Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ενθουσίασε με την “Τραβιάτα” στο Ηρώδειο

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 29 Ιουλίου 2019

AH4A9001

Eνθουσίασε η Τραβιάτα στο Ηρώδειο, ως το οπερατικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, χορογράφου και διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνου Ρήγου, ο οποίος στην πολυετή πορεία του, εκτός από τη χορογραφική του δραστηριότητα, έχει σκηνοθετήσει με μεγάλη επιτυχία από θεατρικές παραστάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως Bossa Nova, Τιτανικός, Τα κόκκινα φανάρια και Άνεμος (στο Εθνικό Θέατρο), Ρωμαίος και Ιουλιέττα, έως μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ, όπως Καμπαρέ, Rocky Horror Show, Ερωτόκριτος κ.ά. Για τη νέα μεγάλη παραγωγή της Τραβιάτας, η Εθνική Λυρική Σκηνή εξασφάλισε καταξιωμένους Έλληνες και ξένους πρωταγωνιστές με διεθνή αναγνώριση.

AH4A8875

Ο Ρήγος, ακολουθώντας το πνεύμα της συγκλονιστικής μουσικής του Βέρντι, υπογράφει μια σκηνοθεσία που εστιάζει στην «καταναγκαστική ηδονή» η οποία μοιάζει να πνίγει όλους τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, καθώς και στην ασφυξία της οικονομικής δοσοληψίας που καθορίζει τα πάντα στις ζωές των ηρώων. Ένα ψυχογράφημα της Βιολέττας Βαλερύ, από την αυγή του έρωτα έως το σκοτάδι του θανάτου, μέσα σε ένα περιβάλλον «μινιμαλιστικού» μπαρόκ. Είκοσι ένα χρόνια μετά την εμβληματική του χορογραφία πάνω στην Κυρία με τις καμέλιες στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Θέατρο Αμόρε, ο Κωνσταντίνος Ρήγος ξανασυναντά τη «διάσημη εταίρα της παριζιάνικης κοινωνίας», με την οποία σχετίστηκε ο Αλέξανδρος Δουμάς υιός και για την οποία έγραψε το θεατρικό του έργο, στην οπερατική της εκδοχή.  Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.

AH4A8943

Σκηνές από την παράσταση

AH4A8945 AH4A8959 AH4A8948 AH4A8960 AH4A8964 AH4A8974 AH4A8978

Μουσική Διεύθυνση
Λουκάς Καρυτινός

Σκηνοθεσία- Χορογραφία-Σκηνικά
Κωνσταντίνος Ρήγος

Κοστούμια
Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί
Χρήστος Τζιόγκας

Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας
Μαίρη Τσαγκάρη

Διεύθυνση χορωδίας
Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

AH4A8883

Πολλοί ήταν οι καλεσμένοι που χειροκρότησαν την Τραβιάτα στο Ηρώδειο. Ανάμεσά τους οι: Αλέξης Γεωργούλης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ελένη Κοκκίδου, Θέμις Μπαζάκα, Χρύσανθος Πανάς, Aγάπη Πολίτη,  Αντώνης Καλογρίδης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Έλενα Σκουλά, Άννα Δρούζα,  κ.α.

AH4A8904 AH4A8900 AH4A8895 AH4A8890 AH4A8920 AH4A8910 AH4A8915 AH4A8926 AH4A8927 AH4A8883 AH4A8878

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *