Ενα μανιφέστο για μία συνέντευξη που “τάραξε” τα ύδατα ..

Από την/τον Christina Politi | 24 Φεβρουαρίου 2014

.. των media αλλά όχι και τον κανονικό κόσμο που μάλλον συμφώνησε σε όλα (γιατί έχει πια σκυλοβαρεθεί..)

IMG_3183

Mα τι χαμός έγινε με τη συνέντευξη που έδωσα στη Νάνση Ζαμπέτογλου στο Joy  δε φαντάζεστε. Δεκάδες μηνύματα όλα θετικά για έναν άνθρωπο – εμένα καλή ώρα- που μίλησε αυθόρμητα και ειλικρινά – είπαμε και πάρα πολλά άλλα που δεν έπαιξαν γιατί δε γυρίσαμε το Μπεν Χουρ αλλά έπρεπε να απομονωθούν προφανώς τα πιο ζουμερά σε λίγο χρόνο. Η Νάνση είναι μάστερ σε αυτό από την εποχή των περιοδικών. Όπως είναι μάστερ και στις συνεντεύξεις γιατί αυτή είναι η δουλειά της και την κάνει καλά. Ετσι ξεκίνησε και η συζήτηση για την τηλεόραση , τα πρωινά κλπ κλπ. Και βλέπω το πως το εκλαμβάνουν ορισμένοι του χώρου και ειλικρινά εντυπωσιάζομαι πως μπορεί να κολλάνε στο δέντρο και να μη βλέπουν το δάσος. Δεν κοιμάμαι , ούτε ξυπνάω σχολιάζοντας τα πρωινά, ούτε τα αποκαλώ πρωϊνάδικα ούτε κάνω πως δεν καταδέχομαι τα μεσημεριανά κλπ. Οταν όμως ένας έξυπνος και ικανός άνθρωπος με ρωτάει κάτι του απαντάω ειλικρινά. Δε συμφωνούμε όλοι με όλα αλλά κάπου πρέπει να προχωρήσουμε και αντί να κράζουμε τα εύκολα και να αποθεώνουμε ακόμα τα πιο εύκολα να παρατηρούμε τι λειτουργεί και τι όχι. Όταν σχολιάζουμε κάποιον τηλεοπτικά δεν τον κρίνουμε σαν άνθρωπο.

Έβλεπα τώρα στο ΔΕΣΤΕ τους και έπαιζαν αποσπάσματα που έλεγα τη γνώμη μου για τον Πέτρο , τα πάνελ, το παλιό Πρωινό του Αντένα κλπ. Λοιπόν για να τελειώνουμε με τις βαρύγδουπες δηλώσεις και να μη χαλάμε τις καρδιές μας αυτά που είπα γενικώς και με ιδιαίτερη άνεση στη Νάνση είναι πως : θεωρώ τον Πέτρο Κωστόπουλο έναν ικανότατο άνθρωπο που έχτισε αυτοκρατορία περιοδικών και έβγαλε τους πιο δυνατούς δημοσιογράφους από τα μαγαζιά του . Δηλαδή το Πρωινό το έχει για πρωινό. Το κάνει πάρα πολύ καλά και η επιλογή της Τζένης δίπλα του είναι η απολύτως καλύτερη. Επειδή είναι λοιπόν τρομερά μορφωμένος, άμεσος και ικανός  θα τον προτιμούσα σε μια εκπομπή «δική του» – δεν είπα να ξεφύγει από το φορμάτ  ενός Πρωινού που μου αρέσει αλλά να μην πατούσε ακριβώς πάνω στο φορμάτ  άλλων που ήταν σούπερ επιτυχημένο αλλά εδώ με το συγκεκριμένο ζευγάρι θα μπορούσαν και  «εις ανώτερα». Ένας άνθρωπος που ήταν καλεσμένος σε όλες τις πολιτικές εκπομπές έχει πολλά περισσότερα να πει από το να σχολιάζει κάτι με την οποιαδήποτε Ελισάβετ Σπανού – η οποία είναι μία πολύ ωραία κοπέλα με ωραία επίσης φωνή, σιγοτραγουδάει στα διαλείμματα εκπληκτικά και έχει στο τσεπάκι κομματάρα δια χειρός Σαμπάνη – που με γκρο πλαν στα στήθια κατά κάποιο τρόπο πιστεύω χάνει την ώρα της στο πάνελ αντί να επικεντρωθεί στην κανονική της δουλειά , το τραγούδι. Θα μου πεις any publicity is good publicity..Μπορεί.

Δε νομίζω όμως πως η Ελισάβετ, όσο και να τα “λέει” σε μία παρέα,  έχει όρεξη ούτε να σχολιάσει καυστικά κανέναν, ούτε να χαλαστεί όπως τελικά χαλιούνται όλοι το πρωί στην πιο δύσκολη αρένα της ελληνικής τηλεόρασης. Κανένα λοιπόν πρόβλημα με την Ελισάβετ και με τα στήθια κανενός. 36D φοράω από φυσικού. Απλά το πρωί δε σεξουαλίζομαι, πιστεύω όχι μόνο εγώ αλλά και άλλες κυρίες που συνήθως βλέπουν τηλεόραση το πρωί. Η συζήτηση περί μπούστου είναι πως εγώ και κάτι άλλες γυναίκες ενίοτε και άντρες  έχουμε βαρεθεί το λανσάρισμα του χαζοωραίου στην τηλεόραση και όχι της ουσίας. Δεν είπα να πάμε στο άλλο άκρο και να εμφανίζουμε πικραμένες. Κάτι στη μέση ρε παιδί μου..Η Σάσα Σταμάτη που τα λέει σπαθάτα και λέει ουσιαστικά αυτά που λες στο σπίτι αλλά δεν τολμάς να τα ξεστομίσεις στον αέρα να μην ξεχνάμε ότι είναι δημοσιογράφος με πολλά χιλιόμετρα ειδικά στο gossip και γνωρίζει τα πάντα και τους πάντες. Nαι, έκανε φάουλ με την εγκυμονούσα Ευγενία την οποία όμως θα σκυλοβρίσουν όλοι χωρίς τύψεις με την πρώτη ευκαιρία ,μόλις γεννήσει, όπως έκαναν τόσα χρόνια. Πάει αυτό.

Όσο γι αυτά που είπα περί Φαίης Σκορδά , όντως πιστεύω πως είναι η καλύτερη και τη συνέκρινα με την Ελένη στην ηλικία της τότε. Σκεφτείτε τη Φαίη με καθημερινή τηλεοπτική εμπειρία σε δέκα χρόνια. Αυτό και μόνο. Γι αυτό τη θεωρώ καλύτερη. Γιατί δε νομίζω να μείνει κολλημένη στα ίδια και να μασκαρεύει τους ικανότατους συνεργάτες της κάθε εβδομάδα πχ .Το να προτιμάς το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μπορεί να σου αρέσουν και το ίδιο. Την έχω αποθεώσει την Ελένη χρόνια τώρα – φέτος νομίζω πως παραεπαναλαμβάνεται- απλά αυτό. Η Ελενάρα παραμένει θεά της τηλεόρασης ότι και να κάνει. Και το ξέρει.

Επίσης περνάω ωραία σε όλες τις εκπομπές που πάω – ειδικά στον Πέτρο και τη Τζένη που είναι φίλοι μου. Και σε αυτές που δουλεύαμε επίσης. Αλλο αν δε βγήκε μία χρονιά στον Αnt1- που το έλεγα και στους ίδιους. Οσο για τη Σίσση , που είναι μία πεντακάθαρη σε χαρακτήρα ωραία λαμπερή κοπέλα επίσης πιστεύω πως δεν της πήγαινε τόσο αυτός ο ρόλος όσο άλλοι στην τηλεόραση και γενικά. Δεν αποδείχτηκε πως είχα άδικο. Απλά από μία μιζέρια και μία καθίζηση που επικρατεί έχουμε μάθει να αλληλογλυφόμαστε ή να αλληλοβριζόμαστε άνευ λόγου. Η καλύτερη στιγμή μου βέβαια στην τηλεόραση ήταν στο σκοτεινό δωμάτιο με τον Τρύφωνα Σαμαρά. Ειλικρινά ούτε εμένα μου αρέσει να σχολιάζω και να αναγκάζομαι να λέω μπηχτές που συγκλονίζουν. Καλύτερα να χορεύουμε, να τραγουδάμε και να παίζουμε παιχνίδια στην τηλεόραση. Γι αυτό και όλα τα shows σκίζουν.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως άνθρωποι σα τη Νάνση Ζαμπέτογλου ξέρουν να βγάζουν λαυράκια και τέτοιοι άνθρωποι λείπουν από τα πάνελ και τα περίχωρά τους. Ας αφήσουμε τις σοβαροφάνειες και τα power games και τα δημοσιοσχετίστικα που τελικά δε βγάζουν πουθενά. Οι τούμπες που γίνονται σε αυτό το χώρο είναι οι πιο θεαματικές. Επίσης αυτά τα θέματα όπως οι τηλεθεάσεις κλπ δεν αφορούν κανέναν κανονικό άνθρωπο. Ας προχωρήσουμε λίγο λέγοντας την αλήθεια γιατί δεν θα ξεκολλήσουμε ποτέ από το βάλτο. Πάμε γι΄άλλα.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελευθερία

  2014/02/24 στις 18:07

  Ηταν μι πολυ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που την απόλαυσα πραγματικά. Συγχαρητήρια.

 2. Tζελίνα

  2014/02/24 στις 18:16

  Εξαιρετικό! Προφανώς δε θέλουν να καταλάβουν γιατί δεν έχουν όρεξη να βγει κάποιος και να πει πόσο υπερτιμημένοι είναι όλοι αυτοί οι μέτριοι που μας έχουν καταλαβει τα σπίτια διαμέσου της τηλεόρασης!

 3. gar

  2014/02/24 στις 19:42

  Καλά έκανες και είπες τη γνώμη σου. Δε μίλησες ξύλινα, αλλά σαν κανονικός άνθρωπος.

  Ο Κωστόπουλος είναι ένας άνθρωπος από τον οποίο μπορείς να μάθεις και μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικές ειδήσεις και να έχει άποψη. Και μιλάει και αυτός κανονικά. Εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι ότι προσωπικά βαρέθηκα τις ξανθιές που δεν έχουν καμία καλλιέργεια, δεν πάνε καθόλου μπροστά το μυαλό σου και δε με ενδιαφέρει αν είναι άνετες και χαλαρές. Αυτά είναι κριτήρια για να διαλέξω καναπέ. Ο καλός παρουσιαστής πρέπει να σου δίνει κάτι παραπάνω.

 4. Σταμπουλου Τενια

  2014/02/24 στις 19:54

  η συνεντευξη ηταν καταπληκτικη….ειπατε αληθειες που δυστυχως λειπουν…

 5. Μόνικα

  2014/02/24 στις 20:21

  Εύγε για άλλη μια φορά, το είπα και όταν έβλεπα τη συνέντευξη! Επιτέλους λίγη ειλικρίνεια στο ”μάταιο (η και ματέο) τούτο κόσμο” της showbiz, χωρίς παράλληλα να υπάρχει ίχνος κακίας!
  Γλυκύτατη, ειλικρινής, θεά, πανέμορφη, μα πάνω από όλα χαλαρή και καθόλου σοβαροφανής υπήρξες Χριστίνα…Σ’ευχαριστούμε για το χάρμα ειδέσθαι και για την έλλειψη χαζοχαρουμενιάς που μας κατακλύζει από παντού…Φιλιά

 6. Ρουλα

  2014/02/25 στις 9:17

  Επιτέλους κάποιος έχει το θάρρος της γνώμης του! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν πρέπει να λέμε ξεκάθαρα τη γνώμη μας για πρόσωπα και πράγματα και να κρυβόμαστε μια ζωή πίσω από το δάχτυλό μας…..Μια χαρά ήταν η συνέντευξη και την απολαύσαμε!

 7. Μαριάννα

  2014/02/25 στις 9:18

  !Τελεια συνεντευξη!!!!!!!!!

 8. Γιώτα

  2014/02/25 στις 9:19

  Πολυ ωραία συνέντευξη, τσεκουρατη γιαυτο κ ενόχλησε ,το δε φόρεμα πολυ ωραίο τι μάρκα ήταν;;;;;

 9. Αννίτα

  2014/02/25 στις 9:19

  Υποκλίνομαι Κα Πολίτη!

 10. ΝΑΤΑΣΑ

  2014/02/25 στις 16:41

  Τέτοιου είδους συνεντεύξεις λείπουν απο την ελληνική τηλεόραση ….μπράβο. ..μπράβο. ..

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *