Η Zωή μας Xρειάζεται Kινητικότητα!

Από την/τον Polyxeni Kokovika | 24 Απριλίου 2013

319058_4039144331869_991185795_n

Η ζωή μας χρειάζεται κινητικότητα – και δεν μιλώ εδώ απλώς γιά εξάσκηση.

Η ζωή μας καλεί μερικές φορές να απομακρυνθούμε από μία κατάσταση, από μία συνήθεια, από ένα συναίσθημα, η από ένα άτομο.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να πούμε αντίο.

Όλα τα πραγματα έχουν μία αρχή κι’ένα τέλος. Είναι καλό να μπορούμε να έχουμε την ωριμότητα να αφήσουμε κάτι να φύγει όταν ειναι η ώρα του. Όταν δεν μας βοηθάει πιά αλλά αντίθετα μας αποδιοργανώνει, μας ρίχνει, μας επιβαρύνει στη ζωή.

Από ψυχοσωματική άποψη, όταν κρατάμε κάτι φυλακισμένο μέσα μας και αρνούμαστε υποσυνείδητα να το απελευθερώσουμε, εμφανίζεται με την μορφή κάποιου μπλοκαρίσματος στο σώμα μας, πχ σαν δυσκοιλιότητα.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που παρατηρώ τους ανθρώπους, έχω προσέξει ότι δυσκοίλιοι ειναι συνήθως άνθρωποι οι οποίοι έχουν αγκιστρωθεί σε κάτι που δεν τους χρησιμεύει πλέον και που γενικά δεν “αφήνονται.”

Το να αφήνεις κάτι και να απαγκιστρώνεσαι από αυτό αναζωογονεί και αναδυναμώνει. Αυτή η δύναμη σε πάει μπροστά και σου δείχνει ένα καινούργιο μέλλον.

Εναι σημαντικο να καταλάβουμε ότι το παρελθόν μας χρησιμεύει σαν εμπειρία και όχι σαν κατάσταση. Αν κουβαλάμε το παρελθόν στο παρόν μας, πρώτον δεν απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, δεύτερον υποφέρουμε εμείς κοι οι γύρω μας, και τρίτον δεν πάμε μπροστά.

Πρέπει λοιπόν πάντα να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να διατηρούμε την ευελιξία μας. Έτσι θα μπορέσουμε συνειδητά να σπρώξουμε τον εαυτό μας μακριά από μία στασιμότητα, μακρία από τήν ψευδαίσθηση της ασφάλειας που φέρνει η συνήθεια που μας επιβαρύνει. Η συνήθεια που φέρνει ακαμψία σε όλους τους τομείς της ζωής μας και που παρεμποδίζει την πλήρη ανάπτυξη των πραγματικών δυνατοτήτων μας.

Σπρώξε λοιπόν τον εαυτό σου να χορέψει.
Να τρέξει.
Να γυμναστεί.
Να περπατήσει στή βροχή, η να βολτάρει στή λιακάδα.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις και να απομακρυνθείς από την συναισθηματική παγίδα. Θα σε ξεκουνήσει και θα σου φρεσκάρει το μυαλό ολιστικά.

Η ζωή μας χρειάζεται τέτοια κίνηση και κινητικότητα.

DSC_5000

Polyxeni Kokovika

Polyxeni Kokovika

Η ΠολυΞένη Κοκοβίκα είναι life coach, holistic mentor, καθοδηγήτρια ζωης. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες όπου δίνει σεμινάρια και προσωπικές συνεδρίες. Θεωρείται μέντορας και health Guru των επωνύμων.

Έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο μαθητεύοντας και διδάσκοντας. Ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία εξερευνόντας τον κόσμο του show business αλλά γρήγορα στράφηκε στην εσωτερική αναζήτηση. Ο κύριος σκοπός της είναι να βοηθήσει ανθρώπους και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους. Γι’αυτό το λόγο διδάχτηκε πολλές μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας, μεταξύ των οποίων η ομοιοπαθητική, naturopathy, yoga, ύπνωση, κινεζική παραδοσιακή ιατρική, νευρογλωσσικός προγραμματισμός, κα.

Η ίδια πιστεύει οτι είμαστε εδώ για να ευρύνουμε την ύπαρξη μας, και βλέπει τον εαυτό της σαν μούσα της οποίας ο σκόπος είναι να εμπνέει, να στηρίζει, να καθοδηγεί, και να θεραπεύει. Εχει μια έμφυτη διαίσθηση και θέληση να ανακαλύπτει και να κατανοεί τους γύρω της. Η ίδια λέει οτι το καλύτερο πανεπιστήμιο που τελείωσε είναι η οικογένεια της. Μέσα άπο την ανιδοτέλη αγάπη που εισέπραξε σε αυτό το ζέστο Ελληνικό οικογενειακό περιβάλλον, ωθήθηκε η επιθυμία της να βοηθήσει και τους άλλους. Και γι’αυτό, το μόττο της είναι «η αγάπη είναι η καλύτερη απάντηση.»

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *