Γιατί η Catherine Deneuve δεν υποστηρίζει το κίνημα #metoo;

Από την/τον Christina Politi | 10 Ιανουαρίου 2018

Και η γαλλίδα σταρ κατηγορεί το κίνημα για δημιουργία «ολοκληρωτικού» κλίματος

19_Catherine-Deneuve

 

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, δείχνει μια άλλη γυναικεία οπτική στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία του θεάματος, η οποία αντιτίθεται στον φεμινισμό και διεκδικεί το δικαίωμα των αντρών των φλερτάρουν «επίμονα ή αδέξια».

 

Όπως αναφέρει το άρθρο «ο βιασμός είναι έγκλημα. Όμως το φλερτ είτε επίμονο είτε αδέξια δεν είναι έγκλημα» ενώ τονίζει ότι οι άντρες πρέπει να έχουν «την ελευθερία να ενοχλούν τις γυναίκες». Σύμφωνα με την Deneveuve το κίνημα που ξεκίνησε στο διαδίκτυο προωθεί τον πουριτανισμό ενώ έχει στιγματίσει τους “άντρες που το μόνο κακό που έκαναν ήταν να πιάσουν ένα γόνατο, να κλέψουν ένα φιλί ή να μιλήσουν για πιο προσωπικά πράγματα σε ενα επαγγελματιό ραντεβού”.

 

Το γράμμα προκάλεσε τις αντιδράσεις των αναγνωστών, ανάμεσά τους και της Asia Argento, μία από τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση: «Η Deneuve και οι υπόλοιπες αυτές γυναίκες λένε πως ο μισογυνισμός τους έχει κάνει λοβοτομή σε σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή».

 

Στον αντίλογο, οι γυναίκες που υπέγραψαν το άρθρο πιστεύουν ότι αυτό το κίνημα μπορεί να ξεκίνησε ως ελευθερία των γυναικών να μιλούν ελεύθερα, όμως κατέληξε να υπηρετεί τους σκοπούς αυτών που αντιτίθενται στην σεξουαλική ελευθερία, των εξτρεμιστών που πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι διαφορετικές –παιδιά με την εμφάνιση ενήλικα- που απαιτούν να προστατευτούν».

4_Catherine-Deneuve

Πηγή Gynaikamagazine.gr

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *