Ο Νο 1 καταζητούμενος του πλανήτη

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 12 Σεπτεμβρίου 2019

03_Cnt3_Fr8-w

Το ξέρουμε πια όλοι, αλλά είμαστε ανήμποροι να κάνουμε κάτι. Μας παρακολουθούν, μας έχουν «μαντρωμένους» και φακελωμένους. Όποιος μάλιστα δεν συμφωνεί με τις τακτικές τους, απομονώνεται, φυλακίζεται, καταδιώκεται, δολοφονείται… Η δημοκρατία δεν υπάρχει πουθενά. Έχει μεταλλαχθεί σε μια νέου είδους παγκόσμια χούντα.

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA και στέλεχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail.

Screen-Shot-2018-10-10-at-12.42.00-PM

Κοινώς οι μυστικές υπηρεσίες ακολουθούν ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που μπορεί να εισχωρεί στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη γη. Στο βιβλίο του Permanent Record αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε και ο ίδιος να φτιαχτεί το σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα. Έκτοτε είναι ο Νο 1 καταζητούμενος του πλανήτη.

snowenbookj - Αντιγραφή

Η βιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν με τίτλο Permanent Record κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 17 Σεπτεμβρίου 2019. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει με τίτλο Το μεγάλο Φακέλωμα, στις 26 Σεπτεμβρίου, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα βιβλίο που έρχεται αφού ήδη έχει προβληθεί η ταινία του Oliver Stone  με τίτλο Snowden.

Οι Αμερικανοί εκδότες, Macmillan Publishers, δήλωσαν: «Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποφάσισε στην ηλικία των 29 ετών να…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/2kDP3Ze

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/09/12 στις 10:23

    ΑΑυτός ο άνθρωπος είναι ένας ήρωας της εποχής μας – ίσως άθελά του, όπως οι πραγματικοί ήρωες.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *