσαι που είσαι το πρόσωπο της καμπάνιας των προϊόντων Bioten; Τι σε έκανε να το αποφασίσεις;
Νιώθω πάρα πολύ όμορφα που μπορώ να μπαίνω στο σπίτι της Ελληνίδας γυναίκας. Όλες θέλουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και το δέρμα μας όσο καλύτερα μπορούμε. Πίστεψα από την αρχή σε αυτό που πρεσβεύει η συγκεκριμένη μάρκα, ότι η ομορφιά είναι εμπνευσμένη από τη φύση. Επίσης, είναι μία μάρκα που προσφέρει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε προσιτή τιμή.

–Ποια χαρακτηριστικά των προϊόντων Bioten ξεχωρίζεις;
Πέρα από το γεγονός ότι μοσχοβολάνε όλα, το πιο σημαντικό είναι ότι νιώθω την επιδερμίδα μου τρομερά ενυδατωμένη τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Χάρη σ’ αυτά νιώθω το δέρμα μου υγιές. Επίσης, πολύ βασικό χαρακτηριστικό των προϊόντων Bioten είναι ότι περιέχουν 100% φυσικά εκχυλίσματα και δεν περιέχουν Parabens, παραφίνη και χρωστικές ουσίες.

–Τι δεν παραλείπεις ποτέ στην προσωπική σου περιποίηση;
Σωστό καθαρισμό προσώπου και σώματος και το πρωί και το βράδυ, σωστή ενυδάτωση και φυσικά την αντιγηραντική κρέμα Bioten HYALURONIC 3D, που περιέχει 3 διαφορετικούς τύπους υαλουρονικού οξέος και προσφέρει στο δέρμα μου ενυδάτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

–Πότε ήπιες τελευταία φορά μια μπύρα;
Θα σου πω πότε ήπια τελευταία φορά σαμπάνια – στο γάμο του Σάκη!

–Πώς βλέπεις την Έλενα Παπαρίζου σε 20 χρόνια;
Στα 55 δηλαδή… Σίγουρα με ένα μικρόφωνο στο χέρι. Το μικρόφωνο θα το κρατήσω μέχρι τέλους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό Γυναίκα που κυκλοφορεί

20264978_1121911014576078_4242240246153625228_n

Φωτογραφίες: Vangelis Kyris Photography
Fashion Editor: Λάζαρος Τζοβάρας

Hair: Στέφανος Βασιλάκης (D-Tales) 
Make up: Δημήτρης Δημητρούλης
Βοηθός Φωτογράφου: Anatoli Georgiev 
Συνεργασία Styling: Χριστίνα Λυγδοπούλου

Η φωτογράφιση έγινε στο bar-restaurant Che (cherestaurant.gr). Ευχαριστούμε για την ευγενική φιλοξενία.

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Flashdanced

    2017/08/15 στις 15:30

    Υπέροχη συνέντευξη!! Πρότυπο καλλιτέχνιδας και ανθρώπου η Έλενα Παπαρίζου!!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *