Κάναμε ποδαρικό στο 1ο Food experience Graviera Naxos 2018 (μέρος Β ‘)

Από την/τον Christina Politi | 19 Ιουνίου 2018

IMG_4574

Η τριήμερη γαστριμαργική πανδαισία με πρωταγωνίστρια την ονομαστή  Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. συνεχίζεται!  Την επομένη αψηφήσαμε τους κεραυνούς και πήγαμε βόλτα με το καΐκι για μπάνιο στα Κουφονήσια και γεύμα σε εστιατόριο των Μικρών Κυκλάδων με θαλασσινές λιχουδιές. Η παραλία του Fanos Studios είναι μία πραγματική όαση.

Στο καϊκι

4 1 2 3

Κουφονήσια-Fanos Beach!

4

Mε την Μαρία Μπεκατώρου

5

200

H fab Γωγώ Αυγερινοπούλου διασκεδάζει την καταιγίδα των μικρών Κυκλάδων

3

Παραλία όαση! Kαι ένας κρυμμένος παράδεισος διακοπών το Fanos Studios.

2 1

IMG_4578

Γεύμα με γλέντι παραδοσιακό..

IMG_4609 IMG_4607 IMG_4608

Το βράδυ είχαμε πίτσα  στο ξενοδοχείο AEGEAN στην Πλάκα φυσικά με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Το Bar του Νaxian Collection έχει τόσα ουίσκι που παθαίνεις εγκεφαλικό!

IMG_4639

IMG_4638

Ένα συγκλονιστικό δείπνο ήταν και αυτό στο Tortuga στην Πλάκα. Το παραλιακό ξενοδοχείο του Γιάννη Μαργαρίτη που έχει και το Naxian Collection. Μιλάμε για αριστούργημα γεύσης και γούστου.

IMG_4642_Facetune_16-06-2018-22-43-26

Tortuga

IMG_4664

IMG_4646IMG_4650 IMG_4655 IMG_4656 IMG_4657

Η Νάξος είναι ένα νησί θησαυρός. Συνδυάζει τα πάντα με ευκολία. Διεκδικεί την καλύτερη γραβιέρα και διακοπές πολιτισμένες και ανέμελες, όπως το αγαπησιάρικα πρωτόγονο αεροδρόμιο της.

I ll be back!!

13

Πληροφορίες για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. :

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. , με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Χώρας. Είναι σχετικά πρόσφατο απόκτημα στην ποικιλία των ελληνικών τυριών, αφού παρασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 20ό αιώνα, στην Πελοπόννησο και γρήγορα διαδόθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, όπου δημιούργησαν εξαιρετικές Γραβιέρες από πρόβειο γάλα.

Ωστόσο στη Νάξο παράγεται η μοναδική Ελληνική  Γραβιέρα Νάξου με βάση το αγελαδινό γάλα που είναι Π.Ο.Π.

Η Ναξιώτικη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. είναι ένα σκληρό τυρί, υποκίτρινο, με συμπαγή ελαστική μάζα, και αρκετές διάσπαρτες οπές. Μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια, ενός, τριών και εννέα κιλών, με επιδερμίδα λεπτή, η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση. Είναι γλυκό τυρί, με γεμάτη, πλούσια γεύση, με έντονο το άρωμα του βουτύρου και του γάλακτος και ήπια επίγευση. Έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ και παράγεται  από γάλα αγελαδινό ή μείγμα αυτού με πρόβειο και γίδινο στο οποίο η αναλογία των τελευταίων δεν ξεπερνά το 20%.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6937084553, 6974265101

Κάναμε ποδαρικό στο 1ο Food experience Graviera Naxos 2018 (μέρος Α’)

  

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *