Μεγάλη Συναυλία Για Τις Ανάγκες Του ΤΑΣΕΗ

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 23 Οκτωβρίου 2014

000000

Mια μεγάλη συναυλία με τη συνύπαρξη χορωδιών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής και του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Νομού Κέρκυρας, με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, στις 20:00, στο Θέατρο Ορφέας (Πανεπιστημίου 32, τηλ. 2103604618).

000

Ο Παναγιώτης Πετράκης, η Ελένη Φιλίνη, ο Γιάννης Δημητράς, συμμετέχει ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Δέσποινα Τσολάκη με τραγούδια του ’40, θα μας ταξιδέψουν σε εποχές και μνήμες με συντροφιά τη μελωδία και διαχρονικά τραγούδια. Αφηγητής ο  Τέλης Ζώτος ενώ την παρουσίαση θα κάνει  ο Κώστας Βενετσάνος και η Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου.

000

Ο Σπύρος Μπιμπίλας -που δεν συμμετέχει απλώς αλλά είναι ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ και φροντίζει για όλα, μέχρι και για το καθημερινό φαγητό  των απόρων ηθοποιών- θα κάνει σούπερ εμφάνιση ως ευζωνάκι γοργό (η μεγάλη επιτυχία της Άννας Καλουτά). Ο Κώστας Βενετσάνος -που διοργανώνει τη συναυλία του Σαββάτου- είναι ο γενικός γραμματέας του ΤΑΣΕΗ. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο δεν αναλαμβάνουν μόνο τη διασκέδασή μας αλλά φροντίζουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΑΣΕΗ.

0000

Η Δέσποινα Τσολάκη στα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο του ΄40…

0

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών). Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μέχρι το 1981 παρείχε σε όλα τα μέλη του πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Στη συνέχεια αυτή η αρμοδιότητα πέρασε στο ΙΚΑ και το Ταμείο κράτησε το ρόλο της αλληλοβοήθειας με τη γενικότερη έννοια. Με τη γενικότερη κρίση που περνάμε, αυτό σταμάτησε και το  Τ.Α.Σ.Ε.Η. κάνει ότι μπορεί μόνο του πια, ώστε να διευκολύνει ενεργούς και συνταξιούχους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όπως την ασυνέπεια μεγάλου ποσοστού των μελών του στην καταβολή της συνδρομής τους και στην «αδιαφορία» των υπολοίπων να εγγραφούν στο Ταμείο. Εάν λυθούν τα προβλήματα αυτά, θα μπορέσει θα μπορέσει το Τ.Α.Σ.Ε.Η. να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη βοήθεια στα μέλη του.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής που λειτουργεί από το 1953, είναι ένα πολιτιστικό σωματείο που συσπειρώνει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων του νομού (με περίπου 11.000 εργαζομένους και συνταξιούχους του Ομίλου ΟΤΕ ως μέλη). Έχει αναπτύξει πλούσια δράση και συνεισφορά, όχι μόνο στους συναδέλφους εργαζόμενους, αλλά και ευρύτερα στους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής. Μεγάλη επίσης είναι η δραστηριότητα του και σε άλλους νομούς της Ελλάδας. Επιθυμία και σκοπός του είναι να γίνει γνωστή η δουλειά του στο ευρύτερο αθηναϊκό κοινό για να μπορέσει αυτός ο χώρος να γίνει πραγματικά μια ζωντανή κοιτίδα πολιτισμού και να αποτελέσει σημείο αφετηρίας για νέους δημιουργούς.

00

Ο Κώστας Βενετσάνος, γενικός γραμματέας του ΤΑΣΕΗ, ο Νίκος Κασόλας, πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, και ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ.

Η τεραφωνική μεγάλη «Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ» όπου αριθμεί περί τα πενήντα και πλέον μέλη διαφόρων ηλικιών, με εμφανή ζήλο στα μουσικά μας δρώμενα, αποτελεί ένα μέρος των ποικίλων δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Κέντρου. Η Χορωδία επιτελεί επίσης και ευρύ «Ανθρωπιστικό – Κοινωνικό» έργο, επισκεπτόμενη με Μέλη του Μουσικού Συγκροτήματος διάφορα «Ευαγή Ιδρύματα», όπως από την πρόσφατη και καθιερωμένη εδώ και χρόνια παρουσία της κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων στο «Χωριό S.O.S. της Βάρης», προσφέροντας «δύναμη Ψυχής – Χαράς και Αγάπης στα παιδιά» που φιλοξενούνται εκεί.

IMG_0020

Ραντεβού λοιπόν, Σάββατο στις 20.00!

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *