Η Ένωση των Μάστερσεφς δημιούργησε την πανέξυπνη Cookoovaya!

Από την/τον Christina Politi | 15 Δεκεμβρίου 2014

IMG_6109

Ετσι ξεκίνησε ο πυρετός το σαββατόβραδο.. Στο πιο χοτ εστιατόριο της πόλης. H Cookoovaya είναι το πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο όπου έχει γίνει μία συνεργασία πρωτοφανέστατη: πέντε διάσημοι έλληνες σεφ με διαφορετικές απόψεις και κουζίνες ενώθηκαν και βάζουν όλη τους τη δημιουργία σε ένα εστιατόριο: Σπύρος & Βαγγέλης Λιάκο, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς και Μάνος Ζουρνατζής.

Επάνω με τον Κώστα Μπογδάνο και τον Σπύρο Λιάκο

Για να υπάρχει τάξη έβαλαν έναν έκτο σεφ, τον Σπύρο Παυλίδη (ex-Moouu & ex- Vezene) σε ρόλο «επικεφαλή» να τους συντονίζει και να αφομοιώνει τις ιδέες τους. Κάτσαμε στο μοναστηριακό τραπέζι μπροστά από την ανοιχτή εντυπωσιακή κουζίνα και δοκιμάζαμε όλα τα κλασσικά ελληνικά πιάτα με ένα γκουρμέ τουίστ, καθόλου επιτηδευμένο και με εξαιρετικά υλικά. Ο Σπύρος Λιάκος μας έφερε τα καλύτερα : κορυφαία χορτόπιτα, σουβλάκια από μαύρο χοίρο με  χειροποίητη τραγανή πίτα, κοντοσούβλι..

IMG_6081

IMG_6082

..αθηναϊκή σαλάτα και άλλα ντελικατέσεν που καλύτερα να διαβάσετε σε σαίτς ειδικών για περισσότερες αναλύσεις. Ολη η παρέα παραμίλησε. Καταρχήν ο ειδήμωνας Μανώλης Μαυρολέων, ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, η Ρεβέκκα Καμχή, ο Μιχάλης Πάντος – που βλέπετε στη φωτό. Αριστούργημα η Cookoovaya, το πλέον αστικό εστιατόριο σαν παλιά που δε θυμίζει όμως τίποτα παλιακό αλλά εχει τη ζεστασιά του και μεγάλο μπράβο στον αρχιτέκτονα Στέφανο Ψυλλάκη που δεν αντέγραψε τίποτα και κα΄νεναν και έφταξε ένα χώρο όπου απλά θες να ντυθείς ωραία και να φας με την ησυχία σου χωρίς ενοχλητικές μουσικές, βαβούρα,  και τιμές που παίρνουν κεφάλι. Εξαιρετικός εξαερισμός και φωτισμός – από φυσικό φως και μη. Άκρως εθιστικό εστιατόριο όπου ήδη δεν πέφτει καρφίτσα και στριφογυρίζει στο κεφάλι σου κάθε φορά που πεινάς.

IMG_6106

Με τον αγαπημένο Νίκο Καραθάνο

IMG_6104 IMG_6101 IMG_6089 IMG_6096

Ο Μανώλης ξέρει!

IMG_6097 IMG_6098 IMG_6105

Λέμον πάι θεότητα

IMG_6080

Ηail Οσομπούκο και μία τυροκαυτερή έπος

10860653_767102796700981_1353391748_o

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *