Βιβλίο Αναζητά Αναγνώστη

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 2 Αυγούστου 2014

IMG_6336

Ο Αύγουστος ξεκίνησε με μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους όσοι απέδρασαν με προορισμό τα Ελληνικά νησιά από το λιμανι του Πειραιά. Με την ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών, Στελέχη και Εθελοντές του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων βρέθηκαν στο λιμάνι και προσέφεραν γλυκίσματα και εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία εντελώς δωρεάν. Το βιβλίο κρατά την ομορφότερη συντροφιά την περίοδο των διακοπών πόσο μάλλον όταν οι τίτλοι είναι επιλεγμένοι από το πρόγραμμα ‘’Βιβλίο Αναζητά Αναγνώστη’’ του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

IMG_6339

Το πρόγραμμα είναι απλό, οι αναγνώστες μπορούν να παρουν μαζί τους τα βιβλία που παρέλαβαν και μετά την αναγνωσή τους να τα αφήνουν σε παγκάκια, σε πάρκα, σε στάσεις λεωφορείων και τρένων, σε πεζόδρομους κλπ. Αυτός που θα το βρει θα ανοίξει την πρώτη σελίδα, θα διαβάσει τις οδηγίες και επαναλαμβάνει τη διαδικασία.

IMG_6334

Με τον τρόπο αυτό συνεχίστηκε σήμερα μία σκυταλοδρομία με πρωταγωνιστή το βιβλίο από το μεγαλύτερο Λιμάνι της Χώρας και δώθηκε σε όλους η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ελκυστικό παιχνίδι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιστρέφονται τα βιβλία σε κομβικές θέσεις με μεγάλη διέλευση κόσμου ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους συμπολίτες μας να μοιραστούν την ίδια χαρά και τις ίδιες εμπειρίες.

IMG_6317

Ιδιαίτερα αυτή την εποχή των διακοπών μία τέτοια κίνηση μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία το ίδιο το βιβλίο να αλλάζει πολλά χέρια σε ένα ατελείωτο κύκλο αναγνωστών. Η συμβολή των εκδοτικών οίκων στην επιτυχία αυτού του προγράμματος, μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Ζητούμε την συμμετοχή σας σε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι! τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *