Μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Κασσιανή-Αννίτα Κουτσουβέλη @Μάνη

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 25 Αυγούστου 2016
IMG_6736
Για όγδοη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της πανσελήνου, με πρωτοβουλία της Αθηνάς Σιούτη – Κουτσουβέλη και του Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Λακωνικής Μάνης υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο χωριό Βάθεια.
IMG_6738
Εορτασμός που αποτελεί συνέχεια του οράματος της Κασσιανής – Αννίτας Κουτσουβέλη, ποιήτριας, ηθοποιού, τραγουδίστριας και ιδρύτριας του Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Λακωνικής Μάνης, επιδίωξη της οποίας ήταν η ανάδειξη των Πύργων – Μνημείων, σε συνδυασμό με τη διάδοση της ποίησης και της μουσικής.
Οι «Πύργοι της Σιωπής» στη Βάθεια ήχησαν, για πρώτη φορα, από όμορφα ποιήματα και μελωδίες.
IMG_6748
 Ο περίβολος του χώρου κατάμεστος από κόσμο κάθε ηλικίας που συμμετείχε με ενθουσιασμό στην εκδήλωση. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμα και μικρά παιδιά που σιγοτραγουδούσαν τους στίχους αγαπημένων συνθετών. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν ποιήματα Λακώνων ποιητών, όπως του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Γιάννη Ρίτσου, και φυσικά της ίδιας της εμπνεύστριας του θεσμού, Κασσιανής – Αννίτας Κουτσουβέλη.
IMG_6745
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια των Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα, Παπαδημητρίου και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.
Η βραδιά έκλεισε με μελωποιημένους στίχους της Κασσιανής με τη μοναδική ερμηνεία της Σίας Κοσκινά (η οποία είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης) υπό το φως της πανσελήνου να φωτίζει τους πύργους της Βάθειας.  Μαζί της ο ερμηνευτής, ενορχηστρωτής και μουσικολόγος Μαυρίκιος Μαυρικίου καθώς και η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ελένη Καρακάση. Στην επιλογή και απαγγελία των ποιημάτων η ηθοποιός Αθηνά Μυλωνά και στην επιμέλεια των κειμένων η φιλόλογος Μαρία Κασιμάτη. Τη γενική επίβλεψη της εκδήλωσης καθώς και την παρουσίασή της, είχε η Αθηνά Σιούτη – Κουτσουβέλη.
IMG_6747 IMG_6761 IMG_6740 IMG_6741 IMG_6739 IMG_6737
Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *