Ο Βασίλης Μόραλης απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 9 Δεκεμβρίου 2018

FB_IMG_1543518430620

Είναι τόσο πολύ ευαίσθητος, ευγενικός, διακριτικός, ακέραιος και αλληλέγγυος που όλες αυτές οι αρετές και τα προτερήματα του, τον βοήθησαν πάρα πολύ στην τέχνη του! Ο άκρως ταλαντούχος σχεδιαστής και κατασκευαστής κοσμημάτων, Βασίλης Μόραλης, διακρίνεται για τα ευφάνταστα, αυθεντικά, πρωτότυπα σχέδια των κοσμημάτων του που τα καθιστούν ξεχωριστά και μοναδικά στο είδος τους , αναδεικνύοντας τα σε πραγματικά κομψοτεχνήματα! Δεν αντιγράφει αλλά ούτε αντιγράφεται…Το πάθος του για τη δουλειά του φαίνεται στις δημιουργίες του και προκαλεί τον θαυμασμό όλων ! Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο γι’ αυτόν, γιατί και ο χαρακτήρας του  συνάδει απόλυτα με τα περίτεχνα κοσμήματά του. Διακρίνεται για τη συνέπεια, την φιλευσπλαχνία του, τον αυθορμητισμό του, τη συμπόνια που δείχνει με κάθε τρόπο υλικό και ηθικό προς τον πλησίον του και εκτός των άλλων , είναι και πολύ large! Με ευγένεια και με άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας, απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

 FB_IMG_1543513185656

 • Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να θέλεις να ασχοληθείς με το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων;

Η διαδικασία σχεδιασμού και δημιουργίας ενός κοσμήματος είναι κατάθεση ψυχής. Είναι η ευλογία που μου έχει δοθεί να εκφράζω τον εαυτό μου και τις σκέψεις μου μέσα από την τέχνη. Είναι η επαφή με τη συνειρμική πλευρά του εαυτού μου και η χαρά να βλέπω ένα κομμάτι της φαντασίας μου να συντροφεύει όμορφες στιγμές ενός άλλου ανθρώπου.

thumbnail

 1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις;

Χρόνος και έμπνευση. Ευχής έργο είναι τα δυο τους να συμπορεύονται σε πλήρη ταύτιση. Στις δύσκολες περιστάσεις, είναι χαρά να βλέπεις το δεύτερο να έρχεται και να συμπληρώνει την έλλειψη του πρώτου.

 1. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο;

Η ενσυναίσθηση επί τρία.

 1. Κάνεις δουλειές του σπιτιού;

Προσπαθώ να εκφράζω την καλλιτεχνική φύση μου μου σε όποιον χώρο κι αν βρίσκομαι. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αντιλαμβάνεστε, ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα πρωτότυπα αποτελέσματα καμιά φορά.

 1. Φροντίζεις την εμφάνιση σου;

Η φιλοσοφία της Coco Chanel ήταν ότι «η ομορφιά κρύβεται μέσα στην απλότητα». Ποιος θα μπορούσε να την αμφισβητήσει;

FB_IMG_1543518500153

 1. Κάνεις κάποιο σπορ;

Με την καθημερινότητά μου να περικλείει τόσο τρέξιμο, που έχει πάρει διαστάσεις…πρωταθλητισμού, δεν μπορώ παρά να περιμένω το μετάλλιό μου, σύντομα!

 1. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις;

Θα προτιμούσα ένα σκάφος δεμένο στο μόλο, έτοιμο να σαλπάρει ανά πάσα στιγμή.

 1. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί;

Σε ένα παράλληλο σύμπαν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Τζένη Καρέζη θα είχαν πολλά να πουν. Εγώ θα ένιωθα πολύ τυχερός να βρίσκομαι δίπλα τους και -γιατί όχι- να τις βλέπω να φορούν κάποια δημιουργία μου.

 1. Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα;

Σίγουρα όχι κάτι που να έχει ως μονάδα μέτρησης κάτι το υλικό.

 1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Θα ήθελα να γίνει μια πιο φιλική πόλη σε όλους όσοι θέλουν να την περπατούν ή να μετακινούνται οδικώς σε αυτήν με ευκολία.

 1. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Ονειρέψου ό,τι θες! Αργά ή γρήγορα, εκεί θα φτάσεις!

IMG_0075

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *