Μιμή Ντενίση: Βασική ομιλήτρια στον ΟΗΕ για τις γυναίκες πρόσφυγες

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 21 Μαρτίου 2019

IMG-20190321-WA0001

Μεγάλη τιμή για την ίδια αλλά και τη χώρα μας από τον ΟΗΕ. Η Μιμή Ντενίση ήταν η επίσημη καλεσμένη και βασική ομιλήτρια  στην εκδήλωση του ΟΗΕ με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας σε εποχές προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στις 19 Μαρτίου στην επίσημη αίθουσα του 4ου του ΟΗΕ  παρουσία πολλών αντιπροσωπειών. Η Μιμή Ντενίση μίλησε για τις γυναίκες πρόσφυγες από τις αρχές του 20ου αιώνα με τις διώξεις Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελλήνων και το τεράστιο προσφυγικό κύμα που δημιούργησαν, όπως και για τη σημερινή αντίστοιχη κατάσταση της Συρίας, και συνέστησε προσοχή και ευαισθησία, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά: η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ακολούθησε δείπνο και συζήτηση πάνω στο θέμα.

IMG-20190321-WA0003

Από αριστερά, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, η Μόνιμη Εκπρόσωπος του Κατάρ στα ΗE Πριγκίπισσα Alya Ahmed Saif Al-Thani, η Μιμή Ντενίση, ο Ranju Batra, η σύζυγός του και η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη.

IMG-20190321-WA0004

Η Μιμή Ντενίση είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με το προσφυγικό ζήτημα. Το έχει δείξει με τη στάση της δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους  και τον τρόπο που υποστηρίζει τα δικαιώματα των προσφύγων αλλά και με το θεατρικό της έργο Σμύρνη μου αγαπήμενη και με τη συνέχειά του που θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στον Ελληνικό Κόσμο με τίτλο Από Σμύρνη..Σαλονίκη, όπου η Θεσσαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων, μια πόλη που βράζει, καθώς ντόπιοι, πρόσφυγες και Εβραίοι προσπαθούν να ζήσουν αρμονικά.

IMG-20190321-WA0005

Μαρία Θεοφίλη (Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας Πρέσβης), Μιμή Ντενίση

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/03/22 στις 8:35

    Μα είναι πολύ grande dame!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *