Διαφήμιση της Ελλάδας στην Κίνα

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 11 Ιανουαρίου 2019

weibo_imagenewsletter

Άκου τι σκέφτηκαν για να διαφημίσουν την Ελλάδα στην Κίνα. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού που ασχολείται με την Κίνα, είχε την φαεινή ιδέα να κάνει μια στοχευμένη προωθητική ενέργεια – αρχικά – σε 40 εκατομμύρια χρήστες της δημοφιλούς  πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Δηλαδή θέλει να προβάλει την Ελλάδα στην Κίνα μέσω του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Assassin’s Creed Odyssey»της εταιρείας Ubisoft, που διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα κατά την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου.

74e8d7c2ec7dde490abf64d54f9828fa073ae4e3

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων επιτυχημένων δράσεων του ΕΟΤ και εξασφάλισε «έξυπνη» προβολή της Ελλάδας στην τουριστική αγοράς της Κίνας, ως κορυφαίου προορισμού που προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 ημέρες τον χρόνο.

Η προωθητική ενέργεια βασίστηκε σε διαγωνισμό ψηφιακών φωτογραφιών ελληνικών τοπίων, που οι χρήστες μπορούσαν να τις πάρουν με ειδική εφαρμογή μέσα από τα πλάνα του παιχνιδιού. Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo και με εκτιμώμενο έως τώρα αριθμό χρηστών περί τα 40 εκατομμύρια. Στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας ο EOT προσέφερε σε 5 νικητές του διαγωνισμού ένα 7ήμερο ταξίδι στην Ελλάδα για δύο άτομα.

Assassins-Creed-Odyssey-feature-3-672x372

Να σημειώσω εδώ, πως η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, έχει βάλει το δυναμικό άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι…

Διαβάστε εδώ την συνέχεια, δείτε και το βίντεο… https://bit.ly/2Ac4NHJ

AC_Odyssey_05_GreeceEstablishingShot.0.0

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/01/11 στις 11:45

    Τι όμορφη η τελευταία φωτογραφία!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *