Απόψε το ματωμένο φεγγάρι με έντονη συναισθηματική φόρτιση

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 27 Ιουλίου 2018

ματωμενο-φεγγαρι

Απόψε το βράδυ ετοιμαστείτε να σηκώσετε ψηλά το κεφάλι, καθώς έρχεται το ματωμένο φεγγάρι. Και όχι μόνο αυτό, αφού σύμφωνα με τον αστρολόγο Jamie Partridge, η αποψινή έκλειψη πρόκειται να είναι «η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης αυτού του αιώνα», ενώ μπορεί να προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Το πλανητικό υπερθέαμα θα εκδηλωθεί στις 27 Ιουλίου στις 10 και μισή μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και θα λήξει στις 00:13, κατόπιν και για δύο περίπου ώρες θα υπάρχει μερική έκλειψη. Το κόκκινο φεγγάρι θα μπορεί να παρατηρηθεί από τις 23:50 περίπου. Η έκλειψη θα φαίνεται καλύτερα σε περιοχές όπου ο αστικός βραδινός φωτισμός είναι χαμηλότερος, όπου και τα αστέρια φαίνονται περισσότερα και λαμπρότερα, με άλλα λόγια εκεί που η «φωτορύπανση» είναι λιγότερη. Εάν ανήκετε στην πλειοψηφία που μένει σε πόλεις, προτιμήστε τους λόφους όπως τον Λυκαβηττό ή τα γύρω βουνά.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *