Μεσημέρι στο «Αθηναϊκόν»

Από την/τον Christina Politi | 25 Νοεμβρίου 2013

IMG_1226

Το «Αθηναϊκόν» είναι από τα παλιότερα μαγαζιά της πόλης . Το μαγαζί θρύλος της πόλης μας ξεκίνησε στην οδό Σανταρόζα το μακρινό 1932, για να μετακομίσει το 1985 (όταν μεταστεγάστηκαν και τα δικαστήρια ) στη Θεμιστοκλέους. Εδώ και λίγο καιρό εγκαινίασε τη δεύτερη,πιο μεγάλη, πιο μοντέρνα και πιο εστιατορική του έδρα στην οδό Μητροπόλεως απέναντι ακριβώς από το αγαπημένο Ινστιτούτο Θερβάντες. Θυμίζει μεγάλη πεντακάθαρη μπρασερί με ελληνική κλασική κουζίνα. Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και οι τιμές εκπληκτικές.

IMG_1220 IMG_1218 IMG_1217

Οι τοίχοι γκρι με λίγο κοραλί – για το οποίο δεν είμαι σίγουρη όπως και για το ταβάνι – όμως στο overall είναι ωραίο. Για διακόσμηση πίνακες του Απόστολου Γιαγιάννου που επεξεργάζονται την έννοια της ελληνικότητας αλλά που αντί γι αυτούς θα προτιμούσα ωραίες παλιές φωτογραφίες ή πίνακες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Το μενού εκτενέστατο και η μισοανοιχτή κουζίνα πεντακάθαρη.

IMG_1203 IMG_1202

IMG_1221

Φάγαμε μία ψαρόσουπα συγκλονιστική – με διπλές και τριπλές μερίδες! Ο Στέλιος πήρε μπιφτέκια διαίτης και στο τέλος μας προσέφεραν τρομερά γλυκά – ραβανί με σοκολάτα και γιαούρτι με σταφύλι θανατηφόρο. Στα μεγάλα συν η καθαριότητα, ο χώρος και οι τιμές – τρομερό value for money και στα πλην η μουσική – γιατί όταν τρώω και ακούω κουλτουροελληνικά με Τσαλιγοπούλου και Παπακωσταντίνου ή γενικα ελληνικά σε τέτοιο χώρο με πιάνει ψιλοθλίψη. Aσφαλέστατη επιλογή και αγαπημένο από εδώ και μπρος στέκι.

IMG_1216

IMG_1206


Μητροπόλεως 34, Κέντρο, 2103252688.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Τζο

    2013/11/26 στις 13:11

    Βλέπω όμως ότι επιτρέπεται το κάπνισμα σε χώρο εστίασης….αν έχει ωστόσο καλό εξαερισμό, είμαι ok !

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *