Από Την Πίεση…Στην Ποίηση

Από την/τον Γιώτα Νάτσιου | 23 Νοεμβρίου 2013

DSCI2452

Από την πίεση της ζωής στην ποίηση, είναι μακρύς ο δρόμος. Η  συναυλία- παράσταση «Από την Οδύσσεια στον Κ.Π. Καβάφη»  μπόρεσε να τον κάνει πιο σύντομο. 

DSCI2415

Η  ζωντανή μουσική του συνθέτη- πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου από την «Οδύσσεια» του Robert  Wilson   όπως ακριβώς παιζόταν στη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου και η αφήγηση  ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη από τον Άκη Σακελλαρίου άγγιξαν τις χορδές της ψυχής μου. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να εγκαταλείψω τις εντάσεις και τους  γρήγορους ρυθμούς της μέρας  για να εισχωρήσω στα  αιθέρια εδάφη  της μαγικής  βραδιάς . Τώρα να σας πω ότι  περίμενα πως θα μου συμβεί κάτι τέτοιο θα σας πω ψέματα. Κι όμως συνέβη.

Η συγκίνηση ξεμπλόκαρε όλα τα δήθεν «κρατήματά» μου  και έτσι  επέτρεψα στη ψυχή μου να ταξιδέψει όπως  της αξίζει. Επιτρέψτε το κι εσείς. Ξεφορτωθείτε εγκαίρως  τις  άγκυρές σας  πριν τη συναυλία – παράσταση κι αφεθείτε στο μαγικό ραβδί της τέχνης  που μεταμορφώνει το είναι μας σε ανυποψίαστο χρόνο.

DSCI2453

Φέτος συμπληρώνονται  150 χρόνια από την  γέννηση του ποιητή και το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Ρούμελης  συμμετέχει στον εορτασμό του έτους με την παρουσίαση « Από την Οδύσσεια στον Κ. Π. Καβάφη» σε σύνθεση- σύλληψη του Θοδωρή Οικονόμου. Σε μια σειρά εμφανίσεων που θα ακολουθήσουν θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε αυτή τη διαδρομή όσοι το επιθυμείτ

Σύνθεση- Ερμηνεία – πιάνο : Θοδωρής Οικονόμου

Αφήγηση:  Άκης Σακελλαρίου

Ηχοληψία:  Αντρέας Βαιτούδης

Σχεδιασμός ήχου: Studio 19 – Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης, Αντρέας Βαιτούδης.

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλης.

DSCI2454

 Δε σας κρύβω ότι με το Δημοτικό θέατρο  με συνδέουν πολλά. Ένα από αυτά είναι οι άνθρωποί του πίσω απ’ τη σκηνή. Συνήθως  αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας  αλλά για το cosmopoliti   έκαναν μια εξαίρεση από καρδιάς.  Η  Σούλη- Δούμα Αδάμ “βράχος” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που μας συνδέουν μνήμες κι αγωνίες και η καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δουνδουλάκη,  που ποιός ξέρει τι άλλες εκπλήξεις μας ετοιμάζει. Απ’ έξω ήσυχη κι από μέσα ανήσυχη ένα πράμα! 

 DSCI2457
Με έναν ακόμη “βράχο” του θεάτρου , τον πανταχού παρών Σάμ που μας συνδέουν γέλια και καλαμπούρια δικής του πατέντας
DSCI2458
Με τον υπεύθυνο θεάτρου Πέτρο Κουτσή, υπεύθυνος όπως κάθε Αιγόκερως. Παρότι η γνωριμία μας δεν μετρά έτη, απ΄την πρώτη στιγμή ήταν  σαν να γνωριζόμαστε χρόνια
DSCI2456
με την ηθοποιό Εύη Φώτου  που διδάσκει  θεατρικό παιχνίδι στους μικρούς φίλους και τη συνονόματη αδερφή της Γιώτα

 

Γιώτα Νάτσιου

Γιώτα Νάτσιου

Είμαι η Γιώτα Νάτσιου και γράφω με το ένστικτο (δεν είναι νέα μορφή γραφής, είναι το γνωστό). Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μαγικό μέρος των διαφορών», μυθιστόρημα φαντασίας, κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί. Με αφοσίωση εξερευνώ τον κόσμο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου, το σύμπαν, την ενέργεια και τα μυστήρια που μας περιβάλλουν. Στη ζωή μου κανένας κύκλος δεν μοιάζει με τον προηγούμενο. Μ’ αρέσει να ανατρέπω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι την επανάληψη -Υδροχόος, τι περιμένεις;- και τον επινοώ κάθε φορά με διάφορες αφορμές που με βγάζουν απ’ το λήθαργο. Αυτή τη φορά θα με ανατρέψω απ’ το COSMOPOLITI που είναι γόνιμο έδαφος για ανατροπές!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *