Η νέα αισθητική στο ελληνικό design που εξάγει τον Ελληνισμό

Από την/τον Christina Politi | 22 Ιουνίου 2018

Ήρθαν στην Αθήνα – αγαπήθηκαν σε 25 Μουσεία & 400 καταστήματα του πλανήτη

_MG_8002

Περνάτε μπροστά απο μία νέα βιτρίνα στο Κολωνάκι και δύο ερωτήματα σας τραβούν την προσοχή: Feeling low? Feeling stressed? αλλάκαιηαπάντησήτους: Try Greek Philosophy! Ακριβώς πάνω στην πόρτα η… πρωτόγνωρη υποδοχή για να μυηθείτε σε μια διαφορετική αντίληψη αγορών & ένα νέο σκέπτεσθαι.

 

Τι συμβαίνει στην αγορά του Κολωνακίου αλλά και όλου του πλανήτη?  Αφού κέρδισαν τα Μουσεία του πλανήτη, κατέκτησαν στην κυριολεξία και τις 5Ηπείρουςμέσα σε 4 χρόνια, τώρα ήρθε η σειρά της… πατρίδας τους!

 

Οι συλλογές με μοναδικά είδη διακόσμησης και design της SOPHIA Enjoy Thinkingαποκαλύπτονται στο σύνολο τους at last στο SOPHIA Enjoy Thinking Live, ένα διαφορετικό κατάστημα, στην οδό Πινδάρου 15 στο Κολωνάκι.

_MG_7925

22 Μουσείαστον κόσμο μεταξύ των οποίων το Λούβρο και το Picasso στο Παρίσι, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Getty στο Λος Άντζελες εκθέτουν στα shops τους και πωλούν τα Ελληνικά αντικείμενα.

 

ΤαSOPHIA Enjoy Thinking βρίσκονται… «έτσι απλά» σε πάνω από 400 κορυφαία πολυκαταστήματασαν το Printemps, τις Galleries Lafayette στο Παρίσι, το Neiman Marcus στη Νέα Υόρκη, σε περισσότερες από 40 χώρες: από τη Σιγκαπούρη ως την Ισλανδία και από την Αυστραλία έως την Ταιβάν, ενώ η Κίνα τα ερωτεύτηκε και πρωταγωνιστεί στην απόκτηση τους.

 

150 διεθνή έντυπακύρους καλωσόρισαν με εκτενή άρθρα δημοσιεύματα και φωτογραφίες τη SOPHIA στις χώρες τους όπως τα ELLE DECORATION FRANCE – AD SPAIN – LIVING BRAZIL και πολλά ακόμη.

 

Στο Κολωνάκι λοιπόν δεν θα έρθετε σε ένα ακόμα κατάστημα αλλά ούτε και σε ένα τυπικό concept store:  Είναι ένας χώρος, όπου η τέχνη φλερτάρει με το design, η δύναμη της κλασσικής αισθητικής συναντά τον μοντερνισμό και ο πλούτος του παρελθόντοςτης Ελλάδας δένει αρμονικά με το digitalπνεύμα του 21ου αιώνα.

 

Αυτή η κεντρική φιλο – SOPHIA διέπει το πρώτο flagship storeένα live – ζωντανό κατάστημαμε κίνητρο το ισχυρό πάθος, να διαμορφωθεί μία καινούρια προσέγγιση για τη λιανική πώληση, ένα νέο είδος ”λιανικής θεραπείας”.

 

Οι συλλογές που συνδέονται με το ευρύτερο concept της Φιλοσοφίας και ξεδιπλώνονται κατά μήκος διαφορετικών ζωνών: την τέχνη του σκέπτεσθαι, τη δύναμη του διαλόγου, τον ενθουσιασμό της δημιουργίας, τον κόσμο του άντρακαι της γυναίκαςκαι την υπεροχή της αρχιτεκτονικής.

 

Οι συλλογές περιλαμβάνουν μοναδικά είδη διακόσμησης και design, αντικείμενα μόδας και lifestyle, γραφική ύληκαθώς επίσης και προϊόντα καθημερινής χρήσης τόσο για το σώμα αλλά και για την ψυχή!

 

Παράλληλα στη ζώνη του Διαλόγου, στο πατάρι του καταστήματος του Sophia Enjoy Thinking Live, δημιουργήθηκε το Thinking Clubμέσω του οποίου ενθαρρύνουμε όσους αγαπούν τη σκέψη και υποστηρίζουν το design και τη δημιουργικότητα, να έρθουν ώστε να γνωρίσουν από κοντά νέες τάσεις και ιδέες. Να συμμετάσχουν σε events και συζητήσεις με καλλιτέχνες, designers, επιχειρηματίες, με δημιουργούς και με ανθρώπους που κάνουν την ιδέα τους πράξη.

_MG_7830

Το νέο κατάστημα SOPHIAEnjoyThinkingLiveείναι μία σύνθεση ζωντανών εμπειριών και ανακαλύψεων, οι οποίες βρίσκονται σε ευθύ διάλογο με συλλογές μοναδικών αντικειμένων. Είναι ένας χώρος, όπου η τέχνη φλερτάρει με το design, η αιωνιότητα συναντά τον μοντερνισμό και ο πλούτος του παρελθόντος δένει αρμονικά με το πνεύμα του 21ου αιώνα.

 

Δεν είναι απλά ένα ακόμα κατάστημα και είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό concept store. Είναι ένας ζωντανός χώρος που καλωσορίζει όλους να συνδιαλλαγούν, να ανακαλύψουν, να σκεφτούν, να ονειρευτούν, να γράψουν, να μοιραστούν, να συζητήσουν, να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν.

 

Το όλο concept έχει ως κίνητρο ένα ισχυρό πάθος, να διαμορφωθεί μία καινούρια προσέγγιση για τη λιανική πώληση, ένα νέο είδος ”λιανικής θεραπείας”. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα διαδραστικό χώρο, όπου κάποιος μπορεί να νιώσει ζωντανός. Ενθαρρύνουμε όσους αγαπούν το design και υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα να έρθουν ώστε να γνωρίσουν από κοντά νέες τάσεις, ιδέες και ανθρώπους, συμμετέχοντας σε events και εργαστήρια με καλλιτέχνες, designers, επιχειρηματίες, με δημιουργούς και με ανθρώπους που κάνουν την ιδέα τους πράξη!

 

Οι ιδιαίτερες συλλογές, σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να συνδέονται με το ευρύτερο concept των ζωντανών εμπειριών, ξεδιπλώνονται κατά μήκος διαφορετικών ζωνών: την τέχνη του σκέπτεσθαι, τη δύναμη του διαλόγου, τον ενθουσιασμό της δημιουργίας, τον κόσμο του άντρα και της γυναίκας και την υπεροχή της αρχιτεκτονικής. Οι συλλογές περιλαμβάνουν μοναδικά είδη διακόσμησης και design, αντικείμενα μόδας και lifestyle, γραφική ύλη καθώς επίσης και προϊόντα καθημερινής χρήσης τόσο για το σώμα αλλά και για την ψυχή!

 

Πρόθεσή μας είναι να ενδυναμώσουμε την τοπική οικονομία, τη δημιουργικότητα και τη

δεξιοτεχνία. Μία μεγάλη γκάμα χειροποίητων αντικειμένων περιβάλλουν ποικίλες εμπειρίες (ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια), οι οποίες μπορεί να σας οδηγήσουν να ανακαλύψετε μία άγνωστη πλευρά του κόσμου ή ακόμα και του εαυτού σας.

 

Έχουμε δημιουργήσει βιώσιμες και μακροχρόνιες συνεργασίες με δημιουργούς που μοιράζονται το ίδιο πάθος για καινοτομία, design, ιστορία και σκέψη. Το SOPHIAEnjoyThinkingLiveείναι ένας χώρος που γιορτάζει την επιτυχία της συνεργατικής διαδικασίας.

_MG_7970

Ο Μαύρος Κόσμος του Άντρα

Άντρας: ένα ον σε εξερεύνηση νοήματος. – Πλάτωνας

Το μαύρο είναι ποιητικό.

 

Αυτή η εξειδικευμένη σειρά είναι ένας ύμνος στις ανδρικές αξίες: θάρρος, δύναμη, κομψότητα και πρεστίζ. Αναγνωρίζει ότι το μαύρο χρώμα είναι συνώνυμο με τη δημιουργικότητα, το  εκλεπτυσμένο στυλ και την ενέργεια για ζωή.

_MG_7884
Η νέα αισθητική στο ελληνικό designπου διεγείρει τη σκέψη και εξάγει τον Ελληνισμό

 

Η SOPHIΑ EnjoyThinkingείναι μία δημιουργική πρωτοβουλία με πολιτιστικό χαρακτήρα, η οποία γεννήθηκε πριν από 4 χρόνια με κύριο μέλημά της, την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας παράλληλα μία νέα αισθητική στο ελληνικό design, μέσα από μοναδικά αντικείμενα. Το σύνθημά μας είναι EnjoyThinking,καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από την σκέψη μπορεί κανείς να αλλάξει και στη συνέχεια να αλλάξει και τον κόσμο γύρω του.

 

Αφουγκραστήκαμε την πολύτιμη κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα και επιλέξαμε εκείνα τα οποία μας ενέπνευσαν και μας έκαναν να σκεφτούμε και να συλλογιστούμε. Μία πολιτιστική πρωτοβουλία, που λειτουργεί με σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών, τεχνιτών, επιχειρηματιών, designerκαι βιοτεχνών, ειδικά αυτών που έχουν πληγεί από την κρίση και την προώθηση εντός αλλά και κυρίως εκτός των τειχών την ελληνική δημιουργικότητα και ιστορία, και γενικά της όμορφης πλευράς του τόπου μας.

 

Τα προϊόντα της SOPHIAEnjoyThinkingείναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους χειροποίητα. Η δημιουργική ομάδα της SOPHIAEnjoyThinking, απαρτίζεται από αφοσιωμένους, ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους, όπως βιοτέχνες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες, πάθος, θαυμασμό και την μεγάλη αγάπη για την χώρα μας και την ιστορία της.

 

Η SOPHIAέχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως η Maison& Objetστο Παρίσι επί 4 συνεχόμενες χρονιές, η TopDrawerστο Λονδίνο και η Homiστο Μιλάνο.

 

Οι συλλογές της SOPHIA Enjoy Thinking:

  • Eternity Today Collection
  • Eternal Collection
  • Philosophia Collection
  • Psychology Collection

 

_MG_8124

 

 

SOPHIA Enjoy Thinking:

www.sophia.com.gr/ www.facebook.com/sophiaenjoythinking/https://www.instagram.com/sophia.enjoythinking/

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *