Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στα παιδιά Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Μαΐου 2019

258021

Ένα ξεχωριστό δώρο καρδιάς έκανε η «Καλλιτέχνης για την ΕΛΠΙΔΑ» Άλκηστις Πρωτοψάλτη στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Η αγαπημένη ερμηνεύτρια επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και διάβασε στα παιδιά το παραμύθι «Οι Μουσικοί της Βρέμης», με το δικό της μοναδικό τρόπο προσφέροντας χαμόγελα χαράς στους μικρούς ασθενείς της Μονάδας. Την Άλκηστη Πρωτοψάλτη υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Τα παιδιά είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην είσοδο της Μονάδας περιμένοντας την δημοφιλή καλλιτέχνιδα, η οποία, συνοδευόμενη μουσικά από τον συνεργάτη της Θωμά Κοντογιώργη, είχε ετοιμάσει μια διαφορετική ανάγνωση του γνωστού παραμυθιού για εκείνα, καθώς είχε εντάξει μέσα στην ιστορία αγαπημένα τραγούδια.

258018

Τα τραγούδια «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη» και «Η σωτηρία της ψυχής» έγιναν μέρος του παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, ενθουσιάζοντας τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας, αφού όλοι μαζί σιγοτραγούδησαν και κρατούσαν τον ρυθμό, συνοδεύοντας την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Αμέσως μετά, συγκινημένη η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη προσέφερε στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, και στους συνεργάτες της, αναμνηστικά δώρα ευχαριστώντας τους για την ξεχωριστή εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά. «Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου Άλκηστη, και τους συνεργάτες της, γιατί με την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα παιδιά κατάφεραν να μας χαρίσουν σήμερα μοναδικές στιγμές. Η συμπαράστασή τους στον μεγάλο μας αγώνα είναι πραγματικά πολύτιμη. Όπως έχω πει και στο παρελθόν για την Άλκηστη, νιώθω ότι είναι ο Άγγελός μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονάδας, μίλησε με τα παιδιά που νοσηλεύονται και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο.

258020 258019 258017

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θωμάς Κοντογιώργης, Τώνια Δραγούνη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

258016

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *