Γιατί πρέπει να φοράμε κρέμα νυκτός

Από την/τον Christina Politi | 2 Ιουνίου 2019

Woman applying make-up

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του προσώπου τη νύχτα, κάθε μία έχει τη δική της ρουτίνα και συνήθειες. Από τη σειρά που εφαρμόζετε τα προϊόντα σας, μέχρι τον τρόπο που πλένετε το πρόσωπό σας. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που είναι αδιαπραγμάτευτο όταν μιλάμε για τη νυχτερινή φροντίδα του δέρματος, είναι αν χρησιμοποιείτε ή όχι μια κρέμα νυκτός.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε κρέμα νυκτός πριν πάτε για ύπνο, κάνετε μεγάλο λάθος. Η εφαρμογή της κρέμας νυκτός είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το δέρμα σας απορροφά τα συστατικά τη νύχτα καλύτερα από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κρέμα νύχτας προσφέρει άμεσα και πολλά οφέλη στην επιδερμίδα και η παράλειψη της θα είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Σύμφωνα με την Karyn Grossman, διάσημη δερματολόγος στη Σάντα Μόνικα και τη Νέα Υόρκη, οι νυχτερινές κρέμες βοηθούν «στην ενυδάτωση, την αποκατάσταση της επιδερμίδας, την απολέπιση, την επιδιόρθωση του DNA κολλαγόνου και στην ενίσχυση του υαλουρονικού οξέος».

layering-skin-care-lede-1

Οι νυχτερινές κρέμες έχουν όλες τις παρακάτω ευεργετικές ενέργειες για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα, ενώ εσείς απολαμβάνετε τον ύπνο της …ομορφιάς σας:

-Ενυδατώνει το πρόσωπό σας

-Κατευνάζει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό

-Ενισχύει το κολλαγόνο στο δέρμα σας

-Κάνει το δέρμα αισθητά μαλακότερο

-Συμβάλλει και εμποδίζει το δέρμα σας από χαλάρωση

-Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του δέρματος

-Ανανεώνει και θρέφει τα κύτταρα του δέρματος

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *