Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Βράβευση από το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” για τα 25 χρόνια προσφοράς της

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Σεπτεμβρίου 2018

 247316

Σε μία σεμνή τελετή, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, και της συζύγου του  Σίσσυς Παυλοπούλου, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου  Μανώλη Παπασάββα, τίμησε την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Χωρέμειο Αμφιθέατρο» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αφορμή τα 25 χρόνια από την δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών το 1993, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τη συνολική της προσφορά στον χώρο της υγείας. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, του καλλιτεχνικού κόσμου καθώς και πλήθος κόσμου.

247334

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσωπικότητα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. «Η Ελλάδα, Μαριάννα μου, μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το δικό σου παράδειγμα μπόρεσε να κάνει αυτό που είναι ο ρόλος της μέσα στον χρόνο παγκόσμια. Να διδάξει τι σημαίνει ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι: «Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι μια ξεχωριστή Ελληνίδα. Από τους βασικούς εκπροσώπους της ήπιας διπλωματίας, μια πραγματικά δυναμική πρέσβειρα της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Εκφράζοντας ξανά τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τις ευχές για το έργο θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για το έργο της»

Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασής Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών τόνισε ότι: « Η πραγματική αγάπη είναι αγάπη που είναι σαρκωμένη και έχει πρόσωπο. Ένα πρόσωπο τέτοιας σαρκωμένης αγάπης είναι το δικό σας πρόσωπο και γι’ αυτό αξίζει να γίνεται η τιμή σήμερα, διότι στο πρόσωπό σας τιμάμε την αγάπη. Να είστε πάντα γεμάτη αγάπη»

Κατά την ομιλία του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων μίλησε εκτενώς για το έργο και την προσφορά της  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των γονιών και των χιλιάδων παιδιών που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και των παιδιών που δίνουν αυτή τη στιγμή τον δικό τους αγώνα, τον άνθρωπο, που χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε για αυτό το μεγαλειώδες έργο. Είμαι σίγουρος, ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι εάν μπορούσαν να βρίσκονται εδώ, θα ήθελαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που με την ανεξάντλητη αγάπη της, τη προσφορά της, τη μαχητικότητά της, την αισιοδοξία της, κατάφερε το ακατόρθωτο, να μας δοθεί η δυνατότητα να παλέψουμε με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, να έχουν όλα τα παιδιά έναν δυνατό σύμμαχο στον αγώνα τους και να καταφέρουν να βγούνε νικητές».

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Τσιάρας ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα παράδειγμα προσφοράς μπορεί επιτέλους να είναι τόσο ορατό και τόσο γνωστό» Ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε, ανάμεσα σε άλλα: «Πρόκειται για μια ιστορία αισιοδοξίας, μια ιστορία που λέει ότι τελικά το καλό επικρατεί στο τέλος. Η ελπίδα, το φως επικρατεί στο σκοτάδι». Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε αναλυτικά για τον παιδικό καρκίνο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οικογένειες τους: «Γιατί το να βγεις από ένα μαρτύριο καρκίνου είναι μια νίκη που δεν μπορεί να την χαρίσει κανείς άλλος, παρά μόνο ο Θεός και οι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους». Ο εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι»  Δημήτρης Τσιόρδας είπε: «Ο καλύτερος έπαινος είναι η ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα των παιδιών που ευεργετήθηκαν, που είχαν χέρι βοήθειας στην κρίσιμη στιγμή». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μίλησε για την προσφορά και το κοινωνικό έργο όχι μόνο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, αλλά συνολικά της οικογένειας Βαρδινογιάννη: «Εδώ έχουμε μια οικογένεια που διακρίνεται. Είναι μια οικογένεια δίπλα στον άνθρωπο. Ας το ακούσουν και άλλοι και ας ακολουθήσουν το παράδειγμά τους». Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δέχτηκε επίσης τα θερμά συγχαρητήρια τόσο του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών  Αντωνίου Κουνάδη, όσο και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών  Αθανασίου-Μελετίου Δημόπουλου, οι οποίοι εξήραν το έργο και την προσφορά της.

247333

Με εμφανή συγκίνηση η Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μία εικόνα της Αγίας Σοφίας την οποία της παρέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου. «Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμένα μία έκπληξη γιατί ό, τι έκανα στην ζωή μου, ακόμα και την πιο μικρή πράξη προσφοράς, το θεωρούσα πάντοτε χρέος απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το βραβείο αυτό ανήκει στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, στις οικογένειές τους, και ιδιαίτερα στις μητέρες τους, αυτές τις ηρωίδες που μας διδάσκουν καθημερινά τη δύναμη, το θάρρος, την υπομονή και την αυταπάρνηση και όχι σε εμένα. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι η δύναμή μας. Κι είναι αυτά που οδηγούν τα βήματά μας συνεχώς σε νέους δρόμους». Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της να αναλάβει την κατασκευή μιας μικρής εκκλησίας μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». «Η εκκλησία αυτή θα λειτουργεί σαν καταφύγιο για παιδιά και γονείς και θα είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Παναγίας, που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, για να συμβολίζει την ελπίδα για ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

247336

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Ι. Βαρδινογιάννης, Αλεξία Βαρδινογιάννη

247339

Αντρέ Σαπέλ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νανά Μούσχουρη, Εμμανουήλ Παπασάββας

247340

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Σάκη Ρουβά και την Κάτια Ζυγούλη

247335

Σίσσυ Παυλοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος, Εμμανουήλ Παπασάββας

247321

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Εμμανουήλ Παπασάββας, Πάνος και Έλενα Καμμένου

247322

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πριγκίπισσα Τατιάνα Μπλάτνικ

247320

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *