Κώστας Βαρώτσος- Γλυπτική 2008-2018: Εγκαίνια στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 23 Ιουνίου 2018

246133

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση «Κώστας Βαρώτσος: Γλυπτική 2008-2018». Η βραδιά των εγκαινίων ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασίλη Θεοχαράκη, του Διευθυντή Εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη και του επιμελητή της έκθεσης, Τάκη Μαυρωτά, του τιμώμενου γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου.

246121

Τα μνημειακά έργα της πρόσφατης δουλειάς του Κώστα Βαρώτσου, που μαρτυρούν τη συνεχή πάλη του δημιουργού με την ευθραυστότητα του γυαλιού, τη στιλπνότητα του σιδήρου και φυσικά τη διαφάνεια και το φως θαύμασαν και σχολίασαν οι:  Άννα Ψαρούδα Μπενάκη,  Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Φορτσάκης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Νικητιάδης, η Διευθύντριά της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα,  ο  Ευάγγελος Χρόνης, η υπεύθυνη για τα πολιτιστικά θέματα της Προεδρία της Δημοκρατίας,  Σοφία Χηνιάδου – Καμπάνη, οι  Μαρίνα, Αννίτα και Ντένη Θεοχαράκη, οι καλλιτέχνες Σωτήρης Σόρογκας, Απόστολος Φανακίδης, Μαρία Φιλοπούλου, Μαρίτσα Τραυλού, Φώτης, Στέφανος Δασκαλάκης, Χριστίνα Σαραντοπούλου, Κωστής Γεωργίου, Δημήτρης Κούκος, Γιάννης Μουτέας κ.ά., ο Γιώργος Παπαλέξης, ο Γιώργος Μεσσάλας, ο  Αλέξης Κωστάλας, η Σόνια Τουτζιαρίδη, ο Olivier Descotes, ο Achille Bonito Oliva και η Giusi Giaracuni, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη,  Φώτης Παπαθανασίου, η  Μέμα Σιμονετάτου, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, ο πρόεδρος της AICA, καθηγητής Εμμανουήλ Μαυρομάτης, ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και η Ηρώ Σαΐα, η Λίλα Λαλαούνη, η Αναστασία Σαρακάκη και πολλοί άλλοι.

246161

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΡΩΤΣΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

246126

ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

246158

ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ

246157

ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ

246112

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ

246118

ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

246153

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

246151

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ

246149

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΙΤΣΑΚΟΣ

246146

ΑΝΤΖΕΛΑ ΒΑΓΙΩΝΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

246147

ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

246143

ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ

246140

ΙΛΕΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

246137

ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ

246126

ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΡΟΔΑΝΘΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

246127

Την έκθεση συνοδεύει ομότιτλος κατάλογος με χαιρετισμό του Βασίλη Θεοχαράκη και κείμενα των Τάκη Μαυρωτά, Achille Bonito Oliva και Giusi Giaracuni. Επίσης, περιλαμβάνει μια συνέντευξη του Δάκη Ιωάννου, Προέδρου του ΔΕΣΤΕ για το έργο του Κώστα Βαρώτσου από τον Τάκη Μαυρωτά και αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του γλύπτη στους Μαίρη Αδαμοπούλου, Μαριλένα Αστραπέλλου, Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Γιώργο Μυλωνά και Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Διάρκεια έκθεσης: ως 21 Οκτωβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 10.00-18.00

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *