Ο Δάκης από το Α ως το Ω: “Το Δάκης βγαίνει από το… παιδάκης! Είμαι ένα μεγάλο παιδί”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 13 Νοεμβρίου 2018

DakisT

Δάκης! Ένα όνομα που μας ξυπνά αναμνήσεις και τρυφερές στιγμές της εφηβικής μας ηλικία. Ένας υπέροχος τραγουδιστής με αισθαντική, τρυφερή και μελωδική φωνή που μας χάρισε και ‘’σφράγισε’’ με την ερμηνεία του μερικά από τα ωραιότερα διαχρονικά τραγούδια – ιδιαίτερα με τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα – της ελληνικής δισκογραφίας, που τρυπούν την καρδιά μας όταν τα ακούμε και μας κάνουν να νιώθουμε ότι υπάρχει ακόμη ευαισθησία και συναίσθημα στην σκληρή και άχαρη εποχή που ζούμε, όπου όλα είναι ισοπεδωμένα.  Ο Δάκης ήταν ο πρίγκιπας και το ποπ ίνδαλμα της δεκαετίας του ’70, το γοητευτικό και όμορφο  αγόρι, που τα κορίτσια παραληρούσαν στο όνομά του και οι δίσκοι του πουλούσαν σαν τρελοί, ενώ οι αφίσες και τα εξώφυλλα  των περιοδικών κρεμόντουσαν στους τοίχους των δωματίων τους. Ο gentleman της μελωδίας που ξεχωρίζει για την ευγένεια, το ήθος, τη σεμνότητα και την απλότητά του αλλά και το θείο του χάρισμα– αλήθεια υπάρχουν όλα αυτά τα προτερήματα  στους σημερινούς τραγουδιστές; – έρχεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο RADIO CITY για μία και μοναδική συναυλία στις 18 Νοεμβρίου με τίτλο ‘’Moments’’, όπου μαζί με τον ανεπανάληπτο και μεγάλο διαχρονικό συνθέτη Μίμη Πλέσσα θα παρουσιάσουν τραγούδια του στο δεύτερο μέρος της καθώς και τα 12 βραβευμένα του  που θα ακουστούν σε επτά γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Βραζιλιάνικα, Αραβικά και φυσικά Ελληνικά, ενώ το πρώτο μέρος θα ξεκινήσει με αυτά που ερμήνευσε ο Δάκης στην μεστή καλλιτεχνική του πορεία. Μαζί τους το ‘’δικό μας παιδί’’ η έξοχη Εύη Σιαμαντά ! Με τη συγκεκριμένη συναυλία θα κάνει περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, καθώς, επίσης, και με μία ακόμη με τον Monsieur Minimale, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο αγαπημένος όλων μας, ο χαρισματικός Δάκης θα εμφανίζεται στο Athens Plazza.  Χαρείτε τον από το Α έως το Ω!

45351214_254574038560886_7903026509412040704_n

Απλότητα:  Είναι ένα από τα προτερήματά μου.  Είμαι πολύ απλός σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου.

Βοήθεια:  Με έχουν βοηθήσει αρκετοί άνθρωποι και τους ευχαριστώ γι’αυτό , αλλά και μου αρέσει να βοηθώ κι εγώ τους συνανθρώπους μου στις δυσκολίες τους, όταν με χρειάζονται.

Γοητεία:  Στα νιάτα μου, την εποχή που ήμουν γοητευτικός, άκουγα αυτήν τη λέξη και δεν έδινα σημασία.  Τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, το καταλαβαίνω πια…

Δάκης:  Τι να σου πω; Ένα μεγάλο παιδί! Το Δάκης βγαίνει από το ‘’παιδάκης’’ !

Ευγένεια:  Το Α και το Ω για εμένα!  Λατρεύω τους ευγενικούς ανθρώπους και απεχθάνομαι τους αγενείς.

Ζωή:  Το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου!  Γεύομαι την κάθε στιγμή της…

Ήθος:  Είναι το motto μου!

Θεός:  Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτήν την ανώτερη δύναμη που ονομάζεται Θεός.

Ισορροπία: Κατάφερα να την βρω γιατί έχω ψαχτεί πολύ μέσα μου…

Καριέρα:  Την οφείλω στους συνθέτες που μου χάρισαν αυτά τα διαχρονικά τραγούδια και στην αγάπη του κόσμου.

Λάθη:  Έχω κάνει πολλά στη ζωή μου αλλά δεν μετανιώνω για κανένα από αυτά γιατί έγιναν εν γνώσει μου

45447368_877853735736678_7403293346396897280_n

Moments:  Μία συναυλία, όπου θα ακουστούν τα 12 βραβευμένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα σε επτά γλώσσες – κυκλοφορεί και το ομότιτλο cd –  καθώς, επίσης ,τραγούδια δικά μου, αλλά και όλα τα γνωστά  υπέροχα διαχρονικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Νότες:  Ευτυχώς που σπούδασα μουσική και έμαθα ‘’πέντε νότες’’, όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στην Αλεξάνδρεια…

Ξένοι τραγουδιστές:  Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα ντουέτο με την Barbra Streisand!

Όρια:  Σε όλα τα πράγματα πρέπει να υπάρχει ένα όριο…

Πλέσσας Μίμης:  Α, α ,α…  Ο Μίμης Πλέσσας είναι αυτός που έθεσε τις βάσεις για την καριέρα μου και με ‘’προίκισε’’ με τα τραγούδια του…

Ρεαλιστής:  Είμαι πολύ ρεαλιστής στη ζωή μου.

Στίχοι: Μακάρι να είχα το ταλέντο και να έγραφα στίχους…

IMG_0228

Τραγούδι :  Η ζωή μου!

Υστεροφημία:  Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω εγώ…

Φόβοι:  Δεν φοβάμαι το θάνατο αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνω…

Χρόνος:  Προσπαθώ να μην τον σκέφτομαι…

Ψυχικός καταναγκασμός:  Πρωταγωνιστής στη ζωή μου

Ωραία εμφάνιση: Με ενδιαφέρει μόνο, όταν βρίσκομαι στην πίστα.  Εκτός δουλειάς, καθόλου.

P1420987

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *