Θεοδώρα Σιάρκου: Ευτυχία Είναι Τα Χαρούμενα Πρόσωπα Των Παιδιών Μου & Το Σουφλέ Σοκολάτας!

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 9 Ιουνίου 2015

IMG_2103

Τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική της ζωή χαρακτηρίζονται από συνέπεια, σοβαρότητα, μέτρο και ήθος, Αν και λείπει συνειδητά από την τηλεόραση, εξακολουθεί να δουλεύει αδιαλείπτως στο θέατρο και μάλιστα σε ποιοτικές δουλειές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον άξιο Δημήτρη Καρατζιά στο θέατρο VAULT, γνωρίζοντας μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία, ιδιαίτερα στο έργο «Πνιγμονή», που έσπασε ταμεία. Σημαντική συνεργασία επίσης, με τον σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαϊδη στην παράσταση Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ, η οποία είναι από τις καλύτερες πολιτικές μαύρες κωμωδίες με ανατρεπτικό φινάλε που έχουμε δει στο θέατρο και ήταν sold out  όλη τη σεζόν στο θέατρο Φούρνος. Η ικανή ηθοποιός- και πολύ ευγενική στην κοινωνική της συναναστροφή- Θεοδώρα Σιάρκου το φετινό καλοκαίρι καλείται να υποδυθεί ένα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο, την Κλυταιμνήστρα, στην τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα», την οποία πρόκειται να σκηνοθετήσει ο σημαντικός θεατράνθρωπος Γιώργος Κιμούλης.

IMG_6497

Αν και ξεκίνησες την πορεία σου δίνοντας έντονα το τηλεπτικό ‘’παρών’’, τα τελευταία χρόνια δεν σε βλέπουμε στην τηλεόραση. Για ποιο λόγο;

Τηλεοπτικά απέχω τα τελευταία χρόνια, όμως, η παρουσία μου στο θεατρικό σανίδι είναι σχεδόν συνεχής, λαμβάνοντας υπόψιν πως έγινα δυο φορές μανούλα, ίσως όχι σε τόσο ‘ηχηρές’ παραγωγές, όμως, σε παραστάσεις που διακρίθηκαν για την ποιότητα τους.

Έχω την εντύπωση ότι είσαι αφιερωμένη ψυχή τε και σώματι στο θέατρο. Ισχύει αυτό;

Αγαπώ το θέατρο και φροντίζω να το υπηρετώ με έναν έντιμο τρόπο.

IMG_2117

Γιατί το έργο του ιδιοφυούς Δημήτρη Καρατζιά ‘’Πνιγμονή’’ σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Η Πνιγμονή είναι μια δουλειά που ζυμώθηκε με πολλή αγάπη και αλήθεια! Βασισμένη στο σπουδαίο έργο του Λόρκα (Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα) και στην ταχυδακτυλουργική μαεστρία του Δημήτρη Καρατζιά ,η παράσταση κατάφερε ν ‘αγγίξει την εσωτερική πνιγμονή των θεατών.

Πώς είναι να δουλεύεις μαζί του; Θα συνεχιστεί η συνεργασία σας;

Για μελλοντική συνεργασία, δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η μέχρι τώρα εμπειρία μου μαζί του ήταν και παραμένει εξαιρετική! Ο Δημήτρης Καρατζιάς είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και ξεχωριστό χιούμορ, όντας και ο ίδιος ηθοποιός, αφουγκράζεται, σέβεται και εξελίσσει τον ηθοποιό του. Μου εμπιστεύτηκε ένα σημαντικό ρόλο που αποτελεί σταθμό στην καριέρα μου και τον ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτό!

25

Περίγραψέ μου τρεις εικόνες ευτυχίας για εσένα.

Α. Τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών μου και των αγαπημένων μου.

Β.Η ανατολή του Ήλιου, μετά από ένα ‘πετυχημένο’ ξενύχτι.

Γ. Όταν δεν έχω τα παραπάνω, ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας, είναι ικανό να συμπληρώσει την ευτυχία μου! (γέλια)

Όταν ξεκινάς να ‘’βρεις’’ ένα ρόλο, πώς τον προσεγγίζεις;

Από τις εσωτερικές αναφορές που μου δημιουργεί, παράλληλα με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μου.

Για να γίνει κάποιος ηθοποιός θα πρέπει να είναι και λίγο ψωνισμένος;

Τελείως! Και θα τον ‘ξεράσει’ το σύστημα… Ψωνισμένοι υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα! Ο τρόπος που ο καθένας μας ασκεί το επάγγελμα του, τον χαρακτηρίζει…και όχι το αντίστροφο!

IMG_2104

Τι σε φοβίζει στη ζωή σου;

Ό,τι φοβίζει όλους τους ανθρώπους…Να περνάει η μέρα χωρίς να τη ζω!

Τι σε στεναχωρεί στη δουλειά σου;

Τίποτα! Βρίσκω πάντα τρόπους να περνάω καλά και να μη γκρινιάζω.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;

Το καλοκαίρι του 2015 θα με βρει σε περιοδεία με την ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Κιμούλη. Στον ομώνυμο ρόλο η αγαπημένη μου Αθήνα Τσιλύρα. Εγώ, θα κρατήσω το ρολό της Κλυταιμνήστρας.  Ανυπομονώ…!

IMG_6494

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *