Είδαμε “Του Κουτρούλη ο γάμος” στο Δήμο Συκεών @Θεσσαλονίκη

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 23 Ιουλίου 2016
13692584_917513261708250_3226670883196159806_n
Του Κουτρούλη ο γάμος: με μια αριστοτεχνική σκηνοθεσία ο πολύ ικανός σκηνοθέτης-και ηθοποιός- Γιάννης Καλατζόπουλος κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ευχάριστη, διασκεδαστική, κεφάτη και απόλυτα «δεμένη» παράσταση βασιζόμενος στο κείμενο του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή και να την κάνει να φαίνεται τόσο επίκαιρη όσο ποτέ, με ελάχιστες πινελιές στο σήμερα και αυτές επεμβαίνοντας μόνο στο κείμενο.
Χαρακτηριστικά της, η υποδειγματική ερμηνεία όλων των ηθοποιών – μηδενός εξαιρουμένου- και η συνεχής και εναλλασσόμενη ροή των ξεκαρδιστικών σκηνών της, χωρίς χάσματα και παύσεις. Οι έμπειροι -έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα επί σκηνής- Γιάννης Βούρος ως Κουτρούλης σε κωμικό ρόλο- χρόνια τώρα είχε «ασπαστεί» τους δραματικούς και το ρεπερτόριο –αλλά και η Τάνια Τρύπη που χάρις στα εκφραστικά της μέσα και την τεχνική της σε ρόλο ενζενί ως Ανθούσα, ήταν η έκπληξη της παράστασης!
Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ο ρόλος του υπηρέτη για τον Κώστα Φλωκατούλα, ευθύβολος στο ρόλο του αντεραστή ο Άγγελος Μπούρας, υπέροχα τα κοστούμια, τα μουσικά μέρη –εξαιρετικές οι φωνές- και εντυπωσιακές και ιδιαίτερα λειτουργικές οι παραβάσεις που συνέδεαν την παλιά με τη σημερινή εποχή, με χαρακτήρες, καταστάσεις, ομοιότητες παντελώς ταυτόσημες.
Μου άρεσε πολύ η άρθρωση του Θοδωρή Αντωνιάδη, η άνεσή του στο σανίδι, ενώ υποκριτικά αφήνει έντονο το «στίγμα» του στο ρόλο του ποιητή, χορεύοντας και τραγουδώντας εκπληκτικά. Του Κουτρούλη ο γάμος -σε παραγωγή της Νινέττας και της Νταίζης Λεμπέση- είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο, γιατί επί δύο ώρες περίπου, θα περάσετε υπέροχα και θα σας κάνει να ξεχάσετε τα προβλήματα και τη σκληρή καθημερινότητα που ζούμε. Η παράσταση πραγματοποιεί μια μεγάλη περιοδεία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αναζητήστε την!
koutroulis1
Σίμος Δανιηλίδης (Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών), Τάνια Κιουμουρτζίδου, Γιάννης Βούρος
koutroulis2
Νόνα Βαλασάκη, Κούλα Γιαννακίδου, Λίλη Βαφειάδη, Γιάννης Βούρος, Σαλίνα Τσάνα, Τάνια Κιουμουρτζίδου, Δώρα Αντωνίου
koutroulis3
Με την αγαπημένη μου Νταίζη Λεμπέση
koutroulis4
Θοδωρής Αντωνιάδης, Λίλη Βαφειάδη, Βασίλης Παπαβασιλείου
11111
Με τον αγαπημένο μου Γιάννη Βούρο
koutroulis6
Φένια Καρακώστα, Νούλη Χατζηανδρέου, Γιάννης Βούρος, Μαριάννα Βαραδίνη, Τάνια Κιουμουρτζίδου
Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *