Ένας ναός για όλες τις θρησκείες

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 3 Μαΐου 2019

lotus-temple

Ο Ναός του Λωτού είναι ένα μεγαλοπρεπές άσπρο κτίριο, αφιερωμένο στη θρησκεία Μπαχάι, που βρίσκεται στο Νέο Δελχί. Οι πιστοί αυτής της θρησκείας πιστεύουν ότι ο Θεός, όπως και η ανθρωπότητα είναι ένας και ότι τα ιερά κείμενα όλων των θρησκειών περιέχουν αλήθειες στο ταξίδι για την ανακάλυψη νοήματος.

Είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα ιερά μέρη στον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες του κάθε χρόνο είναι περισσότεροι κι από αυτούς που πηγαίνουν στο Ταζ Μαχάλ.

Lotus-Temple_Bahai-House

Σχεδιασμένο από τον Ιρανό αρχιτέκτονα Φαριμπόρζ Σα(χ)μπά, χτισμένο εξ ολοκλήρου από ελληνικό μάρμαρο, αποτελείται από 27 «πέταλα» που συγκλίνουν για να σχηματίσουν το ομώνυμο λουλούδι και εγκαινιάστηκε το 1986.

Η τεράστια κεντρική αίθουσα φωτίζεται εξ ολοκλήρου φυσικά.

Κάθε μέρα το επισκέπτονται περίπου 10.000 άτομα και μέχρι στιγμής, πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των θρησκειών έχουν προσευχηθεί στο εσωτερικό – χωρητικότητας 2.500 –  του όπου μπαίνει κάποιος ξυπόλητος.

Lotus-Tmple-Photo-by-Arpan-Das-980x614

Περιβάλλεται από πανέμορφους κήπους με εξωτικά λουλούδια και τεράστιες δεξαμενές νερού, ομοιάζοντας στη εικόνα του Παραδείσου που υπάρχει σε πολλές θρησκείες όπως και στα ορθόδοξα μοναστήρια. Η θρησκεία Μπαχάι προάγει αξίες όπως η γενναιοδωρία, η δικαιοσύνη, η ευγένεια, η ενότητα Θεού και ανθρώπων, το κουράγιο και η αλήθεια.

GettyImages-185733537-5b51446046e0fb00378bc660

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. σταματίνα μωραιτη

    2019/05/03 στις 11:51

    αν είχα χρήματα θα πήγαινα και εγώ στο νέο δελχί.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *