Οδοιπορικό χρωμάτων στις ομορφιές της Κύπρου: εικαστική έκθεση στο Ξενοδοχείο Metropolitan Thessaloniki

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 29 Απριλίου 2019

ΡΑΟΥΝΑ

 Στο Ξενοδοχείο Metropolitan Thessaloniki παρουσιάζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Οδοιπορικό χρωμάτων στις ομορφιές της Κύπρου » της Ρέα Ραουνά.Η έκθεση  είναι ανοιχτή καθημερινά 9.00 π.μ. έως 21.30.μ.μ.

Η θεματική ενότητα « Οδοιπορικό χρωμάτων στις ομορφιές της Κύπρου » της Ρέας έχει δημιουργηθεί τα  τελευταία χρόνια και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο σύνολό της σε αίθουσα Τέχνης.

Γράφει μεταξύ άλλων για το έργο της   η εικαστικός Ρέα Ραουνά

«Η αγάπη μου για την Κύπρο αλλά ιδιαίτερα για την παράδοση, είναι αυτό που πάντα με ωθούσε να εκφράζομαι και να δημιουργώ.  Η προσπάθειά μου για πιστή περιγραφή των σχημάτων, ως διαφύλαξη στον χρόνο για κάτι που χάνεται, και παράλληλα μια σκόπιμη απλοποίηση μέσα από την επικάλυψη του έντονου και εξωπραγματικού χρώματος,  είναι τελικά ενδεχομένως μια προσπάθεια μεταφοράς του χθες στο σήμερα. Ο χώρος που παρουσιάζονται τα έργα δεν είναι τυχαίος. Ένα ιστορικό Ξενοδοχείο που ταυτίζεται με την καλλιτεχνική και όχι μόνο κουλτούρα της Ελλάδας αλλά και η Θεσσαλονίκη ως κέντρο πολιτισμού και ιστορίας χιλιάδων χρόνων. Κύπρος – Θεσσαλονίκη. Οι ιστορικοί δεσμοί τους έντονοι και αυτοί πρέπει να συνεχίσουν και μέσα από την Τέχνη. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστώ το Ξενοδοχείο Metropolitan για την ευκαιρία που μου δίνει να παρουσιάσω την δουλειά μου στον πανέμορφο και φιλόξενο χώρο τους και γενικά για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό….»

Επιμέλεια έκθεσης: Ρέα Ραουνά

Χορηγός επικοινωνίας: Metropolitan Hotel Thessaloniki Greece Modern Art and Stylish Design

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *