Ευδοκία: οι ιέρειες της μουσικής στο Καρέ της Ντάμας

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 13 Σεπτεμβρίου 2015

KODAK Digital Still Camera

Δύο ώρες αφιερωμένες σε τέσσερις κυρίες που δεν έφυγαν ποτέ… Δυο ώρες γεμάτες με τραγούδια αγαπημένα, νοσταλγικά, τραγούδια ορόσημα της ελληνικής δισκογραφίας. Η Ευδοκία με τη ξεχωριστή φωνή της, μας θύμησε πόσο σημαντικό είναι σε ένα τραγουδιστή να έχει ρεπερτόριο και να πει τραγούδια που θα αντέξουν στο χρόνο. Με το Καρέ της Ντάμας, στο Χυτήριο (οι μουσικές βραδιές είναι με οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρκέλλας Αιγινίτη) συνειδητοποιείς ότι ιέρειες του τραγουδιού, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου, η Τζένη Βάνου και η Ρίτα Σακελλαρίου άφησαν ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά με τα τραγούδια τους. Επίσης, συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν νέες φωνές, που θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν ερμηνευτικά αυτές τις φωνές. Η Ευδοκία είναι μία τέτοια περίπτωση τραγουδίστριας και με το Καρέ της Ντάμας, το αποδεικνύει.

KODAK Digital Still Camera

Η Ευδοκία γεννήθηκε μέσα σε μουσική οικογένεια – ο πατέρας της παίζει μπουζούκι και τραγουδάει, η μητέρα της  είναι τραγουδίστρια και τα αδέλφια μου  μουσικοί- και μεγάλωσε με το τραγούδι, στο οποίο έχει λατρεία. Στο Καρέ της Ντάμας, εντυπωσιάζει φωνητικά, περνώντας από τα μελωδικά τραγούδια της Τζένης Βάνου, στα δύσκολα της Βίκυς Μοσχολιού, και από τα βαριά λαϊκά της Ρίτας Σακελλαρίου, στα δυνατά της Πόλυς Πάνου. Τη σκηνική επιμέλεια της παράστασης έχει κάνει ο Γιάννης Μάνιος, τα βίντεο ο Γιάννης Καληώρας και τη μουσική επιμέλεια ο Σωτήρης Αγραφιώτης.

8

Ο κόσμος επιλέγει το Χυτήριο για να περάσει μουσικές βραδιές με γούστο και το διασκεδάζει. Με το Μέγαρο της Ρίτας Σακελλαρίου, η Ευδοκία τραγουδάει ανάμεσα στον κόσμο και το κέφι ανάβει.

6

Αλλά και με τα ζεϊμπέκικα, ο χορός δεν έλειψε. Ο Κώστας Βενετσάνος ανέβηκε στη σκηνή και μια βόλτα την έφερε

2

Οι τραγουδίστριες Υβόννη Βασαλάκη και Ελένη Ιωάννου άκουσαν το Καρέ της Ντάμας και ετοιμάζονται για τις δικές τους μουσικές βραδιές στο Χυτήριο

9

Παρούσα στη βραδιά και η Ελένη Φιλίνη, η οποία κάνει τα δικά της Μουσικά Ταξίδια στο Χυτήριο.

00

Νίκος Δημουλάς, Ευδοκία

12

Υβ’οννη Βασαλάκη, Μαρκέλλα Αιγινίτη, Κώστας Βενετσάνος, Ελένη Ιωάννου

01

Καρέ πρώτο: Βίκυ Μοσχολιού

02

Καρέ δεύτερο: Πόλυ Πάνου

4

Καρέ Τρίτο: Τζένη Βάνου

7

Καρέ τέταρτο: Ρίτα Σακελλαρίου

11

Μουσική Επιμέλεια – Πιάνο: Σωτήρης Αγραφιώτης
Μπουζούκι: Αντώνης Πουλάκης
Κιθάρα: Λουκάς Κωνσταντινίδης


144

14

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *