Ιδρώτας: μύθοι και πραγματικότητα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Αυγούστου 2019

 

tumblr_nh0a9lppPi1u4dwzoo1_1280O ιδρώτας είναι ενοχλητικός, μπορεί να μας κάνει ρεζίλι και γενικά τον μισούμε. Είναι όμως τόσο παρεξηγημένος. Τα περισσότερα από αυτά που πιστεύαμε για αυτόν δεν ισχύουν. Ποια ακριβώς; Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε!

Οι ιδρώτας δεν μυρίζει
Ο ίδιος ο ιδρώτας είναι άοσμος. Τα βακτήρια στο δέρμα μας ευθύνονται για τη μυρωδιά. Διασπούν τις πρωτεΐνες  και τα λιπίδια στους αδένες που παράγουν τον ιδρώτα και …τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Ο ιδρώτας δεν αφήνει κίτρινα σημάδια
Ο ιδρώτας δεν έχει χρώμα. Όταν όμως έρχεται σε επαφή με προϊόντα, βακτήρια και έλαια στο δέρμα μας μπορεί να αφήσει κάποια σημάδια. Δεν φταίει όμως μόνον αυτός.

656cb0af3a79780c80c34f341ef3064d

Όταν ιδρώνουμε δεν φεύγουν οι τοξίνες
Οι τοξίνες στον οργανισμό μας διασπώνται στο συκώτι μας και αποβάλλονται στα ούρα οπότε ο ιδρώτας δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό.

Ιδρώνοντας δεν  αδυνατίζουμε
Αν κάτι αποβάλλουμε με τον ιδρώτα αυτό είναι νερό, όχι λίπος συνεπώς, μόλις πιούμε ένα ποτήρι νερό, η ζυγαριά και πάλι θα ανέβει.

Marlon-Brando-Picture-A-Streetcar-Named-Desire-Dirty-Tank-e1426725443278

Τα αποσμητικά δεν είναι επικίνδυνα
Επικίνδυνοι είναι όσοι δεν φορούν αποσμητικό για ευνόητους λόγους. Τα αποσμητικά είναι απολύτως ασφαλή και …απαραίτητα!

Ο ιδρώτας προκαλεί σπυράκια.
Ο ιδρώτας μόνος του δεν προκαλεί σπυράκια, τα βακτήρια που υπάρχουν στο δέρμα μολύνουν τους πόρους και καταλήγουν σε σπυράκια. Τα συχνά ντους ωστόσο θα σας βοηθήσουν σημαντικά γιατί μαζί με τον ιδρώτα απομακρύνετε και τα βακτήρια

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *