Ο Στάθης Μαντζώρος από το Α ως το Ω: “Το καλό είναι ένα βήμα πριν το καλύτερο”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 17 Νοεμβρίου 2018

PHOTO_MANTZOROS5

Πόσο χαίρομαι- το έχω γράψει πολλές φορές αυτό  και θα το γράφω κάθε φορά που θα μου δίνεται η ευκαιρία- όταν βλέπω τους ηθοποιούς να μην σπαταλούν το ταλέντο τους- όταν υπάρχει φυσικά- σε ανούσια και προσβλητικά, πολλές φορές, γι’ αυτούς πράγματα που αφορούν το λειτούργημα τους και να ξοδεύονται άσκοπα. Γιατί, για εμένα, ο ηθοποιός ασκεί λειτούργημα και όχι απλώς επάγγελμα… Θα μου πείτε ότι είναι και θέμα βιοπορισμού αλλά, αν έχεις μέτρο, και αν το μόνο που σκέφτεσαι δεν είναι διαρκώς τα χρήματα , η αναγνωρισιμότητα ή η επικαιρότητα, θα καταφέρεις να τα ισορροπήσεις και να ζεις με αξιοπρέπεια… Ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα αυτής της κατηγορίας των ηθοποιών είναι ο ταλαντούχος, Στάθης Μαντζώρος, για την πορεία του οποίου μόνο καλά λόγια έχω να πω! Χάρις στο ταλέντο του καλείται να υποδυθεί ρόλους ρεπερτορίου- τον έλκουν όπως μου ομολόγησε ο ίδιος ο Σαίξπηρ και ο Ντοστογιέφσκι-επιλέγει πάντα τις καλύτερες συνεργασίες- συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Εθνικό θέατρο- και επιζητεί και αναζητεί ρόλους σε κάθε έκφανση της δουλειάς του είτε πρόκειται για θεατρικούς,  τηλεοπτικούς ή  κινηματογραφικούς που τον εξελίσσουν και τον προάγουν! Και πάντα είναι ευθύβολος και πάντα δίνει τον καλύτερο του εαυτό, γιατί τους δουλεύει, αφιερώνει χρόνο και κόπο και την ίδια του την ψυχή! Έτσι, λοιπόν, γιατί  το ήθος, το ταλέντο και η σεμνότητα ανταμείβονται, πρόκειται να συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε την φετινή σεζόν στην πολυαναμενόμενη χειμερινή παραγωγή του, το αριστούργημα του σπουδαίου Γουϊλλιαμ Σαίξπηρ ‘’ Χειμωνιάτικο παραμύθι’’ σε σκηνοθεσία του διάσημου Σίλβιου Πουρκαρέτε, όπου θα υποδυθεί τον Λεόντιο, τον πρωταγωνιστικό και πολύ ενδιαφέροντα ρόλο! Η παράσταση ανεβαίνει στις 16 Νοεμβρίου στην Ε. Μ. Σ και την περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Παράλληλα θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ρωσικής παραγωγής ταινία ΄’’Ώτοστόπ στην θάλασσα’’ στην οποία, επίσης, πρωταγωνιστεί και είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, γιατί απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της προβολής της  .Ο ευγενικός και με ήθος ηθοποιός Στάθης Μαντζώρος, φιλοξενείται στο cosmopoliti.com από το Α έως το Ω !

PHOTO_XEIMONIATIKO_PARAMYTHI6

Απελπισία: Η ζωή αρχίζει στην άλλη πλευρά της απελπισίας

Βιβλιογραφία: Πηγή γνώσης…

Γουϊλλιαμ Σαίξπηρ: Βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Πάντα επίκαιρος !

Δυστυχία: Επιτρέπω στον εαυτό μου να πέφτει. Του επιβάλλω να σηκώνεται…

Ελεγεία: Λυρισμός και Θρήνος.

Ζηλοφθονία: Κατασκευασμένη ήττα.

PHOTO_XEIMONIATIKO_PARAMYTHI2

Ηθοποιός: Ένα διαμπερές ρετιρέ που το διαπερνούν όλοι οι αέρηδες…

Θέατρο: Συνενοχή.

Ίντριγκα: Ανθρώπινη αδυναμία.

Καλό: Ένα βήμα πριν το καλύτερο.

Λεόντιος: Ανικανότητα αποδοχής.

PHOTO_MANTZOROS2

Μαντζώρος Στάθης: Προσεχώς  Λεόντιος .

Νέα γενιά ηθοποιών: Απαραίτητη!

Ξένα ή ελληνικά έργα: Ο αντίκτυπος του έργου δεν επηρεάζεται από την προέλευση  του…

Ονειρικός: Στα όνειρα όλα μπορούν να συμβούν.

Παραστατικός: Σαν μικρό παιδί…

Ρόλοι: Πληθώρα συναισθημάτων…

Σίλβιου Πουρκαρέτε: Πάντα ήθελα να γνωρίσω ένα μάγο!

Τηλεοπτικές σειρές: Μέρος της δουλειάς μου.

Υπευθυνότητα: Θέση και στάση.

Φαντασιόπληκτος: Σε σημείο που δεν πλήττεσαι.

PHOTO_XEIMONIATIKO_PARAMYTHI4

Χειμωνιάτικο παραμύθι: Η κυριαρχία του καλού… Ο άνθρωπος κουρασμένος από τα δεινά αλλά σοφότερος επιστρέφει στην αθωότητα ξαναβρίσκοντας την αγάπη .

Ψυχή: Αυτό που μένει… Και αυτό που έδωσες…

Ωτοστόπ στη θάλασσα: Μοναδική εμπειρία .   Η τέχνη δεν έχει σύνορα. Μια ρωσική παραγωγή σε ελληνικό φόντο που έκανε πρεμιέρα στη Μόσχα. Την περιμένουμε και στην Ελλάδα.

PHOTO_XEIMONIATIKO_PARAMYTHI7

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *