Μιμή Ντενίση & Μπουράκ Χακί: Μαζί στην κινηματογραφική “Σμύρνη μου αγαπημένη”

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 3 Νοεμβρίου 2017

0000000000000000000000000000000000000

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι ετοιμασίες για τα γυρίσματα της ταινίας Σμύρνη μου αγαπημένη, βασισμένη στο έργο που έγραψε η Μιμή Ντενίση και παίχτηκε για τρία χρόνια στο θέατρο, αποτελώντας αξεπέραστο φαινόμενο, καλλιτεχνικά και εμπορικά. Η Μιμή Ντενίση διασκευάζει το θεατρικό κείμενο για το σινεμά μαζί με τον Μάρτιν Σέρμαν, ο Γιώργος Αρβανίτης θα υπογράφει τη σκηνοθεσία και στο καστ θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές, ανάμεσά του η Ολυμπία Δουκάκη, η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ, ο Κώστας Βουτσάς και η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Στο σενάριο υπάρχουν και ρόλοι για Τούρκος ηθοποιούς. Η Μιμή Ντενίση έκλεισε για έναν από αυτούς τους ρόλους, τον διάσημο Τούρκο ηθοποιό Μπουράκ Χακί, που γνωρίσαμε από την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Κισμέτ, αλλά και από την παράσταση Ο κύκλος, που ανέβηκε πέρυσι με σκηνοθέτη τον Γιάννη Αϊβάζη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπουράκ Χακί έχει και ρίζες ελληνικής καταγωγής, αφού η γιαγιά του ήταν από την Κομοτηνή και ο ίδιος μιλάει την ελληνική γλώσσα, όχι άπταιστα, αλλά όσο απαιτεί ο ρόλος που θα παίξει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την κινηματογραφική συνύπαρξη των δύο ηθοποιών στη μεγάλη οθόνη, αλλά και ποιους άλλους Τούρκους ηθοποιούς θα κλείσει για να την πλαισιώσουν, η Μιμή Ντενίση.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Σπύρος

    2017/11/04 στις 23:05

    Μοναδική μιμη ντενιση θα γράψει ιστορία και με την ταινία!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *