Μόνο για ζευγάρια: Οι στάσεις του ύπνου αποκαλύπτουν τη σχέση σας

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 18 Απριλίου 2010

couple-sleeping_main

Πολλές και διαφορετικές οι συνήθειες των ζευγαριών στον ύπνο. Από το πώς κοιμάται ένα ζευγάρι, φαίνεται η διάρκεια της σχέσης, αλλά και η αγάπη και η τρυφερότητα. «Η γλώσσα του σώματος δεν είναι προσποιητή στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις», δήλωσε η δρ Κορίν Σουϊτ, ψυχολόγος σχέσεων από το Λονδίνο, η οποία εξηγεί τι σημαίνουν οι διάφορες στάσεις ύπνου:

– Πλάτη με πλάτη, χωρίς επαφή. Αυτή τη στάση την προτιμά το 33% των ερωτηθέντων ζευγαριών. Είναι συνδεδεμένα αλλά αρκετά ανεξάρτητα και αποδέχονται ο ένας τις συνήθειες του άλλου στον ύπνο.

– Πλάτη με πλάτη, με επαφή. Την προτιμά το 21% των συμμετεχόντων στην έρευνα. Τα ζευγάρια αυτά είναι άνετα, στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ενώ αυτή τη στάση ύπνου την προτιμούν και όσοι έχουν νέα σχέση.

– Η γυναίκα έχει γυρισμένη την πλάτη στον άντρα. Την επιλέγει το 15% των ζευγαριών. Είναι η κλασική στάση στα πρώτα χρόνια της σχέσης ή του γάμου, όπου ο άντρας «προστατεύει» την γυναίκα του.

– Άντρας με γυρισμένη την πλάτη στην γυναίκα. Την προτιμά το 6% των ζευγαριών. Η γυναίκα έχει κυρίαρχο ρόλο στη σχέση και «προστατεύει» τον άντρα της.

– Πρόσωπο με πρόσωπο. Την επιλέγει το 8% των συμμετεχόντων και δείχνει την ανάγκη για επαφή του ζευγαριού.

– Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια στην αρχή. Την προτιμά το 9% των ζευγαριών. Είναι ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης.

sleeping_together_by_scarleth_jade-d4hezpp

Πηγή

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *