Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρώτο Ευρωπαϊκό βραβείο κήπου

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 18 Σεπτεμβρίου 2018

snfcc708

Από την ημέρα που παραδόθηκε το έργο, μόνο καλά πράγματα διαβάζουμε. Καταρχάς για το ίδιο το κτίριο- που σχεδίασε ο μεγάλος αρχιτέκτονας Renzo Piano– και κατόπιν για τον κήπο του. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει φτιάξει ένα τόσο ωραίο πάρκο που ήταν αδύνατον να ξεφύγει της προσοχής των European Garden Award.

niarchos2

Ευτυχώς οι Αθηναίοι το τιμούν δεόντως και το έχουν κάνει σημείο συνάντησης και τόπος αναψυχής, εκτός από κέντρο παιδείας και πολιτισμού. Πέρα από τις εκθέσεις, τις συναυλίες, την Λυρική σκηνή ή την βιβλιοθήκη… οι Αθηναίοι πηγαίνουν και για μια απλή βόλτα.

20150608_130701

Ο κήπος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι υπέροχα σχεδιασμένος, ολάνθιστος και μυρωδάτος. Ένα καταπράσινο τοπίο με μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα, φυτά, σιντριβάνια, αλέες, μονοπάτια, και ανοιχτούς χώρους κάνει την κάθε επίσκεψη μοναδική.

Το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ λοιπόν, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο European Garden 2018 / 2019 στην κατηγορία καινοτόμου σύγχρονου σχεδιασμού πάρκου ή κήπου.

 imagegen.ashx

Τα European Garden Awards καθιερώθηκαν το 2010 και έκτοτε απονέμονται κάθε χρόνο, έχοντας σκοπό να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς των κήπων και των τοπίων της Ευρώπης και να προωθήσουν τη σύγχρονη κηπουρική. Την όλη κίνηση μέχρι στιγμής υποστηρίζουν 190 πάρκα και κήποι σε 14 χώρες και αυξάνονται διαρκώς. Και αφού η Ελλάδα…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/2xbTnBl

10398022_808442625858489_8309340742710545347_n

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *