Δωρεά ψηφιακού αγγειογράφου στο ΑΧΕΠΑ από το Μ.Α.Ζ.Ι

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 27 Δεκεμβρίου 2018

Η επιτροπή του ΜΑΖΙ και του ΑΧΕΠΑ της παραλαβής και παράδοσης

Η αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. -Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» παρέδωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης έναν ψηφιακό αγγειογράφο δύο επιπέδων αξίας 1.500.000€. Το μηχάνημα αυτό, μοναδικό για τη Βόρειο Ελλάδα, είναι τελευταίας τεχνολογίας και εκτός από διαγνωστικό, είναι και επεμβατικό.

Εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ καθώς και των χειριστών τέτοιων μηχανημάτων. Υπολογίζεται ότι τον Ιανουάριο 2019 το μηχάνημα αυτό θα τεθεί σε λειτουργία για το κοινό των πολιτών της Βορείου Ελλάδος.

Η Πρόεδρος του ΜΑΖΙ Αλεξάνδρα Γωγούση υπογράφει την παράδοση

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. Δρ. Αλεξάνδρα Γωγούση, δικηγόρος: «Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου, των Ιδρυτικών μελών και των εθελοντών του Μ.Α.Ζ.Ι., εκφράζω αμέτρητες ευχαριστίες και ευχές για μακροημέρευση στους ανθρώπους του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαντική για όλους μας.  Με το μηχάνημα αυτό, θα σωθούν πολλοί άνθρωποι από τη Βόρειο Ελλάδα. Συνεχίζουμε δριμύτεροι! Γιατί όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα: «Μ.Α.Ζ.Ι. μπορούμε τα πάντα»!

ο ψηφιακός αγγειογράφος

O ψηφιακός αγγειογράφος

Η Πρόεδρος του ΜΑΖΙ Αλεξάνδρα Γωγούση με τον Διοικητή του ΑΧΕΠΑ κ. Κ. Σπανό και την Αντιπρόεδρο του ΜΑΖΙ Ευαγγελία Βαφειάδου

Λίγα λόγια για το Μ.Α.Ζ.Ι.

Το «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» είναι αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Πρωταρχικός σκοπός του Μ.Α.Ζ.Ι. αρχικά, ήταν η δωρεάν σίτιση, ένδυση και περίθαλψη αδύναμων κοινωνικά ομάδων. Από τότε και για 5 συνεχή χρόνια μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου που δημιούργησε η ομάδα αυτή,  ελάμβαναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περισσότερα από 1.500 άτομα κάθε μήνα και επί 5 συνεχή χρόνια. Δηλαδή το Μ.Α.Ζ.Ι. συγκέντρωνε και μοίραζε περίπου 4 τόνους τροφίμων κάθε μήνα. Έχει διανείμει δηλαδή μέχρι σήμερα περίπου 250 τόνους τροφίμων.  Παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα οι δικαιούχοι του Μ.Α.Ζ.Ι. μπορούσαν να εξεταστούν ιατρικά από μια ομάδα ιατρών που προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους δύο φορές τον χρόνο. Το ίδιο γινόταν και με σεμινάρια πρώτων βοηθειών από την ομάδα της Αλληλεγγύης Υγείας.

Στόχος του Μ.Α.Ζ.Ι. στο εξής είναι να συνεχίσει τη δράση του πιο δυναμικά, προσφέροντας, εκτός των παραπάνω, ενίσχυση σε νοσοκομεία, κρατικά ιδρύματα, συλλόγους και σωματεία και γενικά συμπληρώνοντας την απουσία του κράτους σε κοινωνικές παροχές, όπου υπάρχει ανάγκη. Ο εθελοντισμός παραμένει η κινητήρια δύναμή του.

Εν τω μεταξύ το Μ.Α.Ζ.Ι. πριν λίγους μήνες στήριξε το παιδιατρικό και παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου με παροχή αναλώσιμων υλικών.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2018 ολοκλήρωσε άλλη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού προς το Νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα ποσόν για αυτή τη δωρεά συγκεντρώθηκε από τις προσκλήσεις της επίδειξης μόδας του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια με κοσμήματα και αξεσουάρ του Περικλή Κονδυλάτου, που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο Κυβερνείο Θεσσαλονίκης.

Τα ιατρικά μηχανήματα που παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς είναι τα εξής:

Ένας διφασικός απινιδωτής με δυνατότητα καρδιοανάταξης, με οθόνη και παλμική οξυμετρία και δύο ζεύγη νεογνικά και παιδιατρικά ηλεκτρόδια και ηλεκτρόδια για ενήλικες

Ένα τροχήλατο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο – οξύμετρο με ενσωματωμένο τροφοδοτικό

Ένα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων με φορτιστή μπαταριών και τροφοδοτικό

Ένα παλμικό οξύμετρο με αισθητήρες για παιδιά, νεογνά και βρέφη με επιτραπέζια βάση φόρτισης και μπαταρία

Λογισμικό διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων

Διάφορα άλλα εξαρτήματα απαραίτητα για τη λειτουργία των παραπάνω συσκευών.

Το Μ.Α.Ζ.Ι. για τα έσοδά του ΔΕΝ στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις, παρά μόνο σε δωρεές, χορηγίες και έσοδα από εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις δεκάδες εκδηλώσεων που έχει πραγματοποιήσει το ΜΑΖΙ μέχρι σήμερα.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2017), το ΜΑΖΙ διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια μεγαλειώδη και πρωτότυπη παράσταση, αφιέρωμα στη ζωή της Μαρίας Κάλλας, με μουσική, χορό, βίντεο και αφήγηση από τον πρεσβευτή του, Αλέξη Κωστάλα.

Μια άλλη μεγάλη εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η έκθεση 600 πρωτότυπων αφισών και ρούχων των ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που διοργάνωσε το ΜΑΖΙ σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Το 2016 πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μεγάλη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, όπου το ΜΑΖΙ έδωσε την ευκαιρία σε 28 ακόμη φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης να μοιραστούν τα έσοδα από τα 3000 εισιτήρια που κόπηκαν.

Το 2016  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έκανε τη μεγάλη τιμή να επισκεφτεί το κοινωνικό παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. για να γνωρίσει το έργο του και να απονείμει επαίνους στους χορηγούς- υποστηρικτές του.

Το ΜΑΖΙ πέτυχε ακόμη μια μεγάλη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ελλάδος και έτσι οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού τέθηκαν στην υπηρεσία όσων δικαιούχων του Μ.Α.Ζ.Ι. έχουν ανάγκη βοηθείας.

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του Μ.Α.Ζ.Ι. στη Στρατιωτική Λέσχη Φρουράς Θεσσαλονίκης το λεύκωμα: «231 Πιάτα αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας. 1863 – 1973» Πρόκειται για το βιβλίο, που περιλαμβάνει τη σπάνια συλλογή με ιστορικά πιάτα της Λόλας Νταϊφά. Τα κείμενα υπογράφει η καθηγήτρια ΕΚΠΑ  λαογράφος Κατερίνα Κορρέ- Ζωγράφου.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι όσοι βοηθούν την προσπάθεια του ΜΑΖΙ, δουλεύουν αφιλοκερδώς.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  είναι σήμερα

Πρόεδρος: Δρ Αλεξάνδρα Γωγούση

Γενική Γραμματέας: Κατερίνα Τζαμπάζη

Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία Βαφειάδη

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *