Εγκαίνια της διαδραστικής έκθεσης «Νίκολα Τέσλα ο άνθρωπος από το μέλλον» στο Μουσείο Κοτσανά

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 19 Οκτωβρίου 2019

tesla_exhibition

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος από το μέλλον». Tο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019, παρουσιάζει, από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 στο κοινό, την ξεχωριστή αυτή έκθεση που προέρχεται από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, επιχειρώντας να αναδείξει όλα τα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας της Ιστορίας.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ευστράτιος Θεοδοσίου. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Ivona Jevtic – Διευθύντρια του Μουσείου «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, Κώστας Κοτσανάς – Δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Ξενοφών Μουσάς – Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς αλλά και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι των επιστημών, της τεχνολογίας, της δημοσιογραφίας, των γραμμάτων και του πολιτικού χώρου. Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στην έκθεση.

kotsanas1 O Ξενοφών Μουσάς – Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ευστράτιος Θεοδοσίου, ο Fadilij Eminovic – Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Βελιγραδίου, ο Κώστας Κοτσανάς – Δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, η Ivona Jevtic – Διευθύντρια του Μουσείου «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

kotsanas2

O Κώστας Κοτσανάς – Δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

kotsanas3

Το Πηνίο του Νίκολα Τέσλα.

kotsanas4

Το Aβγό του Κολόμβου

kotsanas5

Πλήθος κόσμου ξεναγήθηκε στην έκθεση και θαύμασε από κοντά λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεων του Νίκολα Τέσλα, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα.

kotsanas6

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ευστράτιος Θεοδοσίου.

Η έκθεση «Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος από το μέλλον» περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στο Μουσείο Κοτσανά!

  • Διάρκεια Έκθεσης: 1η Οκτωβρίου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2020
  • Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.
  • Ωράριο λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ: 9:00 – 17:00
  • Γενική είσοδος: €5

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας,

Κολωνάκι, 10671

T.: 211 411 0044, 6907292002

Ε: info@kotsanas.com

kotsanas.com

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *