Εγκαίνια για την έκθεση “Art from Mars & Venus” @The Art Dose

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 22 Νοεμβρίου 2018

583304 (Copy)

Μια πρωτότυπη έκθεση με διαδραστικό χαρακτήρα, που έχει τίτλο «Art from Mars & Venus», εγκαινιάσθηκε με απόλυτη επιτυχία στο χώρο τέχνης The Art Dose, στη Γλυφάδα, που για άλλη μια φορά πηγαίνει ένα βήμα μπροστά τη σχέση του κοινού με την τέχνη. Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στην art curator του The Art Dose Νίκη Καποπούλου και είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «Μen are from Mars and Women are from Venus». Το θέμα της έκθεσης διερευνά το ύφος και τη διαφορετικότητα της τέχνης που παράγεται από τα δύο φύλα. Η νέα γενιά φιλότεχνων, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, έδωσε δυναμικό παρών και κατέκλυσε το χώρο. Με την ψήφο τους οι art lovers στήριξαν ενεργά αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία επιβεβαίωσε έμπρακτα ότι η τέχνη μπορεί να ανθεί και έξω από μουσειακούς χώρους, να λειτουργεί ως παιχνίδι και να προσφέρει ψυχαγωγία μέσα από τη διάδραση.

583318 (Copy)

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ -ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ -ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΑΛΟΥ ΛΑΡΣΙΝΟΥ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ

583317 (Copy)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ- ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

583320 (Copy)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ

583327 (Copy)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΘΑΡΑΣ- ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

583316 (Copy)

ΣΟΦΙΑ ΜΠΙΘΑΡΑ- ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ- ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ -ΑΛΕΚΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΟΥ

583315 (Copy)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ- ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΓΙΟΥΛΗΣ

583312 (Copy)

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ- ΝΤΟΛΗ ΦΑΤΣΕΑ

583331 (Copy)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ- ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

583330 (Copy)

ΝΑΝΤΙΑ ΦΕΙΔΑΚΗ -ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

583329 (Copy)

ΟΛΓΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ -ΔΑΡΕΙΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

583328 (Copy)

ΟΛΓΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ- ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΑΡΕΙΑ ΣΠΥΡΙΔΗ

583326 (Copy)

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΑ

583325 (Copy)

ΣΟΥΛΑ ΛΙΑΚΟΥ- ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ -ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

583323 (Copy)

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥ- ΝΑΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΔΡΑΜΗΣ

583322 (Copy)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

583319 (Copy)

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ- ΝΙΚΗ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

583315 (Copy)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΙΔΑΚΗΣ- ΒΑΣΩ ΦΕΙΔΑΚΗ -ΝΑΝΤΙΑ ΦΕΙΔΑΚΗ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

583311 (Copy)

ΕΒΙΤΑ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ -ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

583307 (Copy)

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει έργα τέχνης καθώς και γλυπτά που φιλοτέχνησαν διεθνείς και Έλληνες ανερχόμενοι καλλιτέχνες, άντρες και γυναίκες, αποκλειστικά για το The Art Dose, μετά από επαφή που έγινε μαζί τους από τη Νίκη Καποπούλου. Οι καλλιτέχνες εμπνεύσθηκαν από το θέμα της έκθεσης και κατέθεσαν ο καθένας τη δική του ανατρεπτική εκδοχή.

583309 (Copy)

Τα έργα φέρουν συγκεκριμένα την υπογραφή των Ian Philip, Mr. Debonair, Ruben & Eva, Caroline de Souza, Andre Monet, Lawrence Jenkell, Mr. Brainwash, Richard Orlinski, HAWINΙ, 2 Fast, Andrea Giorgi, Sake, Δημήτρη Δάλλα, Στάθη Αλεξόπουλου, Μαρίας Σπυράκη. «Στόχος μας ήταν, να προφέρουμε στους προσκεκλημένους μας, μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της τέχνης», σημειώνει η Νίκη Καποπούλου, η οποία επιμελήθηκε την επιλογή των έργων με την αρωγή του αδερφού της Γρηγόρη Καπόπουλου . «Έτσι, δώσαμε διαδραστικό χαρακτήρα στην έκθεση, καλώντας κάθε επισκέπτη να ψηφίσει σύμφωνα με την άποψη του, ποια εκθέματα απευθύνονται στο αντρικό ή στο γυναικείο κοινό, χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα με τα σύμβολα των δύο φύλων. Θέλοντας να ‘προκαλέσουμε’ τους καλεσμένους μας στο να αναπτύξουν μια πιο πολύπλευρη οπτική γωνία και να σκεφτούν ‘out of the box’, συμπεριλάβαμε στην έκθεση διάφορα έργα αμφίσημου χαρακτήρα, για παράδειγμα, το Skate του Ian Philip, με το λογότυπο της Chanel. Ένα αντικείμενο καθαρά αντρικό, ωστόσο, με μια γυναίκεια πινελιά. Μάλιστα το έργο του Cédric Bouteiller “Kate iconic blue” συγκέντρωσε ίσες απαντήσεις με τα σύμβολα των δύο φύλων, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία. Θα ήταν αναμενόμενο να κάνουμε εμείς εξ αρχής τον διαχωρισμό των έργων, αλλά επιλέξαμε να δώσουμε αυτήν τη δυνατότητα στους art lovers, ώστε να έχουν μια πιο ενεργή σχέση με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.»

Όλα αυτά συνέβησαν μετά μουσικής, την οποία είχε αναλάβει ο γνωστός Dj Αντώνης Δημητριάδης. Διάρκεια έκθεσης: Ως 1 Δεκεμβρίου 2018. The Art Dose: Α. Μεταξά 33, Γλυφάδα, Αττική, Florida Mall (ισόγειο), τηλ. 2109680505.

583303 (Copy)

583305 (Copy) 583306 (Copy) 583310 (Copy) 583308 (Copy)

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2018/11/22 στις 14:41

    Ο πίνακας με το πούρο πολύ μου αρέσει!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *