Ο Θοδωρής Πανάς από το Α ως το Ω: “Χορός και ζωή είναι συνώνυμα”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 4 Μαΐου 2019

16807423_897917253683882_9222020386205585896_n

Χάρις στον επαγγελματισμό του, το πάθος του για το χορό και το ταλέντο του, ο Θοδωρής Πανάς, κατόρθωσε γρήγορα να ξεχωρίσει, να εξελιχθεί και να φτάσει να δημιουργήσει  τη δική του Σχολή Χορού με την επωνυμία ‘’Θοδωρής Πανάς Σχολή Χορού Αθηνών’’. Και όχι άδικα! Δούλεψε και δουλεύει σκληρά, γιατί αγαπά πολύ το χορό, είναι σεμνός και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Τίποτα δεν του χαρίστηκε τυχαία αλλά όλα έγιναν με μεράκι και κατάθεση ψυχής… Το 2005 τον θαυμάσαμε στη Eurovision να συνοδεύει την Έλενα Παπαρίζου στο μπαλέτο και τα φωνητικά, όπου έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση με το τραγούδι ‘’My number one’’! Φέτος, τον θαυμάζουμε ως χορευτή αλλά και ως χορογράφο- εξαιρετικές οι χορογραφίες του- στο αφιέρωμα στην εποχή της παλιάς χρυσής επιθεώρησης σε κείμενα των μαιτρ του είδους Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου με τίτλο ‘’ Η Κυρία Επιθεώρηση’’ που παίζεται – και δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο- στο θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki. Ο υπερταλαντούχος Θοδωρής Πανάς από το Α έως το Ω!

ο

Αξιοπρέπεια: το να περπατάς στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας ότι έκανες έντιμα το καλύτερο!

Βωμολοχία: δεν έχει πάντα σκοπό να θίξει κάποιον, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην υπερβολή της ως μέσον διασκέδασης π.χ σάτιρα…

Γιουροβίζιον: Τι άλλο; My number one!

Δικαιοσύνη: Ο Ισοκράτης για να τονίσει τη σημασία της δικαιοσύνης έχει πει : ‘’να μη ζηλεύεις εκείνους που κερδίζουν από αδικίες, αλλά περισσότερο να τιμάς εκείνους που ζώντας με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν’’. Δυστυχώς, μεγαλώνουμε και ζούμε σε έναν κόσμο που γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντοτε δίκαιος. Ωστόσο, η δικαιοσύνη ως όρος ή ως αίσθημα, είναι μια από τις σημαντικότερες πανανθρώπινες αξίες !

Έμπνευση: Είναι ο εραστής ή η ερωμένη που δεν θα πάψει ποτέ κανείς να ποθεί!

Ζωή: Αναπνέω, ονειρεύομαι, δημιουργώ, υπάρχω…

IMG_2469

Η Κυρία Επιθεώρηση: Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάκη Δελαπόρτα. Χορογραφικά, προσέγγισα την κάθε εποχή ανάλογα, και με την εκπληκτική συνεργασία των ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών πετύχαμε ένα αποτέλεσμα που μας δικαίωσε και αισθανόμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

Θοδωρής Πανάς: Ένα παιδί που ξεκίνησε με πολλά όνειρα, δούλεψε σκληρά με αφοσίωση και αγάπη στην τέχνη του, κάνει τον απολογισμό του και βλέπει ότι άξιζε κάθε στιγμή αυτού του ταξιδιού!

Ιεροσύνη: Δεν πρέπει να αποτελεί επάγγελμα ή αξίωμα, αλλά λειτούργημα…

Κομπασμός: Έπαρση, συχνό φαινόμενο, αδικαιολόγητο τις περισσότερες φορές, συμπεριφορά υπερφίαλων ανθρώπων

Λαγνεία: Ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα!

Μάκης Δελαπόρτας: Ένας υπέροχος άνθρωπος που έχει διαφυλάξει με συνέπεια και σεβασμό όλη την κληρονομιά του παλιού κινηματογράφου και θεάτρου! Αναντικατάστατος!

Νόμοι: Οι νόμοι του χορού υπακούν μόνο στη μουσική!

Ξένοι χορογράφοι: Συνδύασαν με μεγάλη επιτυχία την τεχνική και το πάθος, ανοίγοντας νέους δρόμους στον χορό: Alvin Ailey, Martha Graham, Pina Bausch, George Balanchine, Marius Petipa, Akram Khan κ.α

IMG_2125
Ομοφοβικός: . Η ομοφοβία είναι ένας καταπιεστικός φόβος που πρέπει να ξεπεραστεί και να καταργηθεί από το κεφάλι του καθενός. Όλοι είμαστε φορείς κάποιου είδους διαφορετικότητας, όμως με το να φοβάται κάποιος κάτι, δεν θα καταφέρει να αλλάξει την φύση του ανθρώπου. Η ύπαρξη και συνύπαρξή μας με την ανθρωπότητα αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Πάθος: “Η τέχνη θέλει ή τη μοναξιά, ή την ανάγκη, ή το πάθος” Δουμάς Α. (υιός)

Ρατσισμός: Δυστυχώς, όχι μόνο υπάρχει, αλλά γιγαντώνεται σε όλους τους τομείς  της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ελπίζω, οι νεότερες γενιές, με όπλα την παιδεία και την αλληλεγγύη, να καταφέρουν να αντιταχθούν σ΄αυτό το τέρας…

Σχέδια (επόμενα): Ευτυχώς.. πολλά!

Τρυφερότητα: Ανθρώπινη, απαλή επαφή. Συναίσθημα γλυκό και ευαίσθητο.

IMG_1933

Υπερθέαμα: Για όλα τα υπέρ … συμφωνώ!

Φαντασμαγορία: Όταν συνδυάζεται με ποιότητα…πολύ ευχαρίστως! Χωρίς ποιότητα…. ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Χορός: (***βλέπε παραπάνω) Ζωή: είναι συνώνυμο!

Ψευδαισθήσεις: Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω… ή όχι;

Ωραίο φινάλε: Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, αλλά όταν έρθει θέλω να είναι ωραίο!

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *