Βάλτε στο σπίτι σας την Κρασούλα, το φυτό που φέρνει χρήμα!

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 16 Απριλίου 2018

IMG_0903_1

Ξέρετε ότι υπάρχει ένα φυτό που προσελκύει ευημερία, γνωστό και ως money plant γιατί τα φύλλα του μοιάζουν με νομίσματα; Η Κρασούλα είναι  παχύφυτο που κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και το όνομά του προέρχεται από το λατινικό crassus = παχύς και αναφέρεται στα σαρκώδη φύλλα του που έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους. Τα μικρά άνθη βγαίνουν ανά ομάδες σε ταξιανθίες. Η κρασούλα είναι εύκολη στην καλλιέργεια, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θέλει ένα μέρος φωτεινό και προσήλιο. Μην την αφήνετε όμως κάτω από τον καυτό ήλιο του μεσημεριού. Το καλοκαίρι μπορεί να βγει έξω, αν προστατεύεται από τη βροχή. Το χειμώνα θέλει δροσιά (6-10 °C) αλλά πολύ φως. Ποτίζετε αναλόγως τις θερμοκρασίες, το καλοκαίρι μέτρια, το χειμώνα σχεδόν καθόλου. Στην κρασούλα αρέσει ο ξηρός αέρας. Το καλοκαίρι ρίξτε της λίπασμα ειδικό για κάκτους μια φορά το μήνα. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε την άνοιξη να την μεταφυτέψετε σε πιο μεγάλη γλάστρα.

e2cf99

Δεν ξεπερνά το μισό μέτρο σε ύψος και πλάτος. Είναι αρκετά ανθεκτικό σαν φυτό απλά δεν αντέχει το κρύο ειδικά κάτω από τους 7-8 βαθμούς κελσίου, για αυτό καλό είναι να την φέρνουμε μέσα στο σπίτι όταν έχει κρύο αλλά όχι κοντά σε πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ κτλ. Το χώμα χρειάζεται καλή στράγγιση αλλιώς σίγουρα θα σαπίσει. Ποτίζουμε όταν θα στεγνώσει καλά το χώμα. Χρειάζεται φωτεινά σημεία αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φωτισμό.Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στο Βορρά, που είναι ο τομέας της καριέρας.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *