Η Ρινοπλαστική Φέρνει Αρμονία Στο Πρόσωπο!

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 14 Μαρτίου 2015

1

Η μύτη αποτελεί κεντρικό αισθητικό στοιχείο του προσώπου και συγχρόνως πολύ βασικό λειτουργικό όργανο διότι είναι η αρχή του αναπνευστικού μας συστήματος.

Η ρινοπλαστική έχει ως στόχο την επαναφορά της αρμονίας του προσώπου. Είναι μια επέμβαση που αποσκοπεί στην αισθητική αλλά και ταυτόχρονα λειτουργική αποκατάσταση της μύτης. Γίνεται ουσιαστικά μια τριπλή επέμβαση που αφορά και στην πλαστική ρινικού διαφράγματος και στη συρρίκνωση των κάτω ρινικών κογχών. Αυτά αποσκοπούν όχι μόνο στο να δείχνει ωραία η μύτη αλλά και να διευκολύνει την αναπνοή. Κάτι που ο ασθενής αντιλαμβάνεται αμέσως μετά το χειρουργείο.

Με τη ρινοπλαστική ειδικότερα διορθώνονται :
Οι διαστάσεις της μύτης σε ότι αφορά το μήκος και το πλάτος. Το προφίλ της μύτης , ειδικά η περιοχή της «καμπούρας». Οποιαδήποτε απόκλιση τού σκελετού της μύτης. Αναπνευστικές δυσχέρειες.

Η ρινοπλαστική γίνεται μέσω τομών που βρίσκονται στο εσωτερικό της μύτης. Μέσω αυτών των τομών πραγματοποιείται μερική αποκόλληση του δέρματος της μύτης ώστε να έχει ο χειρουργός πρόσβαση στο σκελετό της μύτης. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις γίνεται και μικρή τομή στο κάτω μέρος της μύτης. Μόλις εκτεθεί ο οστέινος και χόνδρινος σκελετός της μύτης γίνονται οι τροποποιήσεις που ενδείκνυνται στη δική σας περίπτωση.

Σε περίπτωση που υπάρχει έντονο πρόβλημα απόκλισης τού διαφράγματος, γίνεται ή διόρθωση ή αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος ενώ διορθώνονται οι αισθητικές δυσμορφίες ώστε συνολικά να επιτευχθεί μια αρμονική και λειτουργική μύτη. Αφού γίνουν οι ενδεικνυόμενες τροποποιήσεις, γίνεται σύγκλειση των χειρουργικών τομών με απορροφήσιμα ράμματα. Η παραμονή στην κλινική είναι μιας ημέρας και η ανάρρωση είναι γρήγορη και ανώδυνη.
Η καλή προεγχειρητική επικοινωνία του ασθενούς και του Πλαστικού Χειρουργού, η σωστή ενημέρωση για την επέμβαση και τους στόχους της οδηγεί στην επιτυχία.

Λεπτομερείς πληροφορίες για την περίπτωσή σας θα δοθούν μετά την εξέτασή σας από τον Πλαστικό Χειρουργό.

Από τη ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΠΕΠΕ,  ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Αγίας Σοφίας 37              Τηλ επικοινωνίας : 2310287800-2310275050

www.giolantapepe.gr     e-mail: giolant@hol.gr

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *