Μία βόλτα στο χρόνο στη συλλογή Wallace

Από την/τον Christina Politi | 9 Φεβρουαρίου 2016

1024px-Fragonard,_The_Swing

Ο απολύτως αγαπημένος μου πίνακας είναι η Κούνια του Φραγκονάρ.. Όχι μόνο δικός μου.. αλλά και της Βίβιαν Ουέστγουντ. Λατρεύω το στιλ ροκοκό στα πάντα. Οσοι πάτε στο Λονδίνο και κάνετε βόλτες στο Marylbone πηγαίνετε οπωσδήποτε στο Wallace Collection. Ενα μαγικό μικρό μουσείο στο πανέμορφη πλατεία Μanchester. Η είσοδος είναι ελεύθερη όπως σε όλα τα μουσεία της πόλης, όχι δε σε γδύνουν για ασφάλεια, μπαίνεις ελεύθερα σε μία άλλη εποχή και τρως ή πίνεις τον καφέ σου στο συγκλονιστικό αίθριο.. Είναι αριστουργηματική η ατμόσφαιρα να περπατάς σε αυτά τα πανέμορφα δωμάτια που αλλάζουν χρώματα στις ταπετσαρίες και τις κουρτίνες και να θαυμάζεις από Ρέμπραντ μέχρι Καναλέτο και από πανοπλίες μέχρι πορσελάνες. Ενα ταξίδι στο χρόνο και στον πολιτισμό μέσα σε αυτό το υπέροχο σπίτι. Οι άγγλοι είναι μοναδικοί στο να διατηρούν την παράδοση και να συνδυάζουν το παλιό με το σύγχρονο με το φυσικότερο τρόπο.

IMG_7146

The Wallace Collection
www.wallacecollection.org

Οι γνώστες των θησαυρών του μουσείου, παρακολουθούν με ενδιαφέρον το πρόγραμμά του καθώς φημίζεται για την ειδίκευσή του στον 18ο αιώνα. Η βάση των εκθεμάτων είναι η συλλογή που περιήλθε από τις προηγούμενες γενεές στον Sir Richard Wallace. Η χήρα του δώρισε την εξαίρετη συλλογή έργων τέχνης στο βρετανικό κράτος το 1897. Το ίδιο το κτίριο, γνωστό ως Hertford House, είναι από μόνο του ένα «έκθεμα», καθώς είναι ένα χαρακτηριστικό σπίτι της βρετανικής αριστοκρατίας των αρχών του 19ου αιώνα.

Εβγαλα φωτογραφίες αλλά πατείστε και το λινκ του μουσείου επάνω να δείτε τα αριστουργήματα..

IMG_7135 IMG_7144 IMG_7143 IMG_7133 IMG_7138 IMG_7139 IMG_7140 IMG_7141 IMG_7142 IMG_7130 IMG_7129 IMG_7124 IMG_7121 IMG_7118 IMG_7113 IMG_7106

Kάτω το εστιατόριο στο αίθριο..

IMG_7110

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *