Ενότητα: Το μεγάλο μάθημα της πανδημίας

Από την/τον Christina Politi | 4 Μαΐου 2020

tree-736885_1280
Χθες το βράδυ παρακολούθησα ένα πολύ ενδιαφέρον αστρολογικό σεμινάριο για τα μαθήματα που μας επιβάλει ο covid-19 και το μυστικό πίσω από την “γρήγορη” λύση τους. Ο Δίας στον αυστηρό Αιγόκερω σίγουρα δεν ήρθε για να μας βοηθήσει αλλά για να μας μαζέψει κανονικά και αυτή τη σύνοδος με τον Κρόνο που συμβαίνει κάθε 19 χρόνια συνδέεται με την άνοδο και την πτώση των δικαιωμάτων, των ηγετών και των μεγάλων ανθρώπων. Μεταξύ άλλων έχουμε και τη φοβερή και τρομερή σύνοδο του ζεύγους Κρόνου-Πλούτωνα που συμβαίνει περίπου κάθε 4 δεκαετίες (33-38 χρόνια) και διαρκεί λίγο παραπάνω από 2 χρόνια.
Μοιάζει με μια καρμικής φύσης «παγκόσμια επιστροφή του Κρόνου» που έχει βαθιά επίδραση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, και συνδέεται με επώδυνα γεγονότα, όπως το 1983 το Aids. Άρα όσοι έχετε διαβάσει και ασχοληθεί με σοβαρή αστρολογία , το 2020 δεν το γλυτώναμε το κακό. Είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, άρα καλείται να ενωθεί για να το πολεμήσει.
Οι πρώτοι που πήραν το μήνυμα ήταν οι επιστήμοντες που μάχονται ενωμένοι για θεραπεία και εμβόλιο. Το μεγάλο μάθημα του covid-19 είναι το λεγόμενο Oneness- η ενότητα και όχι ο διχασμός. Ο εγωισμός θα φέρει μόνο καταστροφικά αποτελέσματα. Ο κορωνονιός που μοιάζει με το σύμβολο της γιόγκα με τα τσάκρας επιβάλει λοιπόν αυτό.
Στην αρχή εμείς οι Έλληνες ξεκινήσαμε αγαπημένοι και ενωμένοι. Ο ένας εμψύχωνε τον άλλον. Εντυπωσιάστηκα. Τα καταφέραμε, κρατήσαμε πειθαρχία και έχουμε γίνει παγκόσμιο παράδειγμα. Μιλάω σε φίλους μου στο εξωτερικό και μου δίνουν συγχαρητήρια. Όταν τους λέω που βρίσκομαι μου λένε “Greece, the place to be!”.
Πρόσφατα έχω αρχίσει και διακρίνω γκρίνια, κακία και φτηνή αντιπολίτευση ειδικά στο τόσο τοξικό Facebook. Ανεγκέφαλοι μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί ξεχνάνε πως δεν είναι σε μια χώρα της οποίας ο ηγέτης πρώτα δοκίμαζε πολιτική ανοικτών θυρών μέχρι που τον έβαλαν άρον άρον στην εντατική και τώρα καλεί σε υπομονή και τήρηση των μέτρων για μην έρθει 2ο κύμα, αλλά σε μια χώρα στην οποία έχουν την πολυτέλεια να μην είσαι ευχαριστημένοι από το power point των Υπουργών που μας δείχνουν τα βήματα για να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.
Γκρινιάζουν επειδή έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τους έξυπνους, επειδή ζουν σε μια χώρα που κατάφερε κάτι που φάνταζε αδιανόητο στην αρχή της κρίσης.
Η εποχή των πολιτικών όπως την ξέραμε έχει τελειώσει. Οι νέοι πολιτικοί πρέπει να μιλάνε σαν επιστήμονες. Αυτή η νέα μάστιγα που μας έχει κλείσει μέσα στο σπίτι το επιβάλει. Οι ανίκανοι, οι εγωιστές, οι ψεύτες δεν έχουν χώρο στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί χέρι χέρι. Γιατί το τεράστιο challenge ειναι αυτή η ενότητα που απαιτεί σωματικές αποστάσεις. Ο αστρολόγος μεταξύ άλλων μας είπε να βρούμε που έχουμε πλανήτες στον Αιγόκερο για να δούμε τι μαθήματα θα πάρουμε και πως θα μας επηρεάσει αυτή η διέλευση. Επίσης που έχουμε Κρόνο και Δια.
Εγώ ως Αιγόκερος να θυμίσω στους δικούς μου το “συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια”. Με τον Κρόνο ζούμε μία ζωή , αφού είναι ο κυρίαρχος πλανήτης μας και μαθαίνουμε να προσγειωνόμαστε κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Καλό είναι λοιπόν να μάθουμε το μάθημα μας για να περάσουμε την τάξη. Να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με αγάπη και να νοιαζόμαστε για το διπλανό μας. Να μην πάρουμε αέρα τον Ιούνιο και λασκάρουμε γιατί το φθινόπωρο έρχεται νέο επιθετικό κύμα – και πλανητικά. Αυτός ο Υδροχόος θα μας σώσει όταν θα μετακομίσει ο Κρόνος.
Στις 21 Δεκεμβρίου, υπάρχει η ελπίδα ότι θα γίνει κάτι καλό. Και όλα θα αλλάξουν! Και ότι κυβερνάει το μυαλό θα απογειωθεί. Ηλιακή ενέργεια, επικοινωνίες, τεχνολογία. Μη φοβάστε την τεχνολογία, πάντα τη φοβόταν ο άνθρωπος. Η ζωή προχωράει και ο κόσμος αλλάζει. Ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος μετά από αυτό. Ας μην τσακωνόμαστε για χαζομάρες, ας μην κακοχαρακτηρίζουμε ανθρώπους και ας ξεφύγουμε λίγο από τις κατινιές που τόσα χρόνια μας βγάζουν οι πολιτικές πεποιθήσεις και τα κολλήματα. Ας την περάσουμε την τάξη και ας σκεφτούμε πως θα ξεπεράσουμε μαζί το μεγαλύτερο κακό της κρίσης που θα είναι η αναταραχή και η διχόνοια των οικονομικών δυσκολιών που έρχονται.
Το 1984 μετά από μία αντίστοιχη αστρολογική σύνοδο ο Bob Geldof είχε διοργανώσει το Live Aid. H Αφρική και οι φτωχές χώρες απειλούνται και πάλι. Η αλλαγή είναι καλά προμελετημένη. Αφού αποτινάξουμε τους περιοριστικούς παράγοντες από τη ζωή μας, με αποφασιστικότητα και επιμονή θα χτίσουμε.
Ζούμε ιστορικές στιγμές, υπάρχει φως στο τούνελ και η ανταμοιβή μας θα είναι το να μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε και πάλι. Ας κρατήσουμε αυτή την αγκαλιά μέχρι τότε, έστω και με facetime.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *