Η Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι το παντοτινό κορίτσι του Μάη

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 7 Μαΐου 2017

IMG_0319

Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά, στην εξοχή, σκέφτηκε η Ζωζώ Σαπουντζάκη και το έκανε πράξη. Ο Μάιος είναι ο μήνας της. Η Ζωζώ έχει ταυτιστεί με την άνοιξη και τα λουλούδια. Είμαι Μαγιάτικη, όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά και προσθέτει: Mετά το βαρύ χειμώνα που είχαμε, την Πρωτομαγιά γέμισα αισιοδοξία και χάρηκα σαν μικρό παιδί. Για πρώτη φορά -ενώ έχω περάσει πολλές φορές- πήγα εκδρομή για να καλωσορίσω το Μάη, στην Ποσειδωνία, τη δυτική είσοδο και έξοδο της διώρυγας του Ισθού της Κορίνθου.

IMG_0338

Αφού μάζεψε λουλούδια, η Ζωζώ παρακολούθησε τα διερχόμενα πλοία και περιεργαζόταν το ανέβασμα και κατέβασμα της γέφυρας.

IMG_0333

IMG_0337

IMG_0335

Ο κόσμος που περνούσε, έβλεπε την Ζωζώ και σταματούσε να τη χαιρετίσει και να της δώσει λουλούδια, φωνάζοντας το όνομά της. Οι πιο φανατικοί θαυμαστές της, χειροκροτούσαν.

IMG_0316

IMG_0343

Εκτός από το μάζεμα των λουλουδιών για το μαγιάτικο στεφάνι, η Ζωζώ απόλαυσε το καφεδάκι της σε ένα ωραίο μαγαζί κοντά στον Ισθό, χαρίζοντας το πιο γλυκό της χαμόγελο σε όλους.

IMG_0345

IMG_0301

Ο Μάιος είναι ο μήνας που δίνει χαρά και ευχάριστη διάθεση στην Ζωζώ,  να ετοιμαστεί για το καλοκαίρι στην Κινέτα, δίπλα στη θάλασσα που λατρεύει

IMG_0307

IMG_0293

H Zωζώ είναι ένα άτομο αισιόδοξο και αγαπάει τη φύση. Τα χρώματά της, την ηρεμούν και της φτιάχνουν τη διάθεση.

IMG_0289

Πώς ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη εκδρομή; Γύρισα στο σπίτι χαρούμενη κι ευτυχισμένη να κρεμάσω το μαγιάτικο στεφάνι, μας είπε η Ζωζώ. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το κορίτσι του Μάη, της ταιριάζει γάντι!

IMG_0292

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *