Έρρικα Μπρόγιερ: η τελευταία της εμφάνιση στην “Παριζιάνα” (βίντεο)

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 5 Ιανουαρίου 2020

1

Guest Star: Έρρικα Μπρόγιερ έγραφε η οθόνη στους τίτλους της θεατρικής Παριζιάνας και το κοινό ξεσπούσε σε δυνατά χειροκροτήματα. Η Παριζιάνα  του Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα που παίζεται στο θέατρο Broadway,  σε παραγωγή από τη «Music & Drama Productions» του Μαυρίκιου Μαυρικίου και θεατρική απόδοση  και σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου, ήταν η αφορμή να κάνει θεατρικό comeback η Έρρικα Μπρόγιερ, η οποία έπαιζε στην ταινία της Φίνος Φιλμ, 50 χρόνια πριν. Έπαιζε το ρόλο της Ελενίτσας, της αδελφής της Πελαγίας (Ρένα Βλαχοπούλου) και εντυπωσίαζε με την ομορφιά της, τη φωνή της, το ταλέντο της και τις χορευτικές της ικανότητες.

a4

Στη θεατρική μεταφορά της ταινίας, η Έρρικα Μπρόγιερ εμφανίστηκε στο ρόλο της πλούσιας κυρίας Κουλουνδρή, ενώ οι ήρωες του έργου κάνουν …”κατάληψη” στο σπίτι της χωρίς να το γνωρίζει εκείνη και διοργανώνουν δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, η κυρία Κουλουνδρή εμφανίζεται ξαφνικά. Στη διασκευή του Αντώνη Λουδάρου, υπάρχει μία εμπνευσμένη σκηνή, όπου η Ελενίτσα της κινηματογραφικής Παριζιάνας (Έρρικα Μπρόγιερ), συναντά  την Ελενίτσα της θεατρικής Παριζιάνας (Πηνελόπη Αναστασοπούλου), αγκαλιάζονται και ο κόσμος ξεσπούσε σε χειροκροτήματα!

Δείτε την Έρρικα Μπρόγιερ στην εμφάνισή της στη θεατρική Παριζιάνα: 

Η Παριζιάνα έμελλε να γίνει η τελευταία θεατρική εμφάνιση της ξεχωριστής Έρρικας Μπρόγιερ

a3

Κώστας Μαρτάκης, Έρρικα Μπρόγιερ, Τόνι Δημητρίου

a1

Έρρικα Μπρόγιερ, Ευτυχία Φαναριώτη

a2

Μπέσυ Μάλφα, Έρρικα Μπρόγιερ, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Πέτρος Ξεκούκης

a5

Aντώνης Λουδάρος, Τόνι Δημητρίου, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Μαρτάκης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Έρρικα Μπρόγιερ… Άγγελε του παραδείσου…

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *