Κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 8 Μαρτίου 2019

 

599620

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Εφραίμογλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων και πολλά μέλη από τον επιχειρηματικό χώρο και τον χώρο του πολιτισμού πραγματοποίησαν την καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την οποία ευλόγησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Παντζαρίδη, Προϊστάμενο της Γραμματείας Πληροφορικής και Διαχείρισης Έργων ΕΣΠΑ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών  Συμεών και ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης παρακολούθησαν την παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας» στη «Θόλο» και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την πιστότητα της αναπαράστασης του Ναού, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του  Χριστιανισμού. Στην προβολή αναπαρίστανται με πλήρη λεπτομέρεια το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος, αλλά και σημαντικά ιστορικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Η διαδραστική αυτή παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσει όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του.

599623

Οι Φίλοι του Συλλόγου ξεναγήθηκαν στη νέα ομαδική έκθεση «Τα ωραία του Πέραν» που μεταφέρει εικόνες και μνήμες από την Πόλη και στη συνέχεια παρακολούθησαν την Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. μέσα από τη νέα διαδραστική περιήγηση  «Η Ακρόπολη την Εποχή του Περικλή» στη «Θόλο».

Ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ αριθμεί πάνω από 500 μέλη, κάθε ηλικίας, και επιδιώκει να προβάλει το πολύπλευρο έργο του Ιδρύματος, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα συνέδρια, τα σεμινάρια και θεατρικές παραστάσεις. Οι Φίλοι, μέσα από την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε μουσεία και εκδρομές σε τόπους με ιδιαίτερη ιστορική αξία, συγκεντρώνουν πόρους και υποστηρίζουν τη δράση του Ιδρύματος για τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού μπορείτε να βρείτε εδώ: http://friends.gr/.

599617

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Λύντια Μαστρονικολή (Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων), Δημήτρης Εφραίμογλου

599618

Φανή Βουγά, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Μιμίκα Κάτρη

599619

Δημήτρης Εφραίμογλου, Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

599621

Μιμίκα Κάτρη, Τζούλια Λαγκαδιανού, Φανή Βουγά, Λύντια Μαστρονικολή,  Μαρία Παπαδοπούλου, Κάτια Κοσέντου

599622

Θοδώρα Βρούτση, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Αγγελική Μαργαρίτη Andrews, Μιμίκα Κάτρη

599624

Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ, Λύντια Μαστρονικολή, Μαρία Παπαδοπούλου

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *