Δείπνο Επιτυχίας Για Volvo & Botrini!

Από την/τον Christina Politi | 23 Φεβρουαρίου 2015

VOLVO BOTRINI MENU PHOTO

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γιόρτασαν τον ένα χρόνο συνεργασίας τους με ένα ιδιαίτερο δείπνο! Καλεσμένοι της σουηδικής μάρκας και του διάσημου σεφ οι πλέον γνωστοί κριτικοί γεύσης της χώρας και εκπρόσωποι του χώρου των Media, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική βραδιά. Όλα αυτά στο φιλόξενο Botrini’s στο Χαλάνδρι με τις διακοσμητικές πινελιές της Volvo να μαρτυρούν μία εμφανή μεν αλλά πολύ διακριτική παρουσία. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού πρωταγωνιστικό ρόλο στη βραδιά είχαν οι δημιουργίες του βραβευμένου Σεφ.

VOLVO @ BOTRINIS 8

VOLVO @ BOTRINIS 9

Με πρόθεση να απαντήσουμε στο ερώτημα «γιατί Volvo και Έκτορας Μποτρίνι μαζί», ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Volvo Car Hellas, τα τελευταία χρόνια, έχει εμπλακεί ενεργά με το γαστρονομικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, του καταξιωμένου θεσμού γαστρονομικών βραβείων στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζεται τα τελευταία τρία χρόνια. Στη συνέχεια, ήρθε να προστεθεί η υποστήριξη από τη σουηδική μάρκα του Safka, του πρώτου εστιατορίου σκανδιναβικής κουζίνας στην Ελλάδα! Επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της εμπλοκής της Volvo με τη γαστρονομία στην Ελλάδα, η συνεργασία με τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η διακριτική παρουσία της σουηδικής μάρκας στο περσινό Sani Gourmet Festival.

VOLVO @ BOTRINIS 7

Βέβαια, εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί για ποιο λόγο ένα premium brand αυτοκινήτου αποφασίζει να εμπλακεί με την υψηλή γαστρονομία. Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, η γαστρονομία έχει ξεφύγει από το περιοριστικό πλαίσιο της εστίασης και έχει αναδειχθεί σε μία νέα τάση, στενά συνδεδεμένη με αυτό που αποκαλούμε ευ ζην. Μετά από ολόκληρες δεκαετίες που σε διεθνή κλίμακα είχε κυριαρχήσει το fast food, σε παραλληλία με μία έκρηξη στην παραγωγή και την υπερκατανάλωση, ο κόσμος πλέον έχει κάνει στροφή στην ποιότητα. Επαναπροσδιορίζει τις αξίες και ανακαλύπτει ξανά τη γεύση της γνησιότητας και των αγνών πρώτων υλών.

VOLVO @ BOTRINIS 1

VOLVO @ BOTRINIS 10

Παράλληλα, η μαγειρική τέχνη αναβαθμίζεται, αποκτώντας την αίγλη που της αξίζει ενώ κινήματα όπως το slow food ή το 100 Mile Meal (ελλην. γεύμα των 100 μιλίων, όπου όλα τα συστατικά ενός γεύματος πρέπει να προέρχονται αυστηρά από την περιοχή που εκτείνεται έως και 100 μίλια από τον τόπο παρασκευής και κατανάλωσής του) αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς. Μία παρένθεση εδώ, για να σημειώσουμε ότι ο Έκτορας Μποτρίνι, στο εστιατόριό του Etrusco, το κορυφαίο της Ελλάδας, έχει αναγάγει το 100 Mile Meal σε άλλα επίπεδα, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο μικρόκοσμο σε μικρή ακτίνα γύρω από το εστιατόριο, για την προμήθεια των πρώτων υλών!

VOLVO @ BOTRINIS 5

H σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας «πολυτέλεια». Οι premium μάρκες χαρακτηρίζονται πλέον για τις πραγματικές αξίες που προσφέρουν και όχι μόνο για το «φαίνεσθαι». Η κορυφαία απτή ποιότητα, τα εξαιρετικά υλικά, το εκλεπτυσμένο σύγχρονο design σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι αυτά που βαραίνουν σήμερα περισσότερο από ποτέ στην προτίμηση των αγοραστών πολυτελών προϊόντων και είναι ένας από του λόγους πίσω από την επιτυχία της Volvo και στην Ελλάδα. Μίας μάρκας που πέρα από την κορυφαία θέση που κατέχει στην ασφάλεια, διακρίνεται για το σκανδιναβικό της design, την τεχνολογία αιχμής, την κορυφαία ποιότητα και τη διακριτική πολυτέλεια.

VOLVO @ BOTRINIS 4 VOLVO_ALEXANDROS KOSTIROGLOU VOLVO_NIKOS MARTINOS VOLVO_YANNIS PETOULIS 1

Αντίστοιχη είναι η φιλοσοφία που διέπει και τη σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, με τον Έκτορα Μποτρίνι να αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια – όχι άδικα – κορυφαίος σεφ στην Ελλάδα. Αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά, δημιούργησαν το γόνιμο έδαφος για τη συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Car Hellas και τον Έκτορα Μποτρίνι, με το δημοφιλή σεφ να απολαμβάνει την πολυτέλεια, την τεχνολογία και την ασφάλεια του νέου Volvo XC60 D4 για τις μετακινήσεις του.

VOLVO XC60 @ BOTRINIS

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *