Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»

Από την/τον Christina Politi | 29 Ιανουαρίου 2016

PAN_0056

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» γιορτάζει 20 Χρόνια Προσφοράς
& Βραβεύει τους Πρωταγωνιστές της Καθημερινής Ζωής

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την επετειακή Τελετή Απονομής Βραβείων με αφορμή την συμπλήρωση 20 Χρόνων Προσφοράς της, την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς και με έντονες στιγμές συγκίνησης, γιορτάστηκε ο εθελοντισμός με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό έργο στους συνανθρώπους τους.

(Επάνω η Αλεξάνδρα Μαρτίνου Αντιπρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”, ο Χρήστος Μπαρτσόκας Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»,η  Δούκισσα Νομικού φίλη της Ένωσης και Αταλάντη Μαρτίνου Εθελόντρια της Ένωσης και κάτω η Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Φλόγας, τιμώμενη με το Βραβείο «Έργο Ζωής», Μαίρη Καρέλλα-Διαμαντοπούλου, επίτιμη Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ, τιμώμενη για την προσφορά της στα 20 χρόνια της Ένωσης, Έρρικα Οικονόμου, ειδική Γραμματέας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τιμώμενη με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» και Κάρεν Μαυρίδη, Δια Βίου Επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τιμώμενη για τα 20 χρόνια προσφορά της).

PAN_0550

Με το βραβείο «Έργο Ζωής» βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Μαρία Τριφωνίδη, Πρόεδρο του Σωματείου «Φλόγα», Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το οποίο φροντίζει για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής της με την «Φλόγα» έως και σήμερα, η Μαρία Τριφωνίδη έχει αναλάβει πολυάριθμες πρωτοβουλίες και δίνει καθημερινή μάχη για την ανακούφιση και την υποστήριξη χιλιάδων παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, αποτελώντας την ψυχή της οργάνωσης.

PAN_1437

Το βραβείο «Μάθημα Ζωής» απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες με την θετική τους στάση απέναντι στη ζωή υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς» αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το βραβείο απονεμήθηκε στην  Έρρικα Οικονόμου, η οποία συμβιώνοντας επί μια δεκαετία με τον καρκίνο, αναλαμβάνει με ψυχραιμία την ευθύνη για τη βελτίωση της υγείας της και της ζωής της, ενώ παράλληλα φροντίζει για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής πολλών άλλων ανθρώπων, προσφέροντας σημαντικό εθελοντικό έργο από την πρώτη γραμμή για περισσότερα από 20 χρόνια. Σήμερα, η κυρία Οικονόμου μετά από δέκα χρόνια θεραπείας, παραμένει ένας δοτικός άνθρωπος με προτεραιότητα τους άλλους, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και δε χάνει το κέφι και την όρεξή της για ζωή, ενώ υποστηρίζει ότι γίνεται καλύτερη προσφέροντας και αντλεί δύναμη απ’ τους γύρω της, δίνοντας αγάπη.

PAN_0423

Σταυρούλα Σαλούτση, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Aegean και η Μαριλένα Μηναϊδη, Αντιπρόεδρος Κ.Ε.Α. ΧΑΡΑ

Παράλληλα, με αφορμή τον εορτασμό της 20ετούς πορείας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι κυρίες Κάρεν Μαυρίδη και Μαίρη Καρέλλα Διαμαντοπούλου.

PAN_0784

Η Κάρεν Μαυρίδη ερχόμενη στην Ελλάδα το 1971 ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό και οραματίστηκε τη δημιουργία μιας Ένωσης οργανώσεων για παιδιά, με στόχο τη συνεργασία, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα της προσφοράς τους. Χάρη σε αυτή την απλή ιδέα, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα πρώτα 8 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, γεννήθηκε το «Μαζί για το Παιδί». Η  Κάρεν Μαυρίδη είναι Δια Βίου Επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης.

PAN_0822

Η Μαίρη Καρέλλα Διαμαντοπούλου – επάνω με την Αλεξάνδρα Μαρτίνου- επί 50 χρόνια, έχει αφιερώσει ουσιαστικά τη ζωή της στους άλλους, με έμφαση στα παιδιά με αναπηρία. Από το 1984 έως και τον Απρίλιο του 2010 διετέλεσε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το 2011, ανακηρύχθηκε Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ. Από το 1996 έως το 2008, επί Προεδρίας της, η ΕΛΕΠΑΠ συνεργάστηκε με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και μέσα σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και συνεργασίας, συνέβαλε ουσιαστικά για την επίτευξη του απώτερου στόχου της, τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής δήλωσε: «Απόψε γιορτάζουμε τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, κινητήριες δυνάμεις για την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε περήφανοι στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που ο θεσμός των βραβείων μας αναδεικνύει τέτοιες αξίες και πάνω από όλα τέτοιους ανθρώπους. Στην 20ετή πορεία της Ένωσης αποτελούν το θεμέλιο λίθο

Στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων, η Ένωση τίμησε τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευχαριστεί θερμά τη Σία Κοσιώνη για την παρουσίαση της βραδιάς.

PAN_0078

 

PAN_0564

Λίζα Έβερτ, Χρήστος Μπαρτσόκας, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και Άννα Ανδρεάδη, Γενική Γραμματέας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

PAN_0330

Άννα Ανδρεάδη, Γενική Γραμματέας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και Κωνσταντίνος Κόκκαλης

PAN_0859

Μπριγκίτα Οικονόμου – Μαριλένα Μηναΐδη, Αντιπρόεδρος Κ.Ε.Α. Χαρά

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | https://twitter.com/mazigiatopaidi | https://www.instagram.com/mazigiatopaidi/

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *