Ένα βυζαντινό χαμάμ… στο Μυστρά!

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 13 Νοεμβρίου 2019

out

Ένα Βυζαντινό Χαμάμ όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξαπλώσουν στις θερμές μαρμάρινες επιφάνειες και να απολαύσουν μια πρώτης τάξεως χαλάρωση και έναν βαθύ καθαρισμό, κάνει το γύρω του κόσμου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, πως όταν υπάρχει μεράκι και γούστο, μπορούν να γίνουν θαύματα.

Ναι η Ελλάδα αλλάζει, με νέους αρχιτέκτονες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους συνάδελφους τους. Η Ελληνική εταιρία Deca Architecture έφτιαξε ολιστικά spa μέσα σε ένα ελληνικό βουνό. Εδώ οι άνθρωποι μπορούν να έχουν μια σφαιρική αντίληψη της υγείας του σώματος τους.

 spa-540x420_M

Αυτό το spa που μοιάζει – και είναι – με σπηλιά, έχει επιφάνεια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο που είναι φτιαγμένο στη βάση ενός βουνού στο Μυστρά. Τα διεθνή αρχιτεκτονικά site γράφουν ύμνους για την Natalia Efraimoglou και τους συνεργάτες της, όσο αφορά το αποτέλεσμα. Φυσικά και ήδη το έχουν επιλέξει για βραβείο Dezeen στην κατηγορία, «Χώρος αναψυχής και ευεξίας».

euphoria_retreat_spa_wellness_itravelling_2

Σ΄ αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθώ με το ξενοδοχείο γενικά, αλλά αποκλειστικά με το spa του, που λένε πως είναι το πρώτο ολιστικό spa (wellness spa) στην Ελλάδα. Το spa Euphoria βρίσκεται ανάμεσα σε ένα δάσος από κυπαρίσσια και στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο Μυστρά – ένα σημαντικό βυζαντινό ορόσημο.

 spa-540x420_M

Το Euphoria Spa είναι έτσι φτιαγμένο που σου δίνει την ψευδαίσθηση της μετάβασης. Σε υποβάλλει όλος ο χώρος στον οποίο το φως, ο ήχος, η θερμοκρασία, η υγρασία, οι υφές, τα υλικά και οι μυρωδιές δημιουργούν συναρπαστικές αισθητικές εμπειρίες. Ίσως γιατί είναι διαρρυθμισμένο που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κατακόμβες….

Η συνέχεια με πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ… https://bit.ly/2Q7IXxP

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/11/13 στις 8:54

    Πολύ εντυπωσιακό! Πανέμορφο

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *